LifeSteps.gr

Ship of Fools game review (2022 release)

Ship of Fools

Το Ship of Fools που μου έστειλε η αγαπητή Team17 και την ευχαριστώ για αυτό, είναι ένα roguelike action game που όμως για να το ευχαριστηθείτε στο έπακρο θα πρέπει να το παίξετε με κάποιο φίλο σας μιας και είναι σχεδιασμένο βασικά για διπλό. Δεν αποκλείει όμως την πιθανότητα να θέλετε να το παίξετε και μόνοι σας αλλά είναι σαφώς αλλιώς το διπλό και αλλιώς φυσικά το single player.

Ξεκινώντας το παιχνίδι γιατί δεν ασχολήθηκα πολύ ώρα μαζί του λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι και πολύ φαν του συγκεκριμένου είδους, το έβαλα στο single player και διάλεξα τον χαρακτήρα μου. Καταρχήν το παιχνίδι έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά στοιχεία:

Παίζουμε μόνοι μας ή μαζί με ένα φίλο μας στο co-op mode.

Αντιμετωπίζουμε μεγάλους κακούς στο ταξίδι μας στην θάλασσα με το πλοίο μας.

Βρίσκουμε στον δρόμο μας πάνω από 100 μοναδικά αντικείμενα να συλλέξουμε.

Παίρνουμε μαζί μας κάποιον από τους υπόλοιπους 'ανόητους' που με τις ειδικές τους ικανότητες θα μας βοηθήσουν στο ταξίδι μας.

Το παιχνίδι είναι χιουμοριστικό και σχετικά σύντομο από ότι είδα, ειδικά αν παίζουμε με κάποιον φίλο μας. Το solo παιχνίδι είναι μια γερή δοκιμασία για τα αντανακλαστικά μας και τον συντονισμό χεριών και ματιού. Για να γίνει βιώσιμο, το Ship of Fools μας προσφέρει ένα κανόνι που ρίχνει μόνο του, αρκεί να το τροφοδοτούμε συχνά με πολεμοφόδια.

Σύντομα αντιλαμβανόμαστε ότι το αυτόματο κανόνι ρίχνει τα πυρά με το... πάσο του, καθυστερώντας αρκετά να ξεπαστρέψει τα επιθετικά όντα που ξεπηδούν από τα νερά και τις ξέρες. Σαν αποτέλεσμα, ο χαρακτήρας μας τρέχει σαν τον... Βέγγο δεξιά και αριστερά στο κατάστρωμα του σκάφους, μπαλώνοντας τρύπες στον ξύλινο σκελετό του, γεμίζοντας πυρομαχικά τα κανόνια, μεταφέροντας τα εδώ και εκεί ανάλογα με την κατεύθυνση από την οποία προέρχονται οι απειλές.

Η διαδικασία αυτή ανεβάζει την δυσκολία στα ύψη αλλά μας βοηθά ταυτόχρονα να απορροφηθούμε ευκολότερα στον κόσμο του. Με παρτενέρ στην εξολόθρευση των θαλάσσιων αντιπάλων, προχωράμε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα στον χάρτη, ξεκλειδώνουμε γρηγορότερα τους νέους playable χαρακτήρες αλλά και τους εμπόρους που μας βοηθούν πάνω στο κεντρικό νησί και αποκτούμε τα υλικά που χρειάζονται για τις αναβαθμίσεις του εξοπλισμού μας.

Προσωπικά δεν διέκρινα μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο χαρακτήρων που είναι διαθέσιμοι στην αρχή ενώ, θεωρητικά, υπάρχει, πιστεύω ότι οι υπόλοιποι οκτώ χαρακτήρες που μπορούν να ξεκλειδωθούν στην πορεία, θα διαφοροποιούν με τις ικανότητές τους το gameplay και δεν θα διαφέρουν μόνο οπτικά.

Εύκολα μπορούμε να το τερματίσουμε λοιπόν στο διπλό αν και δεν το έφτασα στο τέλος σε 2 ώρες που έπαιξα περίπου αλλά προχωράει γρήγορα. Η τιμή του είναι καλή αυτή την στιγμή στο steam και μην ξεχνάμε ότι είναι ένα indie παιχνίδι χωρίς πολλά-πολλά. Είναι πολύ χαριτωμένο και κωμικό με τα αστεία ανθρωπάκια και τους διαλόγους του.

Δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους, μάλλον δύσκολο το βλέπω γιατί είναι μικρός τίτλος και τελειώνει σύντομα οπότε δεν θα σας κρατήσει συντροφιά για πολύ καιρό. Το καλύτερο θα ήταν να βλέπατε πρώτα κάποιο gameplay βίντεο η να παίζατε κάποιο demo του πριν το αγοράσετε. Οι προγραμματιστές του το φτιάχνουν σιγά-σιγά ώστε να γίνει λίγο πιο δύσκολο τουλάχιστον στο διπλό. Έχει ακόμα δρόμο μπροστά του από ότι βλέπω.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να το βαθμολογήσω γιατί δεν είναι στο στυλ που μου αρέσουν να παίζω αλλά αν είστε φαν των The Binding of Isaac και Don't Starve ρίξτε του μια ματιά να δείτε αν σας αρέσει. Πάντως είναι στην αρχή του και αναμένετε μπόλικο περιεχόμενο ακόμα από τους προγραμματιστές του.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου του 2022 από την γνωστή μας Team17 και είναι μια δημιουργία των Fika Productions.

Είδος: Roguelike action co-op

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι στα 13.49 ευρώ με έκπτωση 10%.

Exit mobile version