LifeSteps.gr

Silent Revenants - The Withering Of The Blue Flower review (2022 release)

Silent Revenants

Οι Γερμανοί Silent Revenants με το δεύτερο ολοκληρωμένο cd τους είναι εδώ για μια εκτενή παρουσίαση αφού τα υπόλοιπα μέσα τους αγνοούν ίσως γιατί δεν ανήκουν σε κάποια από τις μεγάλες εταιρείες για να τους προωθήσει. Είναι όμως στο συμφωνικό μέταλ με λίγο από folk στοιχείο και αρκετή δόση από μοναδικό ήχο που μου έκανε εντύπωση όταν τον άκουσα την πρώτη φορά. Δεν τους είχα ξανακούσει στο πρώτο τους cd για να είμαι ειλικρινής οπότε δεν ήξερα τι να περιμένω. Ας το δούμε κάπως αναλυτικότερα.

Καταρχήν δεν φαίνεται να μοιάζουν με κανένα από τα γνωστά συγκροτήματα και αυτό είναι ένα από τα ατού της μπάντας. Όπως και η ερμηνεία της αγαπητής Denise που έχει αναλάβει τον ρόλο των βασικών φωνητικών που το κάνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο χωρίς να είναι σοπράνο τραγουδίστρια. Ακολουθούν ένα mid-τέμπο ρυθμό με χαρακτηριστικούς ήχους folk οργάνων όταν χρειάζεται αλλά και σκληρά φωνητικά για να δίνουν άλλο χρώμα στις περίεργες συνθέσεις μπορώ να πω.

Κάτι σαν σοφιστικέ ροκ-μέταλ μουσική μου ακούγεται που παρόμοια δεν έχω ακούσει. Πολύ ενδιαφέρουσα και κάτι σαν πειραματικός ρυθμός μέχρι να βρουν το πραγματικό τους στυλ εκτός αν θέλουν να υιοθετήσουν αυτό το περίεργο προοδευτικό folk metal με τις εξάρσεις του και τις εναλλαγές του. Δεν ξέρω αν αρέσει αυτό το στυλ στους φίλους του συμφωνικού ήχου γιατί δεν είναι Nightwish η Epica στυλ που είναι πιο εύπεπτο μπορώ να πω. Οι Γερμανοί φίλοι μας το έχουν κάνει κάπως περίπλοκο και θέλει καλή διάθεση και σκέψη για να το απολαύσεις στο έπακρο.

Θα ακούσω οπωσδήποτε και το πρώτο cd των παιδιών για να δω πως εξέλιξαν το ήχο τους σε σχέση με το πρώτο τους το 2017 αν δεν κάνω λάθος. Είναι από τα πιο πρωτότυπα cd που έχω ακούσει φέτος και έχω ακούσει πάνω από 500 αν δεν κάνω κάποιο λάθος. Τελικά από την γερμανική μέταλ σκηνή έχω ανακαλύψει μερικά πολύ καλά συγκροτήματα όπως και τους νεοκλασικούς Molllust που παρουσίασα πρόσφατα.

Θα πρότεινα να ακούσετε το cd με πολύ προσοχή για να δείτε την διαφορά από τα τυπικά συμφωνικά του είδους. Εδώ φυσικά θα διακρίνεται και στοιχεία από άλλα είδη αλλά το συμφωνικό στοιχείο κυριαρχεί και είναι πολύ καλό και ρυθμικό. Τα παιδιά παίζουν πολύ καλά και η φωνή της αγαπητής Denise ακούγεται μοναδική και μακριά από τα συνηθισμένα που δεν καταλαβαίνεις πολλές φορές ποιός τραγουδάει τι.

Θα βάλω ένα 8/10 στους φίλους μας για την πολύ αξιόλογη προσπάθεια τους σε μια δύσκολη κατηγορία με αρκετό ανταγωνισμό αλλά τα κατάφεραν να ακούγονται μοναδικοί και αυτό είναι που μετράει για μένα που πρέπει να το παρουσιάσω. Έχω βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια ακούσματα, καλό είναι να υπάρχουν ευχάριστες αλλαγές που και που. Να στείλω τα χαιρετίσματα μου στους φίλους μας και να τους ευχηθώ καλά συνέχεια στο μουσικό τους ταξίδι και μια καλή εταιρεία στο επόμενο δημιούργημα τους.

Ακούστε το cd τους και γράψτε αν θέλετε την άποψη σας αν σας αρέσει αυτό το λίγο περίεργο για συμφωνικό μέταλ στυλ. Εγώ που έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα στο είδος το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και μας γεμίζει προσδοκίες για το μέλλον.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. The Withering Of The Blue Flower
02. Searching For Eden
03. Flesh Golem
04. Embers
05. Will-O'-The-Wisp
06. Siren
07. Storm Witches
08. Horizons
09. Let The Dragons Fly Forever
10. Orphaned Angels
11. Roc

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Denise Schlahn - Φωνητικά
Marina Grave - Πλήκτρα
Hermann Remmers - Μπάσο, 'σκληρά' φωνητικά
Elora Dönnebrink - Βιολί
Julian Kirschbaum - Κιθάρα, δεύτερα φωνητικά
Robbert Geurts - Ντραμς

Jannik Great Highland Pipe, Whistles, Percussion

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ με folk στοιχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες για την μπάντα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο επίσημο site τους εδώ.

Exit mobile version