LifeSteps.gr

Evil West game review (2022 release)

Evil West

Ένα από τα καινούρια και σοβαρά third person shooter games για τους λάτρεις της δράσης είναι και το Evil West από την, γνωστή μας για τους πολύ καλούς τίτλους, Focus Entertainment. Είναι πολύ καλό σαν παιχνίδι δράσης αλλά όπως παραπονιούνται και οι περισσότεροι που το έχουν αγοράσει δεν αξίζει για ένα πενηντάρικο που κοστίζει αυτή την στιγμή. Ίσως σε κάποιο sale κοντά στα 30 να ήταν πιο λογικό να το πάρει κανείς. Πάντως να έχετε υπόψη ότι δεν είναι και indie που το τερματίζεις σε 2 ώρες και με φτωχά πιξελιασμένα γραφικά.

Η εταιρεία Focus έχει κυκλοφορήσει ένα τόνο ωραία παιχνίδια και πολλά από αυτά τα έχω στην βιβλιοθήκη του steam μου. Εκτός από τα farming simulator έχει και το πολύ καλό Greedfall που τώρα πια έχει πέσει και η τιμή του και είναι ευκαιρία για αυτούς που δεν το είχαν παίξει όταν βγήκε στην αγορά. Τα καινούρια της παιχνίδια είναι ακριβά αλλά είναι μεγάλες παραγωγές που κόστισαν πολύ στην ανάπτυξη τους. Πάμε ξανά στο Evil West τώρα για να δούμε τα βασικά του χαρακτηριστικά.

Έχουμε λοιπόν την δυνατότητα να παίξουμε μόνοι μας η παρέα με κάποιο φίλο μας σε ένα περιβάλλον γεμάτο εχθρούς αλλά στην άγρια δύση όπως είναι και ο τίτλος του παιχνιδιού. Δεύτερον και βασικό στοιχείο είναι ότι ο χαρακτήρας μας όσο προχωράει η μάχη γίνεται και καλύτερος αν ανεβάζουμε τις ικανότητες του και αν αναβαθμίζουμε τα όπλα μας φυσικά. Έχουμε καουμπόηδες εναντίων βαμπίρ σε ένα παιχνίδι που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε God of War και το Red Dead Redemption λόγω της άγριας δύσης βέβαια.

Δεν παρατήρησα κάποιο κόλλημα λόγω κάποιου σοβαρού bug και τρέχει πολύ καλά στο μεσαίου βεληνεκούς σύστημα μου με την 2060 gtx κάρτα της MSI. Τώρα όσο αφορά την τιμή που παραπονιούνται πολλοί που το αγόρασαν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του το ανέφερα και παραπάνω, δεν είναι indie game από ένα προγραμματιστή και είναι λογικό να κοστίζει κάπως παραπάνω. Τώρα για 50 νομίζω ότι είναι πολλά στις μέρες μας και καλό είναι να πέσει χαμηλότερα από 30 για να πουλήσει καλύτερα.

Εγώ θα του βάλω ένα 8/10 γιατί είναι ένα πολύ αξιόλογο παιχνίδι δράσης τρίτου προσώπου, δεν είναι στα επίπεδα του God of War η του Red Dead Redemption 2 φυσικά αλλά πρόκειται για έναν τίτλο που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των ανάλογων τίτλων. Λίγη υπομονή και θα πέσει σε λογικά επίπεδα η τιμή του. Όσο για αυτούς που λένε ότι η εταιρεία εγκαταλείπει τους τίτλους της ημιτελείς μάλλον δεν θα έχουν πολλά από τα παιχνίδια της εταιρείας. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο και έχω καμμιά δεκαπενταριά από τους μεγάλους τίτλους της Focus Home.

Δεν μπορώ να ξέρω αν όλα τα παιχνίδια της είναι bug free γιατί δεν τα έχω παίξει και δεν γίνεται να τα γνωρίζω αλλά αυτά που έχω δοκιμάσει παίζανε πολύ καλά και με συνεχή προσθήκη στοιχείων από τους εκάστοτε δημιουργούς. Το μόνο που ξέρω καλά είναι το περσινό Farming Simulator 2022 που τώρα έχει πέσει κάτω από 30 με την έκπτωση και που το expansion του είναι πιο ακριβό από το ίδιο το παιχνίδι. 🙂 Αυτό είναι το κακό με τα dlc των παιχνιδιών, τα χρεώνουν πολύ ακριβότερα από ότι θα έπρεπε και μερικά παιχνίδια βγάζουν συνέχεια σαν το περιβόητο The Sims.

Αυτά για τώρα, αν είστε φαν των παιχνιδιών δράσης δείτε το οπωσδήποτε, είναι από τα καλά καινούρια παιχνίδια, ειδικά αν δεν σας ενδιαφέρει η τσουχτερή τιμή του αλλιώς υπομονή λίγους μήνες και θα βγει σε κάποιο sale. Και καλύτερα αν έχετε κονσόλα ps4 η ps5 να το πάρετε εκεί γιατί αυτοί οι τίτλοι είναι σχεδιασμένοι για να τους απολαμβάνουμε στις κονσόλες μας και σε μεγάλες οθόνες.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Focus Entertainment και είναι μια δημιουργία της Flying Wild Hog.

Είδος: Third person shooter / action

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 50 ευρώ (49.99 για την ακρίβεια).

Exit mobile version