LifeSteps.gr

EDENGATE: The Edge of Life review (2022 release)

Edengate

Το EDENGATE: The Edge of Life είναι ένα καινούριο μικρό σε διάρκεια adventure που κοστίζει λίγα αλλά προσφέρει αρκετή διασκέδαση στους φίλους του είδους. Έχουμε την πρωταγωνίστρια που ξυπνάει με αμνησία σε ένα νοσοκομείο και προσπαθεί να βρει τι συνέβη μέσα από διάφορα εύκολα puzzles και φυσικά πως θα βγει από εκεί. Γραφικά και ήχος πολύ καλά για μικρό indie τίτλο αλλά εξαιρετικά μικρό σε διάρκεια για αυτό και η πολύ χαμηλή του τιμή παρόλο που είναι καινούρια κυκλοφορία. Φαντάζομαι ότι σε κάποιο από τα πολλά sale θα μπορέσετε να το πάρετε σχεδόν τσάμπα.

Η ευκολία του είναι ένα προσόν για αυτούς που θέλουν να τα τερματίζουν όλα αλλά με 2-3 ώρες το πολύ και με λίγα εύκολα puzzles δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανταγωνιστικό απέναντι σε άλλα πολύ πιο δύσκολα adventures. Δεν είναι επίσης Silent Hill με την ατμόσφαιρα τρόμου ούτε καν Tomb Raider με την πλούσια δράση και τα υπέροχα cinematics. Εδώ είναι που λέμε ότι πληρώσεις παίρνεις τελικά αλλά για ένα μικρό παιχνίδι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους προγραμματιστές του.

Είναι από τα λίγα παιχνίδια που κάθησα να τερματίσω γιατί ήταν πολύ εύκολο και με χρονικό ορίζοντα τις 2-3 ώρες που αφιερώνω το μέγιστο στους καινούριους τίτλους, εκτός αν βγει κανά αριστούργημα βέβαια, το τελείωσα αμέσως με την πρώτη και ήθελα κι άλλο στο τέλος. Παίζεται μια χαρά και με το χειριστήριο του pc μας όπως και τρέχει σε υψηλό frame rate χωρίς απολύτως πρόβλημα.

Μερικοί παραπονιούνται γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν η ότι είναι πολύ εύκολο και το τερματίζουν με την πρώτη φορά. Είπαμε δεν είναι πολύπλοκο σαν το Cyberpunk να πρέπει να το ξεκινήσεις αρκετές φορές μέχρι να βρεις τον σωστό χαρακτήρα για να προχωρήσεις ομαλά. Είναι ένας μικρός indie τίτλος που απευθύνεται μάλλον στους αρχάριους που ψάχνουν για ένα εύκολο adventure με μια ηρωίδα και θέλουν φυσικά να το τελειώσουν σχετικά γρήγορα.

Η τιμή του είναι πολύ φτηνή για αυτό που προσφέρει και μην ξεχνάμε ότι θα ακολουθήσει και άλλη πτώση σε επερχόμενο sale οπότε αν πάει στα 2-3 ευρώ θα είναι τσάμπα πράγμα ουσιαστικά. Το παιχνίδι είναι απόλυτα γραμμικό και έχει ατμόσφαιρα που σε κρατάει σε επιφυλακή αλλά λείπουν οι συγκινήσεις τύπου Resident Evil η Sillent Hill. Έχει τα απαραίτητα cinematics του που εξηγούν κάποια πράγματα αλλά και το voiceacting είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Το μόνο ουσιαστικά πρόβλημα που συνάντησα παίζοντας το είναι η μικρή του διάρκεια. Ενώ το περίμενα στις 10-15 ώρες η και με την ατμόσφαιρα του Silent Hill έλειπαν τα γνωστά τέρατα και το μόνο που άνοιγα ήταν κάποιες πόρτες και έλυνα λίγους εύκολους γρίφους. Οι φανς των adventure παιχνιδιών και ειδικά με κοπέλα πρωταγωνίστρια μπορούν να το τσεκάρουν μήπως τους αρέσει ειδικά σε αυτή την τιμή που είναι τώρα αλλά να έχουν υπόψη ότι είναι πολύ μικρό σε διάρκεια σαν μια visual novel.

Για βαθμολογία θα του βάλω ένα 7/10 κυρίως λόγω της φτηνής τιμής του και της ευκολίας στον χειρισμό του. Στα συν τα καλά γραφικά και ο ήχος όπως και το voiceacting στα μείον η μικρή του διάρκεια και η κάπως γραμμική πορεία του. Θα ήθελα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων από την ηρωίδα μας σαν open world αλλά θα έπρεπε να βγει πολύ μεγαλύτερο και δεν θα ήταν στον στόχο των προγραμματιστών του. Αν το βρείτε σε κάποιο demo ρίχτε του μια ματιά πάντως μήπως σας αρέσει, δεν είναι άσχημο παιχνίδι απλώς ήθελε 3-4 ώρες διάρκεια παραπάνω.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 15 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία HOOK και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Third person adventure / casual

Η τιμή του στο steam είναι αυτή την στιγμή στα 6.99 ευρώ, απόλυτα λογική και χωρίς καμμιά έκπτωση.

Exit mobile version