LifeSteps.gr

Archaica - The Creation of Soul review (2022 release)

Archaica

Το project με το όνομα Archaica που βρήκα στην συλλογή μου από τα πολλά συμφωνικά έργα της φετινής χρονιάς κυκλοφόρησαν το πρώτο τους και πάρα πολύ καλό δημιούργημα πριν από λίγους μήνες. Αυτή η κυκλοφορία από τους αγαπητούς μας φίλους από την Νορβηγία αποτελείται κυρίως από ορχηστρικά μελωδικά και βέβαια συμφωνικά κομμάτια που μοιάζουν πολύ σαν soundtrack κινηματογραφικής ταινίας. Ας δούμε μερικά στοιχεία για την δουλειά των παιδιών παρακάτω.

Καταρχήν όπως λένε και οι ίδιοι στο επίσημο bandcamp τους αυτό το δημιούργημα είναι αποτέλεσμα πολλών χρόνων προετοιμασίας και της τολμηρής απόφασης να κάνουν το βήμα παραπάνω στην μέταλ σκηνή αντλώντας επιρροές από μεγάλες συμφωνικές μπάντες όπως οι Nightwish, οι Symphony X και οι Stratovarius. Επίσης εμείς θα είμαστε οι τελικοί κριτές στο αν τα κατάφεραν οι φίλοι μας να μας περάσουν αυτήν την κινηματογραφική χροιά στον ήχο τους που να μας κάνει να θέλουμε κι άλλο.

Επίσης η απόφαση να προσλάβουν την συμφωνική ορχήστρα της Βουδαπέστης για να συνοδεύσει τα όμορφα τραγούδια τους δείχνει το πόσο πολύ πιστεύουν στο ταλέντο τους και πόσο έτοιμοι αισθάνθηκαν για να κάνουν το μεγάλο βήμα στην μουσική. Δεν είναι και απλό πράγμα για μια μπάντα που ανοίγει τώρα τα φτερά της να ανοίγεται τόσο πολύ αν δεν είναι σίγουρη για το επιτυχές αποτέλεσμα.

Το πρώτο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ευτυχώς που βρήκα το cd των παιδιών και άκουσα καλή μουσική μετά από κάμποσες μέρες με καινούριες μπάντες φυσικά, όχι με τα γνωστά που ακούω καθημερινά. Σαν συμφωνική μουσική είναι πάρα πολύ καλή, σαν κινηματογραφική εμπειρία είναι πολύ πειστικό και επιτυχημένο και θα ήθελα οπωσδήποτε να ακούσω και άλλα κομμάτια από τους φίλους μας και με φωνητικά αυτή την φορά αν και δεν με ενοχλεί καθόλου η έλλειψη βασικού/ής τραγουδίστή/στριας.

Νομίζω δε ότι είναι από τα καλύτερα συμφωνικά έργα που έχω ακούσει την φετινή χρονιά και σίγουρα καλύτερα κατά την γνώμη μου από το καινούριο των Stratovarius μιας που έχουν εμπνεύσει τους φίλους μας. Πραγματικά είναι σαν την μουσική να την έγραψε ο μοναδικός Tuomas των Nightwish φυσικά μιας και αναφέρθηκαν και αυτοί στις επιρροές των παιδιών. Πολύ ωραία κινηματογραφική επική κλασική αίσθηση που σου μένει όταν ακούς τέτοιες μελωδίες.

Τελειώνοντας την παρουσίαση μου στο φανταστικό έργο των φίλων μας να πω ότι το δεκάρι(10/10) είναι και λίγο μπροστά στην μελωδικότητα αυτού του δημιουργήματος. Αφού στείλω τους χαιρετισμούς μου στην Νορβηγία και σε όλους τους συντελεστές που τους έβαλα από κάτω χωρίς να κόψω κανέναν γιατί όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω για να βγει το cd αυτό. Πολύ χαίρομαι με την απόφαση να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα οι φίλοι μας και θα περιμένω οπωσδήποτε να ακούσω και άλλα τέτοια δημιουργήματα με μεγάλη ευχαρίστηση.

Φυσικά και το cd συστήνεται σε όλους τους φανς του μελωδικού συμφωνικού αλλά και κινηματογραφικού ήχου. Ακούστε τους οπωσδήποτε και θα εκπλαγείτε από το ταλέντο των παιδιών.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.The Creation Of Soul
2.Entering Todash
3.Hope Within Despair
4.Conquer The Mind
5.The Pride Lands Of Arabia
6.The Shadow Lands Of Arabia
7.Storm
8.Calm Seas
9.Mystical Death
10.The Revival

Οι μουσικοί που συνεργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας αυτό το ωραίο δημιούργημα είναι οι εξής:
Guitars: Michael Keihl
Bass: Torbjørn Stranda Myhren
Drums: Jonas Schütz
Piano: JF Viljoen except "Entering Todash" and "Conquer the mind" by Michael Keihl
Orchestra: Budapest Symphony Orchestra

Vocals for "The Creation of Soul" by Maria Siljan

Mixed by: Federico Truzzi & Dino Gervasoni
Mastering at Bombanella Soundscapes by Davide Cristiani

All music written by Michael Keihl except:

"The Pride Lands of Arabia" by Thomas Bie & Michael Keihl
"Calm Seas" by Magnus Aasheim & Michael Keihl

Transcription & orchestration: David McCoy except:
"Conquer the Mind" by Camilo Andrés Pedraza Cardozo

Choir orchestration and recording by Vladislav Bogush

Το cd κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 47 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version