LifeSteps.gr

Antti Martikainen - Novum review (2022 release)

Antti

Μόλις χθες (την ώρα που το γράφω αυτό) κυκλοφόρησε το νέο δημιούργημα του αγαπητού Φινλανδού συνθέτη Antti Martikainen με τον τίτλο Novum και είναι φανταστικό όπως ακριβώς το περίμενα για συμφωνική κινηματογραφική μουσική. Είναι τόσο καλό που το ακούω και γράφω αυτές τις γραμμές αλλά μερικές φορές ξεχνιέμαι από την μουσική και σταματάω να την απολαύσω καλύτερα. Είναι τόσο επική, πομπώδης, μια μαγεία των αισθήσεων. Δεν βρίσκω λόγια να την περιγράψω πραγματικά.

Ο αγαπητός Antti έχει τόσο ταλέντο στο να δημιουργεί μουσική που μοιάζει με όνειρο. Κλείνεις τα μάτια και μεταφέρεσαι σε άλλα μέρη με το νου. Φανταστική μουσική και φυσικά ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο συμφωνικό της χρονιάς (στο τέλος θα κάνουμε την σούμα με ότι έχει μαζευτεί και έχει μπόλικο καλό πράγμα). Όπως λέει και ο ίδιος ο μαέστρος σε αυτό το δημιούργημα έχει λίγο από όλα με κυρίαρχο βέβαια το συμφωνικό στοιχείο και την όλη αίσθηση μιας υπερπαραγωγής κινηματογραφικού τύπου.

Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να μην σας δελεάσει η επική μουσική του αγαπητού μαέστρου. Ακόμα και όρεξη να μην έχετε σας φτιάχνει το κέφι με τις υπέροχες μελωδίες του. Σας παρασύρει θέλετε δεν θέλετε σαν μια σειρήνα στο πέλαγος που σας τραγουδάει και εσείς κρατάτε το κατάρτι και έχετε βουλώσει τα αυτιά με κερί για να θυμηθούμε λίγο και τον Οδυσσέα στην γνωστή του περιπέτεια.

Αν κρίνω από τις δημιουργίες του μαέστρου στο επίσημο bandcamp του βλέπω ότι είναι πολύ παραγωγικός και έχει μια πληθώρα τίτλων για να μπορούμε να αγοράσουμε οι φανς του συμφωνικού κινηματογραφικού ήχου. Βλέπω το πρώτο είναι από το 2013 και όλα μαζί πρέπει να πλησιάζουν τα είκοσι έργα. Αν έχουν όλα την ίδια ποιότητα με αυτό που ακούω τώρα, το τελευταίο δηλαδή, τότε θα πρόκειται για ένα μικρό θαύμα.

Χίλια μπράβο αξίζουν στον μαέστρο για αυτή του την δημιουργικότητα και το ταλέντο που περισσεύει. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί συνθέτες τόσο ταλαντούχοι για να μας φτιάχνουν την ζωή μας πιο όμορφη με την θεσπέσια μουσική τους. Δεν χρειάζεται να σκεφτώ και πολύ την βαθμολογία που θα βάλω, η μουσική μιλά από μόνη της εδώ και εγώ πάλι αναρωτιέμαι, μα καλά εκεί στην Φινλανδία πόσα ταλέντα υπάρχουν;. Δεν είναι μόνο οι αγαπημένοι Nightwish αλλά και οι Insomnium για να μην τους βάλω όλους και γεμίσει η σελίδα αλλά οπουδήποτε κοιτάξεις, σε όποιο είδος θα υπάρχει και ένα μικρό θαύμα.

Το δεκάρι (10/10) μου στον μαέστρο από μένα και τους χαιρετισμούς μου βέβαια στην όμορφη Φινλανδία που θα ήθελα κάποια στιγμή να επισκεφτώ μιας και έχει πολλά live events με τις πολλές αγαπημένες μου μπάντες. Να είναι γερός και υγιής για να μας προσφέρει και άλλα τέτοια αριστουργήματα να έχουμε να ακούμε τις δύσκολες ώρες που περνάμε η θα μας έρθουν. Συγχαρητήρια και σε όλους τους συντελεστές αυτού του εξαίσιου cd και την αψεγάδιαστη παραγωγή του. Ακούστε το οπωσδήποτε, θα σας καθηλώσει στην καρέκλα να το απολαμβάνετε.

Το tracklist αυτού του θαυμάσιου cd είναι το ακόλουθο:

1.Novum 04:01
2.Undefeated 04:04
3.Neon Drifter 04:23
4.Cybershock 05:30
5.Velvet Dragon 05:48
6.Heavy Drop 03:48
7.Helldive 03:45
8.Superluminal 03:45
9.Angel of Vengeance 04:01
10.Hard Reset 04:50
11.Fatal Defiance 03:24
12.Scavengers Awaken 02:44
13.Accelerate 03:31
14.F.M.D. 03:09
15.Singularity Aftermath 03:42
16.Laid to Waste 02:58
17.Pandemonium 04:13
18.Wings of Armageddon 04:06
19.Resistance Is Futile 03:25
20.Ad Astra 04:18

Στο project αυτό του ταλαντούχου μαέστρου συμμετέχουν και οι εξής μουσικοί:

Rick Curran: classical strings
Tommy Ponce: guitars
Alia Fay: vocals on tracks 3,5, 9, xiao and dizi on track 5
Jocelyn Fields: vocals on track 2
Jacko Cheng: erhu on track 5
Lloyd Degler: tarhu on track 3

Cover artwork by Dusan Markovic
Cover layout and logos by Antti Martikainen

Composed, arranged, produced, mixed and mastered by Antti Martikainen

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 80 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version