LifeSteps.gr

Amberian Dawn - Take a Chance - a Metal Tribute to Abba review (2022 release)

Amberian

Οι Amberian Dawn από την Φινλανδία είναι μία από τις πιο γνωστές και καλές μπάντες στο συμφωνικό μέταλ. Τους ήξερα από το πολύ καλό τους πρώτο cd κατά την δεκαετία του 2000 με τον τίτλο River of Tuoni, συγκεκριμένα το 2008. Μάλιστα μου έκανε τότε εντύπωση οι επιρροές που είχαν από τους πασίγνωστους συμπατριώτες τους, τους θρυλικούς Nightwish βέβαια. Κατά την γνώμη μου είναι αυτοί που εφεύραν το Abba metal μιας και η αγάπη τους για τους Σουηδούς θρύλους είναι φανερή. Αυτό το αφιερωμένο cd το μαρτυρά αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Κανονικά δεν κάνω παρουσιάσεις σε μπάντες που εκτελούν μόνο covers γνωστών τραγουδιών αλλά τους Abba τους θεωρώ από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν επηρεάσει χιλιάδες νέους μουσικούς και μια μπάντα που έφερε την δική της σφραγίδα στην μουσική σκηνή κατά την δεκαετία του 70. Οπότε μου κάνει μεγάλη ευχαρίστηση να παρουσιάσω κάτι από αυτούς που είναι και αγαπημένα μου τραγούδια και οι φίλοι μας οι αγαπητοί Amberian Dawn τα ερμηνεύουν τόσο καλά που θα ήταν άδικο να τους παραμερίσω.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ πιστεύω στα τραγούδια αφού όλοι οι φανς των Abba θα τα ξέρουν απέξω και θα τα έχουν ακούσει δεκάδες φορές. Αυτό που μου αρκεί είναι το πως τα ερμηνεύει η μπάντα σε σχέση με τις αυθεντικές εκτελέσεις. Εδώ έχουμε το συμφωνικό μέταλ σε όλο του το μεγαλείο μιας και οι φίλοι μας είναι πολύ ταλαντούχοι και δημιούργησαν ένα δίσκο αφιερωμένο στην μεγάλη μπάντα που ακόμα και οι ίδιοι οι Abba θα αισθάνονται ικανοποιημένοι ακούγοντας τα τραγούδια τους ερμηνευμένα με τόσο πειστικό τρόπο χωρίς πολλές υπερβολές.

Είναι το δεύτερο δημιούργημα της μπάντας που παρουσιάζω φέτος μετά το cd τους από το 2020 και αυτό είναι δείγμα του πόσο μου αρέσουν σαν συμφωνική μπάντα και πόσο καλά ερμηνεύουν τα δικά τους αλλά και των Abba στην προκειμένη περίπτωση, τραγούδια. Από το πρώτο τους κιόλας cd φαινόταν ότι κάτι καλό διαφαίνεται στον ορίζοντα και παρά τις αλλαγές των μελών στην μπάντα συνεχίζουν δυναμικά να μας προσφέρουν μελωδίες και ευχαρίστηση.

Αυτό το συγκεκριμένο cd εκτός του ότι είναι μια σίγουρη αγορά για αυτούς που αγαπάνε τους αυθεντικούς Abba και τους ακούνε και σήμερα ακόμη αλλά και για όλους τους φίλους του καλού συμφωνικού ήχου. Φαντάζομαι τους φίλους μας σε μια μεγάλη συναυλία με τους αυθεντικούς Abba και εμάς από κάτω να παραμιλάμε από την ποιότητα των εξαιρετικών συνθέσεων. Πάρα πολύ καλό cd και εξαιρετικά ευχάριστο στο άκουσμα.

Μόνο το Waterloo λείπει από αυτή την συλλογή μαζί και με άλλα φυσικά αλλά που να χωρέσουν όλες οι επιτυχίες της θρυλικής μπάντας σε ένα μόνο cd. Εγώ θα έβαζα μέσα και το εξαιρετικό και με νόημα τραγούδι money,money,money. Ελπίζω σε ένα δεύτερο tribute cd από τα παιδιά με όλα τα τραγούδια που έμειναν απέξω από αυτό το δημιούργημα. Προς το παρόν ότι έχουμε στα χέρια μας ακούμε και ετοιμαζόμαστε για περισσότερα covers, τα παιδιά το έχουν και μπορούν να το καταφέρουν μια χαρά.

Αφού τώρα που γράφω την παρουσίαση τραγουδώ από μέσα μου το Mamma Mia που μου αρέσει πολύ. Να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους εξαιρετικούς καλλιτέχνες και να ευχηθώ πάντα επιτυχίες και ότι περιμένουμε και δεύτερο tribute cd από τον μαέστρο και τα υπόλοιπα ταλαντούχα παιδιά. Μπράβο παιδιά το δεκάρι σας αξίζει με το παραπάνω (10/10). Και όπως είπα και παραπάνω ακούστε τους οπωσδήποτε, είναι εξαιρετικοί μουσικοί.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01.Super Trouper
02.Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
03.SOS
04.Head Over Heels
05.The Day Before You Came
06.Angeleyes
07.That's Me
08.Mamma Mia
09.Under Attack
10.Like An Angel Passing Through My Room
11.Lay All Your Love On Me

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Tuomas Seppälä – Πλήκτρα, κιθάρα
Joonas Pykälä-aho – Ντραμς
Emil "Emppu" Pohjalainen – Κιθάρα
Päivi "Capri" Virkkunen – Φωνητικά
Jukka Hoffren - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version