LifeSteps.gr

Tarja Turunen - Best of: Living the Dream review (2022 release)

Tarja

Δεν νομίζω ότι η αγαπητή και σούπερ ταλαντούχα Tarja Turunen θέλει ιδιαίτερη παρουσίαση από μέρους μου γιατί είναι τόσο γνωστή από το πέρασμα της από τους φανταστικούς Nightwish, στην καλή τους πρώτη περίοδο της καριέρας τους και με όλους τους επιτυχημένους δίσκους όπως έχω αναφέρει και σε άλλα θέματα. Μετά την φυγή της από τους Nightwish προσπάθησε να κάνει την σόλο καριέρα της τραγουδώντας εδώ και εκεί και με μερικά ντουέτα αλλά κατά την γνώμη μου όσο και να την συμπαθώ δεν κατάφερε να φτάσει στα επίπεδα ενός Wishmaster για παράδειγμα.

Πάντως επειδή έχει εκπληκτική σοπράνο φωνή μπορεί να πετύχει οπουδήποτε αρκεί να υπάρχει κάποιος μαέστρος σαν τον Tuomas των Nightwish να γράφει συνθέσεις όπου θα αξιοποιεί στο έπακρο την θεσπέσια φωνή της. Για να είμαι ειλικρινής στην σόλο καριέρα της δεν την παρακολούθησα γιατί έχω μείνει στα παλιά κλασικά και ανεκτίμητα κομμάτια που την ανέδειξαν σε όλους τους φανς του καλού συμφωνικού μέταλ. Στη βαθμολόγηση θα είμαι πολύ επιεικής μαζί της λόγω του παρελθόντος φυσικά αλλά αν ήταν κάποια άλλη στην θέση της θα έπαιρνε σίγουρα λιγότερα.

Τα δικά της τραγούδια που παρουσιάζονται σε αυτό το best of cd είναι μεν καλά αλλά δεν αγγίζουν στο ελάχιστο τα παλιά της κομμάτια. Βέβαια η φωνή της είναι κανόνι και σηκώνει ακόμα και μέτριες συνθέσεις αλλά θα προτιμούσα να τραγουδά κάποια όπερα με τέτοια φωνή παρά να προσπαθεί σε αδιάφορα μάλλον κατά την γνώμη μου κομμάτια. Δεν ξέρω οι φανς της από τα παλιά πως θα την ακούνε τώρα αν την ακούνε ακόμα γιατί εγώ τουλάχιστον προτιμώ να ακούω πάλι Nightwish με την Floor βέβαια και όχι την μεσαία περίοδο που είχαν γίνει μπάχαλο κατά την γνώμη μου.

Έτσι όπως το ακούω το cd μάλλον απευθύνεται σε λάτρεις του πιο μοντέρνου συμφωνικού μέταλ και κυρίως τραγούδια που είναι για το ράδιο μια χαρά. Μέτριο δηλαδή αποτέλεσμα για την μεγάλη ντίβα Tarja που με στεναχωρεί να την ακούω να μην μπορεί να βρει κάποιον καλό μαέστρο να τις γράψει κάποια ωραία κομμάτια για την εξαιρετική της φωνή. Εγώ πάντως την υποστηρίζω σε ότι κάνει και θα την βαθμολογήσω με ένα 8/10 γιατί μου έχει προσφέρει πολλές ώρες μουσικής απόλαυσης με τα παλιά της κομμάτια.

Τέτοιες φωνές πρέπει να σημειώνονται και να παρουσιάζονται με κάθε τρόπο όσο και να με στεναχωρεί το όχι και τόσο καλό αποτέλεσμα γιατί όπως και να το δούμε Tarja είναι μία και περιμένουμε πάρα πολλά από αυτήν. Με τόσες μεγάλες προσδοκίες θα μείνουμε μάλλον απογοητευμένοι τελικά. Αν το δούμε στο χαλαρό το cd είναι ικανοποιητικό και μοντέρνο συμφωνικό μέταλ.

Χαιρετισμούς στην αγαπημένη μας Tarja που ακούμε δεκαετίες ολόκληρες και που ελπίζω κάποια στιγμή να βρει μια μπάντα που να της ταιριάζει στην φανταστική της φωνή γιατί μόνη της είναι δύσκολο να πετύχει κάτι καλύτερο από αυτό που ακούμε τώρα. Καλά να είναι η κοπέλα και όλα γίνονται με λίγη υπομονή, μικρή είναι ακόμα. Μόνο μακριά από το πολύ mainstream, το καταλαβαίνω ότι αυτό πληρώνει περισσότερο αλλά εμείς οι λάτρεις της καλής μουσικής θέλουμε πίσω την παλιά καλή μας Tarja που τόσο έχουμε πεθυμήσει.

Προτείνω να την ακούσετε αν δεν το έχετε κάνει ήδη αλλά με προσοχή γιατί δεν έχει καμμιά σχέση με ότι ακούγαμε παλιότερα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Eye Of The Storm (brand new song)
2.I Walk Alone (Single Version)
3.Die Alive (Alternative Version)
4.Enough
5.Falling Awake feat. Jason Hook
6.Until My Last Breath (Single Version)
7.I Feel Immortal (Radio Remix)
8.Victim Of A Ritual
9.500 Letters
10.Never Enough
11.Innocene (Radio Edit)
12.Demons In You feat. Alissa White-Gluz
13.Diva
14.Dead Promises feat. Björn “Speed” Strid
15.Tears In Rain
16.You And I (Band Version)

Το cd κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία earMusic.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 77 λεπτά.

Exit mobile version