LifeSteps.gr

Forbidden Seed - On Blackest Wings, Shadow of the Crow Pt. I review (2022 release)

Forbidden Seed

Μπορεί να παρουσιάζουμε τον παρόν δίσκο λίγο καθυστερημένα, καθώς πρόκειται για μια κυκλοφορία που προέκυψε στις αρχές του έτους που φεύγει, εντούτοις θεωρώ ότι δεν έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει. Οι Forbidden Seed είναι μια μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται αισίως στον τρίτο της δίσκο και, αναμφίβολα, τον πιο φιλόδοξο απ’ όλους όσους έχει κυκλοφορήσει ως τώρα.

Πρόκειται για μια concept δουλειά, η οποία, όπως ίσως έχετε ήδη αντιληφθεί από το εξώφυλλο και τους τίτλους των τραγουδιών, βασίζεται στην ταινία “The Crow” με τον Brandon Lee. Ομολογουμένως, η εν λόγω απόπειρα ήταν εξ’ αρχής πολύ δύσκολη, καθώς η συγκεκριμένη ταινία είναι μία από τις πολύ αγαπημένες ταινίες του κοινού (και δική μου) και σίγουρα θέλει κότσια να παρουσιάσεις ένα ολόκληρο έργο που να βασίζεται σε αυτή. Οι Forbidden Seed όμως το τόλμησαν και όπως φαίνεται, σκοπεύουν να το «απλώσουν» σε περισσότερα από ένα μέρη, όπως σαφώς υπονοεί ο τίτλος του.

Μουσικά, οι Forbidden Seed κινούνται σε μεγάλο βαθμό στα μονοπάτια των Iced Earth (RIP), κυρίως λόγω των “Matt-Barlowικών” φωνητικών του Κωνσταντίνου Μάρη, ο οποίος αποτελεί και το βασικό συνθέτη του άλμπουμ. Αν είναι κάτι που σίγουρα προκαλεί (αρνητική ίσως) εντύπωση είναι η μακρά διάρκειά του και ο μεγάλος αριθμός τραγουδιών. Ως εκ τούτου, είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε μουσικό να κρατήσει το ίδιο υψηλό επίπεδο σε όλες τις συνθέσεις.

Παρ’ όλα αυτά, οι Forbidden Seed έχουν κατορθώσει να είναι αξιοπρεπέστατοι, είτε μιλάμε για παιξίματα (δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του βιρτουόζου Kosta Vreto των Wardrum στην παραγωγή, αλλά και στις κιθάρες σε κάποια κομμάτια) είτε για riffs και μελωδίες. Ως ακροατής που έχει ακούσει τον εν λόγω δίσκο δεκάδες φορές, μπορώ να πω ότι υπάρχουν μερικά τραγούδια που πραγματικά τα θεωρώ αριστουργηματικά.

Ενδεικτικά, θα αναφέρω το εκπληκτικό εναρκτήριο “On Feathered Wings”, το ανατριχιαστικό “Clown”, το πορωτικό “Path of Shadows” ή στο συγκλονιστικό “Beyond The Doors of Sleep”, στο οποίο συμμετέχει η Ruby Bouzioti με τα αγγελικά φωνητικά της.
Εντούτοις, υπάρχουν μερικές συνθέσεις που δεν έχουν την ίδια στόφα όπως τα προαναφερθέντα και μέσα στα 70 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος, κάπου δημιουργούν μια αίσθηση κούρασης.

Σίγουρα, το concept θα πρέπει να εξυπηρετηθεί με κάποιον τρόπο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι οι Forbidden Seed δε θα μπορούσαν να κόψουν μερικά «λιπαρά», για να πέσει η κοιλιά. Συνολικά όμως, θα ήταν άδικο να μην παραδεχτώ ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη δουλειά που στέκεται σε υψηλό επίπεδο, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά γενικότερα στο χώρο του σκληρού ήχου.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλετε να επενδύσετε το χρόνο σας (και όχι μόνο, να προσθέσω) και ευχόμαστε το δεύτερο μέρος να αποδειχθεί αντάξιο και (γιατί όχι;) ανώτερο του πρώτου.

Βαθμός: 8/10

Playlist:
1. Awakening (Birth of a Legend) 01:46
2. On Feathered Wings (Awaken the Dreamer) 04:37
3. I Am (Guide in Black) 05:13
4. Murderers Among Us (Bad People on the Streets) 05:03
5. Clown (Grief) 06:36
6. Paint Your Face (Disguised as Shadow) 01:01
7. Victims Aren’t We All? (Tell me a Story) 03:56
8. Greed (Lives for Sale) 04:50
9. Paths of the Shadows (A Boy and his Bird) 03:53
10. Bound (Untold Oath) 05:47

11. Dancing Shadows (The Waltz of Loss) 03:13
12. Beyond the Doors of Sleep (Silence Wept) 05:02
13. I Do Care (Between Two Worlds) 06:22
14. Death is Coming (Night of the Hunt) 05:34
15. Mother (A word for God) 06:48
16. Till Death Do Us Part (Requiem) 00:49

Band Members:
Constantin Maris : Guitars (Studio) & Vocals
Stefanos Zafeiropoulos: Guitars
Nik Danielos : Bass
Kostas Matis : Drums

Total playtime: 70:36

Label: Steel Gallery Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version