LifeSteps.gr

Warkings - Morgana review (2022 release)

Warkings

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορείς να πάρεις στα σοβαρά τους Warkings. Μία μπάντα που αποτελείται μερικούς τύπους με ονόματα όπως ο Spartan, ο Viking, ο Tribune ή ο Crusader, είναι λίγο έως πολύ αστείο να τη παρακολουθείς, αν είσαι άνω των 15 ετών.
Βέβαια, το γεγονός ότι πρόκειται για ένα συγκρότημα που ανήκει στη Napalm Records, η οποία είναι γνωστή για τις cheesy στυλιστικές επιλογές του roster της, δε θα έπρεπε να μας προκαλεί κάποια έκπληξη.

Αν ανατρέξετε στην προ-εβδομάδων παρουσίαση του Kingdemonium των Hammer King και προσέξετε την γκαρνταρόμπα τους, τότε μάλλον αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.
Πέρα από την πλάκα όμως, δεν είναι τα ρούχα αυτά που παίζουν μουσική, αλλά οι άνθρωποι πίσω από τις μάσκες και τις στολές. Η αναφορά στους Hammer King δεν ήταν συμπτωματική, γιατί αυτές οι δύο μπάντες μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία: αφενός είναι το ύφος της μουσικής τους, δηλαδή πομπώδες heavy/power metal, αφετέρου για το ότι κυκλοφορούν κάθε χρόνο νέα δουλειά, με συνέπεια, από το 2018 που υφίστανται, να έχουν φτάσει αισίως στην τέταρτη κυκλοφορία τους!.

Εντυπωσιακό, δε λέω, αλλά μήπως βιάζονται λιγάκι; Πάντως, το “Morgana” δείχνει να τους βρίσκει σε κάπως καλύτερη φόρμα σε σχέση με τις πρότερες δουλειές τους και αυτό χάρη στη συμμετοχή της Morgana Le Fay, την οποία προσωπικά πρώτη φορά ακούω (την τραγουδίστρια εννοώ, η μάγισσα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια…), αλλά με τα growls της, δίνει μια πιο «σκληρή» και ενδιαφέρουσα νότα στα απλώς συμπαθητικά τραγούδια τους. Αναπόφευκτα, σχηματίζονται οι ανάλογοι συνειρμοί με τους Arch Enemy, εντούτοις οι Γερμανοαυστριακοελβετοί (ναι, από εκεί κατάγονται, δεν υπάρχει κανένας επιζών του Καιάδα) υπολείπονται τόσο σε τεχνική όσο και σε έμπνευση.

Παρ’ όλα αυτά, το “Morgana” είναι ένα διασκεδαστικό δισκάκι για όσο διαρκεί, που εφαρμόζει όλα τα κακώς εννοούμενα κλισέ του metal, με ό,τι και αν συνεπάγεται αυτό. Προσωπικό ύφος δηλαδή, μηδέν: κάποιες φορές θυμίζουν Sabbaton, ενίοτε Hammerfall, άλλες Powerwolf, ακόμα και Dragonforce. Από τους δύο τελευταίους μάλιστα, διασκευάζουν τα “Armata Strigoi” και “Cry Thunder” αντίστοιχα, σε εκτελέσεις που πραγματικά κανείς δε ζήτησε. Συνεπώς, πρόκειται για μια κοινότυπη δουλειά που θα ακουστεί μερικές φορές, σαν ένα «ανώδυνο» άκουσμα στην καθημερινότητά μας και μετά, θα σφραγιστεί οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ως εκ τούτου, δε μπορώ να το βαθμολογήσω με κάτι παραπάνω από τον βαθμό που βλέπετε παρακάτω, ο οποίος δίνεται χαριστικά λόγω της (όποιας) συνθετικής εξέλιξης που παρουσιάζουν σε σχέση με τα προηγούμενα άλμπουμ τους. Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, δεν τα θυμάμαι και τόσο, οπότε κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα, το ίδιο θα συμβεί και με το “Morgana”… Μέχρι τον επόμενο δίσκο τους.

Βαθμός: 6/10

Playlist:
1 Hellfire (με την συμμετοχή της Morgana La Fey) 4:48
2 To the King 4:39
3 Monsters 4:23
4 Last of the English 5:10
5 Heart of Rage 4:16
6 Row (Into the Storm) 4:47
7 Immortal 3:59
8 Shame 5:08
9 The Rite 4:50
10 Legend Untold 3:37
11 Armata Strigoi 4:15
12 Cry Thunder 4:28

Band lineup:

Tribune : Φωνητικά
Crusader : Κιθάρα
Viking : Μπάσο
Spartan : Ντραμς

Total playtime: 54:13

Label: Napalm Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11 Νοεμβρίου 2022

Exit mobile version