LifeSteps.gr

Samsung SR35 VA Gaming Monitor 24" FHD 1920x1080 review (2022)

Samsung

Είπα να αφήσω για λίγο την μουσική και τα παιχνίδια και να παρουσιάσω ένα πολύ καλό μόνιτορ της αγαπητής μου Samsung μιας και έρχονται γιορτές και όλοι μας θα πάρουμε κάτι για τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Βέβαια θα πει κάποιος γιατί μόνο 24 ίντσες και να μην πάω σε μεγαλύτερο τώρα που είναι προσιτές οι τιμές. Η πείρα μου έχει διδάξει ότι σε αυτό το μέγεθος μπορούμε να απολαύσουμε καλύτερα τα αγαπημένα μας παιχνίδια χωρίς να στραβωθούμε κιόλας μιας και έχουμε ανοιχτό το μόνιτορ πάνω από 10 ώρες την μέρα.

Αν θέλουμε μεγαλύτερο μπορούμε να πάμε σε 27άρι άνετα αλλά καλύτερα θα ήταν να το συνδέσουμε στην τηλεόραση μας που οι περισσότεροι θα έχουν πάνω από 40 ίντσες πια και εκεί απολαμβάνουμε και τις κονσόλες μας με τα ωραιότατα παιχνίδια τους. Γενικά το πολύ μεγάλο μόνιτορ σε τόσο κοντινή απόσταση από τα μάτια μας ακόμα και χωρίς να ρίχνει ακτινοβολία κουράζει τα μάτια μετά από πολλές ώρες συνεχόμενα. Το μόνιτορ απέχει μισό με ένα μέτρο το πολύ από τα μάτια μας.

Είχα πολύ καιρό να παρουσιάσω κάτι που να αφορά τεχνολογία αλλά ποτέ δεν ξέχασα ότι από αυτό ξεκίνησα πριν πολλά χρόνια μετά τις σπουδές πάνω στα ηλεκτρονικά γενικά. Έχω φτιάξει ένα τόνο συστήματα για επιτραπέζιους υπολογιστές εδώ και 30 χρόνια περίπου και τα μόνιτορς που έχω χρησιμοποιήσει για προσωπική χρήση είναι πάνω από δέκα τουλάχιστον. Αν δεν χαλάσει κάτι δεν το πετάω ποτέ. Ούτε παίρνω ποτέ τα ακριβότερα μοντέλα της αγοράς, το θέμα είναι να κάνουν σωστά την δουλειά τους και να μην μας βγάζουν τα μάτια.

Βρίσκω πάντοτε ωραίες λύσεις κοντά στο χαμηλότερο όριο τιμής μιας και εκεί στοχεύει ο περισσότερος κόσμος αλλά για να μην κλαίω και τα λεφτά αν χαλάσει κάτι ακριβό και δεν βρίσκω ανταλλακτικό η έχουν βγει άλλα 5 καινούρια από τότε που το πήρα και δεν αξίζει η επισκευή του. Το ίδιο κάνω και με τα επιτραπέζια συστήματα που ενώ βάζω μια πολύ καλή μητρική για να μπορώ να αναβαθμίζω άνετα τα υπόλοιπα είναι ουσιαστικά φτηνά και αλλάζουν ανά τρία χρόνια περίπου. Κουτί και μητρική είναι που χρειάζονται την προσοχή μας, και κάρτα γραφικών φυσικά αλλά είναι πάντοτε ακριβές όταν θέλουμε να αναβαθμίσουμε.

Μιας και ο λόγος για κάρτες γραφικών μην πέφτετε στην παγίδα και βάζετε τις πιο καινούριες, μερικές αποδίδουν χειρότερα από τις παλιές καλές και τεράστιες σε μέγεθος. Αν έχετε από 2060 και πάνω μια χαρά είστε, πάντα παίρνω τις Nvidia κάρτες για απόλυτη σταθερότητα, το ίδιο και με τους επεξεργαστές της Intel. Καλοί είναι και της AMD αλλά προτιμώ τους άλλους όπως και τις κάρτες γραφικών μιας και παίρνω κυρίως από την αγαπητή MSI μητρικές και κάρτες. Και μνήμες Corsair για σταθερότητα και σιγουριά. Δεν μου έχει χαλάσει ακόμα σύστημα με αυτά τα χαρακτηριστικά ευτυχώς.

Δίσκο θέλετε ssd οπωσδήποτε για να δείτε ταχύτητα γενικά σε ότι και αν κάνετε, οι παλιοί ήταν για πέταμα, μόνο για αποθηκευτικό χώρο κι αυτό αν δεν έχετε την ευχέρεια να πάρετε κάποιον φορητό τώρα που οι τιμές έχουν φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα σε σχέση με το μέγεθος τους. Στην μητρική δώστε την μεγαλύτερη σημασία γιατί είναι το μέρος που θα χτίσουμε το σύστημα και πρέπει να είναι πολύ καλή για να αντέχει τις αναβαθμίσεις μας που αναγκαστικά θα κάνουμε μετά από κάποια χρόνια. Υπάρχουν μητρικές φτηνές με πενήντα ευρώ περίπου και είναι για πέταμα, μια πολύ καλή κοστίζει πάνω από εκατό σίγουρα αλλά μπορούμε να βολευτούμε και με μια μεσαίου βεληνεκούς και τιμής.

Βλέπω μερικούς που αναβαθμίζουν συνέχεια τα συστήματα τους και πέφτουν στην παγίδα του καταναλωτισμού μιας και εδώ και κάποια χρόνια και από την στιγμή που έχει κάποιος ένα δυνατό σύστημα δεν χρειάζεται να αλλάζει τα βασικά του χαρακτηριστικά επειδή δήθεν του ζητάνε τα παιχνίδια 4K αναλύσεις και βλακείες. Με μια κάρτα γραφικών δυνατή και μια μητρική της προκοπής και παίζουν όλα τα παιχνίδια που είναι σωστά προγραμματισμένα από τους δημιουργούς τους.

Ένας ωραίος ssd δίσκος φυσικά είναι απαραίτητος σε ένα σύστημα για να δούμε και λίγο ταχύτητα και όχι το παλιό εκνευριστικό σύρσιμο με τους μηχανικούς. Αν κάποιος βέβαια έχει τα λεφτά να διαθέσει μπορεί να πάει και σε ακριβότερα συστήματα αλλά δεν επηρεάζουν ουσιαστικά τα παιχνίδια που παίζουμε εκτός από τις κάρτες γραφικών φυσικά. Ειδικά με τα μόνιτορς μιας και αυτό είναι το θέμα μας στο άρθρο δεν χρειαζόμαστε μια περιουσία για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας παιχνίδια, και με ένα καλό φτηνό σαν το Samsung που παρουσιάζω μια χαρά θα τα παίζουμε.

Αυτό το συγκεκριμένο έχω για να κάνω την δουλειά μου και αντικατέστησε μετά από 5 χρόνια χρήσης το παλιό ίδιας μάρκας που είχα. Δεν αξίζει για είκοσι περίπου ευρώ να φτιάχνει κανείς την παλιά του οθόνη μιας και έχει ξεπεραστεί και οι καινούριες είναι πολύ φτηνές. Έρχεται ένας και μου λέει φτιάξε μου ένα σύστημα με ένα πεντακοσάρι περίπου γιατί οι άλλοι μου ζητάνε χιλιάρικο το λιγότερο για ολοκληρωμένο φυσικά. Αν υπάρχει αξιόλογη κάρτα γραφικών όλα γίνονται.

Και πάλι επιστροφή στην οθόνη μας για την τελική της βαθμολόγηση και αξιολόγηση. Λοιπόν λόγω της πολύ προσιτής της τιμής που έγραψα και στο τέλος θα της βάλω 9/10 σε ότι αφορά την απόδοση προς την τιμή φυσικά. Σε αυτό το επίπεδο τιμής που βρίσκεται αποδίδει εξαιρετικά. Αν θέλω μεγαλύτερο η ακριβότερο μόνιτορ υπάρχουν πολύ καλύτερα αλλά ξεφεύγουμε σε τιμή και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος μιας και είμαστε σε κάποιο προσιτό σε όλους σύστημα.

Την επόμενη φορά θα ασχοληθώ και με ένα προσιτό build για όλες τις τσέπες γιατί τώρα με την ακρίβεια να μην σας πιάνουν κορόιδα τα καταστήματα με τις υπερβολικές τους τιμές χωρίς να υπάρχει λόγος. Καλές γιορτές και καλές αγορές εύχομαι σε όλους και όλες.

Βασικά χαρακτηριστικά του μόνιτορ:

Panel - VA

HDR - Όχι

Curved - Όχι

UltraWide - Όχι

Διαγώνιος - 24 "

Ανάλυση - 1920x1080

Αντίθεση - 5000 :1

Χρόνος Απόκρισης - 5 ms

Ρυθμός Ανανέωσης - 75 Hz

Aspect ratio -16:9

Ρύθμιση κλίσης - Ναι

Ρύθμιση Ύψους - Όχι

Κατακόρυφη Περιστροφή - Όχι

Οριζόντια Περιστροφή - Όχι

Τύπος Σύνδεσης - HDMI, VGA (D-sub)

Είδος Monitor - Gaming Monitor

Ηχεία - Όχι

Δυνατότητες & Λειτουργίες - FreeSync

Χρώμα - Μαύρο

Κατανάλωση Ενέργειας - 31 kWh/1000h

Ενεργειακή Κλάση - F​

Η τιμή του αυτή την στιγμή είναι περίπου στα 119 ευρώ αλλά μπορείτε να το βρείτε και ακόμα φτηνότερα.

Exit mobile version