LifeSteps.gr

Pretty Girls 2048 Strike review (2022 release)

Pretty Girls 2048 Strike

Η πολυαγαπημένη σειρά των "Pretty Girls" της γνωστής μας πλέον ιαπωνική εταιρείας ανάπτυξης Zoo Corporation επανέρχεται δυναμικά με νέο τίτλο που φιλοδοξεί να μας προσφέρει μπόλικες ώρες αναψυχής. Ο λόγος για το Pretty Girls 2048 Strike το οποίο, όπως και όλα τα υπόλοιπα της σειράς, είναι ένα παιχνίδι γρίφων (puzzle) που πάει πακέτο με όμορφες σπαζοκεφαλιές και ακόμα πιό όμορφες anime υπάρξεις.

Ως θρίαμβος στο Pretty Girls 2048 Strike λογίζεται η συντριβή των πέντε δαιμονικών θηλυκών που έρχονται αντιμέτωπες μαζί μας σε δέκα πίστες έκαστη. Οι σέξυ δαιμόνισες δεν είναι πάντοτε μόνες τους στην κάθε πίστα αλλά υποβοηθούνται συχνά από συμπολεμιστές της δαιμονικής φυλής στην οποία ανἠκουν. Κάθε πίστα είναι ένα τετράγωνο ταμπλό 5Χ5 το οποίο μπορούμε να γείρουμε προς τέσσερεις κατευθύνσεις: πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά.

Πάνω στο ταμπλό βλέπουμε το τουβλάκι της αντιπάλου ή των αντιπάλων μας και ένα πολύ μικρό αριθμό αριθμημένων τούβλων. Κινώντας εδώ και εκεί το ταμπλό επιχειρούμε αφενός να ζευγαρώσουμε τα τούβλα με τους ίδιους αριθμούς ώστε να πολλαπλασιαστούν μεταξύ τους και, αφετέρου, να χτυπήσουμε με αυτά τα τούβλα των εχθρών έως ότου μηδενίσουμε το health τους. Αρχικά η δουλειά μας φαίνεται εύκολη αλλά όσο περνούν τα επίπεδα, εμπόδια εμφανίζονται στον δρόμο μας και οι δαιμόνισες επιστρατεύουν τα ισχυρά skills τους για να μας σταματήσουν.

Εθιζόμαστε πάρα πολύ εύκολα στο gameplay διότι είναι πανεύκολος ο χειρισμός και εξαιρετικά απολαυστικές οι μανούβρες που κάνουμε για να δημιουργήσουμε τούβλα με τεράστιους αριθμούς. Βοηθάει πολύ και η διάρκεια του κάθε ματς που μας κάνει να λέμε όταν αυτό τελειώνει "πάμε άλλο ένα και μετά το κλείνω". Εκ των τεσσάρων χαρακτήρων που έχουμε στην διάθεσή μας εξαρχής, οι Kasumi και Chikage υπερέχουν των υπολοίπων και όχι επειδή είναι ομορφότερες φυσικά.

Τα skills τους είναι πραγματικά σωτήρια σε κρίσιμα σημεία της παρτίδας. Η Chikage χτυπάει τον εχθρό προξενώντας του ζημιά ισάριθμη με το μεγαλύτερο αριθμητικά τούβλο στο ταμπλό. Η Kasumi τακτοποιεί τα τούβλα στην σειρά, βοηθώντας μας να παντρέψουμε εύκολα τους μεγαλύτερους αριθμούς, δημιουργώντας ακόμα ισχυρότερα τούβλα και άρα τις προϋποθέσεις για συντριπτική ζημιά.

Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει ο γρήγορος ρυθμός της δράσης και το συναρπαστικό gameplay, οι πόντοι που κερδίζουμε από το stage mode χρησιμοποιούνται για την αγορά νέων κοστουμιών των χαριτωμένων χαρακτήρων που περιλαμβάνει το Pretty Girls 2048 Strike. Καλό θα ήταν να μας έμεναν και οι πόντοι που πετυχαίνουμε στο endless mode αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα το εν λόγω mode να υφίσταται μόνο για να δούμε αν μπορούμε να ξεπεράσουμε τους άλλους gamers στα παγκόσμια rankings.

Η αξία του Pretty Girls 2048 Strike θα ήταν αυξημένη αν είχε και μεγαλύτερη διάρκεια αλλά, δυστυχώς, είναι απίθανο να μας απασχολήσει για πάνω από μερικές ώρες αφού τερματίζεται πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, η τιμή του στο Steam δείχνει να αναγνωρίζει το παραπάνω γεγονός γι'αυτό και περιορίζεται στα πέντε περίπου ευρώ. Αν γουστάρετε τις anime κοπέλες και τις εθιστικές σπαζοκεφαλιές, τότε αξίζει τον κόπο να το προσθέσετε στην συλλογή σας.

Exit mobile version