LifeSteps.gr

Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit game review (2022 release)

Crowns

Το παιχνίδι Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit που θα ασχοληθώ σήμερα είναι ένα point and click adventure στο στυλ των αγαπημένων μου Broken Sword και συνδυάζει την μαγεία των παλιών κλασικών τίτλων με τις καινούριες καινοτομίες φέρνοντας ένα άλλο αέρα στο είδος που έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο αλλά τα καλά παιχνίδια που βγαίνουν είναι σχετικά λίγα και δεν παρουσιάζονται όσο πρέπει με συνέπεια να περνάνε απαρατήρητα.

Αυτό που παρατήρησα παίζοντας το είναι ότι είναι σχετικά μικρό σε διάρκεια και μάλλον εύκολο να το τερματίσεις. Φαίνεται καθαρά η αγάπη και το μεράκι των προγραμματιστών του να βγάλουν κάτι που να προσπαθεί να ενώσει δύο κόσμους τον παλιό κλασικό τύπο των περιπετειών με την σύγχρονη μορφή του που απαιτεί καλύτερα γραφικά και πολύ σωστό voice acting. Νομίζω ότι τα παιδιά το κατάφεραν να μας μεταδώσουν το συναίσθημα του να παίζεις κάτι το παλιό σε μοντέρνα έκδοση κι αν έλλειπαν κάποια μικροπροβληματάκια που όμως διορθώνονται εύκολα θα μιλούσαμε για το adventure της χρονιάς.

Οι γρίφοι του απαιτούν κάποια σκέψη, δεν είναι πολύ εύκολοι αλλά δεν θα ψάχνετε και την λύση συνέχεια όπως γίνεται με πολλά άλλα δύσκολα να προχωρήσεις σε ορισμένες σκηνές. Η πραγματικότητα είναι ότι αν είστε φαν της σειράς των Broken Sword σίγουρα θα σας κάνει κλικ αυτό το χαριτωμένο και σωστά φτιαγμένο παιχνίδι περιπέτειας. Θα θέλαμε να βλέπαμε και πολλά άλλα να ακολουθούν τα χνάρια του και την ποιότητα που έχουν βάλει οι αξιόλογοι και ταλαντούχοι δημιουργοί του αλλά δυστυχώς τα καθαρόαιμα adventure τα προωθούν λίγοι φανατικοί με συνέπεια ο απλός κόσμος να μην τα γνωρίσει ποτέ.

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να αναφέρουμε για το παιχνίδι με πρώτο και καλύτερο ότι φαίνεται πολύ όμορφο και καρτουνίστικο και οι χαρακτήρες που συνομιλούμε δεν φαίνονται τα άψυχα όντα που συναντούμε σε άλλους τίτλους αλλά έχουν κάποιο σκοπό με τις συνομιλίες να μας δείξουν τον δρόμο για να προχωρήσουμε. Έχουμε επιλογές στην συζήτηση με τους υπόλοιπους χαρακτήρες που διαδραματίζουν τον ρόλο τους στο παιχνίδι και βγαίνουν συζητήσεις με νόημα.

Επίσης εκτός από τα καρτουνίστικα γραφικά και το υπέροχο voice acting που θα σας κάνει να χαζεύετε την οθόνη υπάρχει και η πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Αυτό φυσικά που θα ήθελαν να δουν όλοι θα ήταν μια συνέχεια του τίτλου μιας και βγήκε τόσο πετυχημένος. Θα μπορέσετε να το τερματίσετε και σε 5 ώρες αν βιάζεστε και δεν απολαμβάνετε τα όμορφα τοπία και γραφικά του και είναι σίγουρο ότι θα θέλετε να είχε και άλλο στο τέλος του. Μου θύμισε κάπως το Life is Strange που χωρίς να είναι στο ίδιο στυλ τελείωνε τόσο γρήγορα που το τερμάτισα αμέσως και ήθελα και άλλο.

Με αυτά και με αυτά φτάνουμε στο τέλος της παρουσίασης μας σε ένα πολύ αξιόλογο point and click adventure που θα πρέπει να παίξουν όλοι οι φίλοι που αγαπούν τις ανάλογες περιπέτειες. Αν βάλετε στα θετικά ότι μοιάζει σαν ένα αναβαθμισμένο σε πολλούς τομείς Broken Sword και με μόνη εξαίρεση την μικρή του διάρκεια αλλά φυσικά δεν είναι και τόσο εύκολοι οι γρίφοι για να τους περνάτε με κλειστά μάτια, σίγουρα αξίζει να του ρίξετε μια ματιά και να το αγοράσετε.

Εγώ το μόνο που εύχομαι είναι οι δημιουργοί του να μας κάνουν την χάρη και να κυκλοφορήσουν κάποια συνέχεια του στο άμεσα μέλλον για΄τι τώρα που μας άνοιξε η όρεξη τίποτα δεν μας κρατάει και δεν υπάρχουν και πολλά σε παρόμοιο στυλ βέβαια. Για να δούμε τι θα δούμε στο μέλλον μπορούμε να ελπίζουμε σε μια συνέχεια αν όλα πάνε καλά με τους δημιουργούς του.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 6 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Thunderful Publishing και είναι μια δημιουργία της Tag of Joy.

Είδος: Point and click adventure.

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 20 ευρώ περίπου (19.99).

Exit mobile version