LifeSteps.gr

Defiant - No More Heart review (2022 release)

Defiant

Τους αγαπητούς Defiant από την Ζαπορίζια της Ουκρανίας τους κάνω μια παρουσίαση λόγω του ότι έπεσαν θύμα της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα τους και δυστυχώς την πληρώνουν και οι καλλιτέχνες που δεν φταίνε σε τίποτα οπότε αναγκάστηκαν να διαλύσουν την μπάντα μετά από αυτό το τελευταίο τους cd με τον τίτλο No More Heart. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το επίσημο site τους στο τέλος που έχω βάλει το link.

Εγώ από την μεριά μου θα πω κρίμα να την πληρώνουν αθώοι καλλιτέχνες τα τραγικά λάθη των κυβερνώντων και να κόβονται καριέρες έτσι απότομα που και ταλέντο διαθέτουν και νέα παιδιά είναι και μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην μουσική σκηνή. Είναι και από μια πόλη που περνάει δραματικές ώρες και έχουν αναγκαστεί όλοι να εγκαταλείψουν για να μην κινδυνέψει η ζωή τους. Πάλι καλά που πρόλαβαν και ηχογράφησαν το τελευταίο τους δημιούργημα που έτσι που κατάντησε είναι κάτι σαν αποχαιρετιστήριο δώρο σε όλους εμάς τους μουσικόφιλους.

Δεν ξέρω πραγματικά αν πρέπει να αναφερθώ στο cd η στην κατάσταση που επικρατεί εκεί πάνω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα μεγάλης συζήτησης και δεν αφορά ένα μουσικό άρθρο. Πάντως εκφράζω την ελπίδα να σταματήσουν όλα γρήγορα και να ξαναγυρίσει η ζωή στην κανονική της πορεία όπως ήταν και πριν τον πόλεμο. Όσο συνεχίζεται αυτό το πράγμα μόνο κακό κάνει σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας κοινότητας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα για να μην ταλαιπωρούνται οι καλλιτέχνες και χάνουν την δουλειά τους και την μουσική τους καριέρα.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τους αγαπητούς Imperial Age από την Ρωσία που αναγκάστηκαν να αλλάξουν τόπο διαμονής για να παραμείνουν ασφαλείς αλλά και γιατί αντιτέθηκαν στην πολιτική της χώρας τους. Θα προσπαθήσω να βρω κάποιον από την μπάντα για να μας πει πως βιώνουνε την όλη κατάσταση από μέσα γιατί εμείς μπορεί να είμαστε μακριά και ασφαλείς προς το παρόν αλλά τα παιδιά περνάνε τα πάνδεινα καθημερινά.

Και για να πάμε και στο καθαρό θέμα της παρουσίασης που είναι η ποιότητα του cd των φίλων μας το βρίσκω πάρα πολύ καλό για το είδος και πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι αναγκάστηκαν εκ των περιστάσεων να διαλύσουν την μπάντα τώρα που ήταν σε ανοδική πορεία και είχαν όλο το μέλλον μπροστά τους. Εμείς τους συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους με κάθε τρόπο που μπορούμε και μακάρι να πάνε όλα καλά να τελειώσει αυτό το μαρτύριο που περνάνε και να επιστρέψουν δριμύτεροι στην μουσική σκηνή που τους έχει ανάγκη.

Το cd τους είναι ειλικρινά πολύ καλό για το είδος που παίζουν και θα βάλω ένα 8.5/10 άνετα ελπίζοντας να ακούσουμε ευχάριστα νέα από τα παιδιά λίαν συντόμως. Να τους στείλω τα χαιρετίσματα μας και την συμπαράσταση μας στον αγώνα που κάνουν και μια ευχή να είναι πάντα υγιείς και κάποια στιγμή τους περιμένουμε να γυρίσουν δυνατότεροι στην μουσική. Ακούστε τους οπωσδήποτε και αναρωτηθείτε τι κακό κάνει ο πόλεμος στην ανθρωπότητα γενικά και ποιους τελικά ωφελεί αυτό το μαρτύριο που όλως τυχαίως το τραβάνε οι πιο φτωχοί άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους από τις αποφάσεις των μεγάλων εγκεφάλων που υπάρχουν και μερικοί που υποστηρίζουν αυτή την τρέλα.

1. Final stand 05:53
2. Land of disgrace 04:05
3. Panopticum of pain 04:08
4. 7 magi 04:14
5. Crosses 06:08
6. Under my sails 05:55
7. Night 04:37
8. В незалежних серцях (bonus track)

Το βασικό σχήμα για αυτό το τελευταίο cd από την μπάντα είναι το εξής:

Stanislav Proshkin - Φωνητικά

Oleg Yakovlev - Μπάσο

Andrey Turkovsky - Κιθάρα

Evgeniy Smolin  - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου του 2022.

Είδος: Heavy power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 39 λεπτά.

Το επίσημο site των φίλων μας από την Ουκρανία είναι εδώ για να διαβάσετε αναλυτικές πληροφορίες για την μπάντα και γιατί αποφάσισαν να διαλύσουν το σχήμα λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα τους και στην πόλη τους ειδικότερα.

Exit mobile version