LifeSteps.gr

Meteora - …of Shades and Colours review (2022 release)

Meteora

Τους αγαπητούς Meteora από την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας δεν τους είχα ακούσει μέχρι τώρα και αυτό είναι το τρίτο τους ολοκληρωμένο cd που κυκλοφόρησαν φέτος και μιας και είναι συμφωνικό μέταλ είπα να το παρουσιάσω όπως κάνω πάντα με τα καλά δημιουργήματα του είδους. Ας δούμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά του cd και στο τέλος θα γίνει και η αξιολόγηση τους.

Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα αμέσως με το πρώτο άκουσμα του cd είναι η ομοιότητα τους με τους θρυλικούς Epica. Η φωνή της αγαπητής τραγουδίστριας είναι κατά 90% ίδια με την φωνή της αγαπημένης Simone. Δεύτερο πράγμα που παρατήρησα στο cd είναι η αρκετά μεγάλη διάρκεια του, πάνω από μια ώρα μελωδίες και όμορφα τραγούδια, το όνειρο κάθε λάτρη της συμφωνικής μουσικής.

Δεκατρία τραγούδια,άλλα καλύτερα και άλλα κανονικά αλλά χωρίς να κουράζουν τον ακροατή στο ελάχιστο. Και μετά βλέπω κάτι κριτικές στα παιδιά αυστηρότατες λες και είναι βλακεία η δημιουργία τους. Αν το ίδιο cd το έβγαζαν οι Epica τα δεκάρια θα πέφταν βροχή, τα ξέρουμε αυτά και πως κινείται η αγορά πια, τα έχω αναφέρει και σε άλλα άρθρα μου. Θα πει βέβαια κανείς ότι γούστα είναι αυτά αλλά εδώ είναι εξώφθαλμο τι γίνεται.

Η θα αγνοούν τους καλλιτέχνες τα περισσότερα μέσα η θα τους βάζουν αρνητικές βαθμολογίες επειδή δεν είναι γνωστοί. Δεν παίζει ρόλο το ταλέντο για αυτούς τους κριτικούς, μόνο η φήμη μιας μπάντας και τα απαραίτητα λεφτά. Ευτυχώς εδώ κάνουμε ακριβώς το αντίθετο και με την μουσική αλλά και με τα παιχνίδια, όσο πιο άγνωστη είναι μια μπάντα η ένας δημιουργός τόσο το καλύτερο για μένα για να ανακαλύπτω μικρά διαμάντια.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τους γνωστούς και τις πασίγνωστες μπάντες, άλλωστε τις έχω κάνει σχεδόν όλες αυτές που είναι στο είδος που μου αρέσει φυσικά και έχω αγνοήσει ορισμένα για να μην κριτικάρω άσχημα τα παιδιά. Υπάρχουν άλλοι για αυτό που τους βάζουν όλους και όλα, εγώ προτείνω μόνο την καλή μουσική και τα μικρά παιχνίδια που αξίζουν της προσοχής μας και συνήθως περνάνε απαρατήρητα από το ευρύ κοινό.

Επιστρέφοντας στο cd μας τώρα μετά την μικρή παράκαμψη να πω ότι τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες πασίγνωστες μπάντες στο συμφωνικό μέταλ. Και στην γλώσσα τους να το τραγουδούσαν το cd ακόμα καλύτερο θα ήταν και θα γλίτωναν από κριτικές του τύπου δεν μου αρέσουν οι στίχοι λες και κάθεται κανείς και διαβάζει τι λένε και απορρίπτει την όμορφη μουσική επένδυση. Η στα black metal που λένε του κόσμου τις βλακείες δίνει κανείς σημασία για παράδειγμα.

Εδώ κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε μια ώρα όμορφης μουσικής και ονειροπολούμε ξεφεύγοντας λίγο από την σκληρή πραγματικότητα. Αφού στείλω τους χαιρετισμούς μου στα παιδιά να τους πω ότι το cd τους ήταν πολύ καλό για συμφωνικό μέταλ και να μην δίνουν βάση σε αρνητικές κριτικές που δεν ξέρουν τι λένε. Σε αυτούς δεν τους αρέσει αυτή η μουσική και κρίνουν συμφωνικά έργα επειδή ντε και καλά πρέπει να τα παρουσιάσουν.

Θα βάλω ένα 9/10 στους φίλους μας και θα τους ευχηθώ να συνεχίσουν δυνατά να μας προσφέρουν ωραία συμφωνικά έργα σαν το παρόν cd. Και αν τους δούμε και σε καμμιά συναυλία στην χώρα μας στο μέλλον θα είναι υπέροχο. Καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες παιδιά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Downfall
2. Wings of Rebellion
3. Dance Macabre
4. Slave of Creation
5. Voices Within
6. Newborn Violence
7. Awaking
8. Pests – Tragedy of Delusion Pt. II
9. Home
10. Waking Nightmare
11. Trail to Eden
12. Immortal
13. ....Of Shades and Colors

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Noémi Holló – Φωνητικά
Máté Fülöp – 'Σκληρά' φωνητικά, μπάσο
Atilla Király – Φωνητικά, πλήκτρα
Csaba Solymosi – Κιθάρα
Gábor Kása – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία H-Music.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 63 λεπτά.

Exit mobile version