LifeSteps.gr

Kimera - Rise from the Grave review (2022 release)

Kimera

Οι Kimera είναι μια μπάντα του συμφωνικού μέταλ από την γειτονική μας Ιταλία και την Φλωρεντία συγκεκριμένα. Οπότε δεν έχασα την ευκαιρία να ακούσω το τελευταίο τους δημιούργημα να δω πως στέκονται στον σκληρό ανταγωνισμό του είδους με τα εκατοντάδες γκρουπ από όλο τον κόσμο.  Ας δούμε αναλυτικότερα τα βασικά χαρακτηριστικά της μπάντας των παιδιών πριν πάμε στην τελική μας αξιολόγηση.

Αυτό που πρώτα παρατήρησα ακούγοντας την πρώτη φορά το cd είναι η ύπαρξη δύο τραγουδιστριών, μια κοπέλα με σοπράνο φωνητικά και μια με καθαρά κανονικά. Ο συνδυασμός τους είναι πολύ ενδιαφέρον και μου θύμισαν άλλες μπάντες παρόμοιες σαν τους Coronatus αλλά και τους υπέροχους Imperial Age. Από ότι είδα το cd τους το κυκλοφόρησαν μόνοι τους χωρίς την στήριξη κάποιας εταιρείας. Ελπίζω στο επόμενο να έχουν βρει τον δρόμο τους και μια καλά εταιρεία να τους αντιπροσωπεύει γιατί το αξίζουν.

Αυτό το cd δεν είναι στο ίδιο μουσικό επίπεδο με το άλλο που άκουγα πριν από τους φίλους μας τους Meteora που ήταν ίδιοι οι Epica αλλά έχουν το δικό τους στυλ και βασίζονται κυρίως στην κοπέλα που τραγουδάει με την σοπράνο φωνή πολύ ωραία. Η παραγωγή θα μπορούσε να είναι κάπως καλύτερη αλλά αφού το φτιάξαν μόνοι τους το cd θα είμαι πολύ επιεικής με τα παιδιά.

Πάλι μου έκανε εντύπωση πως δεν τους παρουσιάζουν τα μέσα, ίσως η έλλειψη της εταιρείας εδώ να έπαιξε τον πρώτο ρόλο γιατί έχουν κάνει παρουσιάσεις σε πολύ χειρότερα albums που τα άκουγα και τραβούσα τα μαλλιά μου λόγω των υψηλών βαθμών που έπαιρναν. Αλλά είπαμε οι μοναχικοί καβαλάρηδες χρειάζονται την βοήθεια μας για να γίνουν γνωστοί και εδώ έρχεται η σημασία των ανεξάρτητων site σαν το δικό μας που μπορεί να δείχνει συμπάθεια σε ορισμένα είδη αλλά είναι απολύτως αντικειμενικό και δεν παίρνει λεφτά για να προωθεί τις σαβούρες που βγαίνουν συνέχεια.

Αν λοιπόν στους αγαπητούς Meteora έβαλα ένα 9/10 λόγω και της αγάπης μου στους Epica εδώ στους Ιταλούς φίλους μας θα βάλω ένα 8/10 γιατί το παλεύουν και δείχνουν ότι μπορούν να πάνε παραπάνω λόγω της ύπαρξης ταλέντου. Εντάξει οι Imperial Age είναι καλύτεροι στα σημεία και με την ύπαρξη τενόρου που συνοδεύει την αγαπητή σοπράνο Anna όπως και την άλλη κοπέλα που είναι κανονική δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα με τρεις τραγουδιστές.

Εμένα που μου αρέσει το συμφωνικό μέταλ μου άρεσε το cd των φίλων μας, θα μπορούσε να είναι και καλύτερο σαφώς αλλά για πρώτο δείγμα που άκουσα είναι άκρως ικανοποιητικό και προτείνετε φυσικά στους φίλους της καλής συμφωνικής μέταλ μουσικής. Δεν ξέρω αν είναι το πρώτο τους δημιούργημα γιατί δεν βρήκα πολλά στοιχεία, αν θέλουν τα παιδιά να μας ενημερώσουν πολύ ευχαρίστως να κάνω ένα update στο άρθρο και να συμπεριλάβω βιογραφία της μπάντας η ότι άλλο θελήσουν να βάλω.

Εγώ θα τους στείλω τους χαιρετισμούς μας και θα τους ευχηθώ καλή συνέχεια στον απαιτητικό χώρο του συμφωνικού μέταλ. Καλά το πηγαίνουν, με λίγη προσπάθεια μπορούν αν φτάσουν και στην κορυφή και να τους δούμε σε μεγάλα φεστιβάλ με τις κορυφαίες μπάντες του είδους. Και βέβαια με μια καλή εταιρεία συμπαραστάτη στην δύσκολη αποστολή τους να κατακτήσουν την κορυφή. Υγεία να υπάρχει και όλα τα άλλα βρίσκονται.

Θα περιμένω με αγωνία το νέο τους έργο για παρουσίαση και αξιολόγηση φυσικά. Έως τότε ακούστε το cd τους και αποφασίστε αν σας αρέσει το στυλ τους η όχι.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Intro   01:36
2.Dark Soul   04:05
3.My Turn   04:22
4.Dead Inside   05:18
5.Elusive Time   04:15
6.Reborn   04:58
7.Rise from Your Grave   05:00
8.Illusions   03:43
9.Sword and Shield   03:51
10.Equilibrium   03:24

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Bruno Zambon - Μπάσο
Simone Mannelli - Ντραμς
Francesco Gagliardi - Κιθάρα
Azzurra Ugolini - Φωνητικά
Angela Maraschiello - Φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 41 λεπτά.​

Exit mobile version