LifeSteps.gr

The Valiant game review (2022 release)

The Valiant

Ένα από τα παιχνίδια που έχω στο steam και μου αρέσουν είναι και το The Valiant από την THQ Nordic που τώρα τελευταία δεν βοηθάει και πολύ στην δουλειά μας αφού άλλαξε τα παιδιά που είχε στο marketing και δεν μου στέλνει τα απαραίτητα για να ολοκληρώσω μια σωστή παρουσίαση. Εξάλλου μετά το φιάσκο με το The Guild 3 που το αγόρασα κανονικά και κλαίω τα λεφτά μου δεν της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους τίτλους και πάντα δοκιμάζω ένα demo πριν δώσω τα 30,40 ευρώ η όσο κοστίζει ένα καινούριο της παιχνίδι και δυστυχώς έχει όλα τα strategy που μου αρέσουν.

Είμαστε και σε περίοδο κρίσης τώρα και δεν είναι να πετάμε τα πολύτιμα λεφτά μας σε άγνωστους τίτλους επειδή μας γυαλίζει κάτι. Θέλει δοκιμή γιατί κυκλοφορεί και πολύ μετριότητα. Εδώ πάντως σε αυτόν τον τίτλο θα προσπαθήσω έστω και χωρίς πολλά στοιχεία να παρουσιάσω το παιχνίδι γιατί μου αρέσει το θέμα του χωρίς να εκθειάσω την εταιρεία που δεν βοήθησε καθόλου στην δουλειά μου. Εξάλλου δεν φταίνε οι προγραμματιστές του για την εταιρεία διανομής. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά παρά τις αρνητικές κριτικές που διαβάζω εδώ και εκεί.

Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα την περίοδο των σταυροφοριών τον 13ο αιώνα και στη μέση ανατολή φυσικά. Ακολουθούμε την ιστορία ενός πρώην σταυροφόρου που εξαιτίας κάποιων γεγονότων που συμβαίνουν καλείται να επιστρέψει στην δράση. Στο παιχνίδι μας χειριζόμαστε ομάδες στρατιωτών από απλούς μαχητές μέχρι καβαλάρηδες και πολιορκητικά μέσα. Η αποστολή μας είναι να βρούμε κάποια εναπομείναντα χαμένα κειμήλια έχοντας ήδη στα χέρια μας το Rod of Aaron.

Ο χαρακτήρας μας έχει τα skills του που εμείς μπορούμε να αναβαθμίσουμε φυσικά όπως και να τα συνδυάσουμε ανάλογα όπως μας αρέσει. Το ίδιο και με τα όπλα που θα εξοπλιστούμε. Μπορούμε βέβαια να παίξουμε και διαδικτυακά με κάποιον φίλο μας η με άλλο παίκτη αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω. Έπαιξα μόνο το βασικό σενάριο στο single player που είναι και αρκετά μεγάλο ευτυχώς για να δικαιολογεί και την τσουχτερή του τιμή.

Τα γραφικά και ο ήχος του είναι σε πολύ καλό επίπεδο για παιχνίδι στρατηγικής και επειδή ειδικά φέτος δεν έχουν βγει κάποια που να είναι καλύτερα νομίζω ότι ξεχωρίζει στον τομέα του. Πολλοί το παρομοιάζουν με το Company of Heroes 2, μοιάζει σίγουρα αλλά σε medieval σκηνικό βεβαίως που μου αρέσει περισσότερο. Δεν είναι και το καλύτερο rts strategy που έχω παίξει ποτέ αλλά είναι αρκετά διασκεδαστικό και σωστά φτιαγμένο που θα σας κρατήσει συντροφιά για αρκετές ώρες η και μέρες.

Για να μην αφήσω ασχολίαστη και την τιμή του να πω ότι κυκλοφόρησε σχεδόν έτοιμο χωρίς να θέλει πολλές προσθήκες αλλά η τιμή θα μπορούσε να είναι και φτηνότερη. Πιστεύω κοντά στα 25 θα ήταν πιο τίμια επιλογή. Θα του βάλω ένα 7/10 κυρίως λόγω του σεναρίου και της δουλειάς που έγινε από τους προγραμματιστές του σε ένα μεσαιωνικό περιβάλλον που μου αρέσει ιδιαίτερα. Μην περιμένετε να βγει νέο Age of Empires, δοκιμάστε το demo πρώτα και αν σας αρέσει το αγοράζετε.

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχετε υπό τον έλεγχο σας ομάδες των πέντε και παραπάνω ηρώων με τα δικά τους skills, active και passive που ανεβαίνουν βέβαια όσο προχωράτε στο παιχνίδι. Μερικές αποστολές μπορεί και να σας μπερδέψουν λίγο λόγω της δυσκολίας αλλά όπως πάντα χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Αν πάλι δυσκολευτείτε πολύ ρίξτε το επίπεδο δυσκολίας για να το τερματίσετε άνετα. Στο medium που το αφήνω πάντα δεν συνάντησα ιδιαίτερη δυσκολία στις πρώτες αποστολές που έπαιξα αλλά δεν έφτασα μέχρι το τέλος που μπορεί να είναι δύσκολο όπως λένε κάποια παιδιά που το τερμάτισαν.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου του 2022 από την γνωστή μας εταιρεία THQ Nordic και είναι μια δημιουργία της KITE Games.

Είδος: Medieval strategy / action rts

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι περίπου στα 40 ευρώ (39.99).

Exit mobile version