LifeSteps.gr

Ixion game review (2022 release)

Ixion

Ένα καινούριο και πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε είναι το Ixion από την Kasedo games που έχει μερικά πολύ καλά strategy όπως το City of Gangsters. Η εταιρεία πάντα με βοηθάει με τους καινούριους της τίτλους με όλα τα απαραίτητα για να γίνεται σωστά η παρουσίαση και αυτό είναι στα θετικά που το εκτιμώ ιδιαίτερα μιας και αυτοί οι τίτλοι μου αρέσουν. Το παιχνίδι είναι ένα space strategy όπου συμμετέχουμε σε μια αποστολή στο διάστημα για να αποικήσουμε ένα σταθμό φτιάχνοντας τον από το μηδέν ώστε να γίνει λειτουργικός για τους κατοίκους του.

Ξεκινώντας από την όμορφη εισαγωγή του παιχνιδιού όπου βλέπουμε την διαδικασία εκτόξευσης του διαστημοπλοίου μας και την άφιξη του στον διαστημικό σταθμό όπου στην αρχή είναι άδειος και σιγά-σιγά αποκτά ζωή με τους κατοίκους που του στείλαμε και θα πρέπει να τον διαχειριστούμε σωστά. Φτιάχνοντας τα απαραίτητα κτίρια για να αποθηκεύουμε τις πρώτες ύλες και φυσικά εγκαταστάσεις όπου θα κοιμούνται οι κάτοικοι. Επίσης χρειαζόμαστε και τις απαραίτητες βιομηχανίες παρασκευής πρώτων υλών και φυσικά να τα ενώσουμε όλα αυτά με δρόμους που αναλαμβάνει να τους τελειώσει ένα ρομπότ.

Αφού βέβαια φτιάξουμε και ένα research center ξεκινάμε και αναπτύσσουμε τις απαραίτητες τεχνολογίες ώστε να ξεκλειδώνουμε καινούρια κτίρια και εγκαταστάσεις. Σε γενικές γραμμές στην λίγη ώρα που ασχολήθηκα μαζί του μου φάνηκε εύκολο και αρκετά καλό. Έχω παίξει πολλά παρόμοια και το γνωρίζω το είδος με πιο καλό από όλα το Planetbase ένα παιχνίδι από το 2015 που είχα γύρω στις 50 ώρες συνολικά.

Εδώ φυσικά στο Ixion τα γραφικά και ο ήχος έχουν προσαρμοστεί στα τωρινά δεδομένα και είναι πολύ καλά για strategy. Το παιχνίδι τρέχει πολύ καλά και σε μέτρια συστήματα κάτι που δείχνει ότι οι προγραμματιστές του το έχουν κάνει σωστά optimize. Είναι από την αρχή του έτοιμο χωρίς να μπλέκουμε με περιπτώσεις τύπου early access που λείπουν τα μισά περιεχόμενα και περιμένουμε μήνες μέχρι να φτιαχτεί. Καλή δουλειά φαίνεται ότι έγινε, εφάμιλλη ενός AAA τίτλου από τους προγραμματιστές του.

Ας περάσουμε τώρα και στο σημαντικότερο ζήτημα μιας παρουσίασης που είναι αν αξίζει το παιχνίδι για να το αγοράσουμε. Έχει πολλά κτίρια, μπόλικο research και αρκετά πράγματα να κάνουμε μέσα. Εμένα δεν με κράτησε πολύ λόγω ελλείψεως ελεύθερου χρόνου και όχι γιατί δεν είναι καλό. Το βρήκα σχετικά εύκολο σε σχέση με άλλα που έχω παίξει και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο που αφορά κυρίως τους καινούριους παίκτες που δεν είναι συνηθισμένοι σε πολύπλοκο χειρισμό ενός παιχνιδιού.

Σαν βαθμολογία τώρα θα πάρει ένα 7.5/10 γιατί υπάρχουν και καλύτερα όπως ανέφερα και παραπάνω αλλά και με τόσο ανταγωνισμό σε ένα είδος όπως το city building πρέπει ένας τίτλος να έχει καινοτομίες για να πάρει υψηλότερη βαθμολόγηση. Πάντως δοκιμάστε το, είναι από τα καλά καινούρια παιχνίδια ειδικότερα αν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα. Είναι και πολύ προσιτό στον χειρισμό του και δεν θα συναντήσετε δυσκολίες καθόλου. Τρέχει και μια χαρά σε όλα σχεδόν τα συστήματα οπότε δεν θα χρειαστείτε μια κάρτα των 500 ευρώ για να το απολαύσετε όπως πρέπει.

Και για να μην το ξεχάσω στην αρχή πρέιπει να ενωθούν όλα τα κτίρια με δρόμους ώστε να μπορούν οι άνθρωποι μας να πηγαίνουν να δουλεύουν σε αυτά, να μεταφέρονται τα εμπορεύματα και να είναι γενικά προσβάσιμα. Περισσότερους δρόμους έχει ο αρχικός μας σταθμός παρά κτίρια και εγκαταστάσεις. Δεν έχουν άδικο μερικοί που παραπονιούνται για αυτό τον λόγο, αλλά για το ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο καμμιά σχέση, μάλλον δεν έχουν παίξει παρόμοια παιχνίδια στρατηγικής και city building να δουν δυσκολίες για την επιβίωση.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Kasedo Games και είναι μια δημιουργία από τα Bulwark Studios.

Είδος: City builder / strategy / survival

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι στα 31.49 ευρώ με την 10% έκπτωση που έχει για λίγες μέρες ακόμα.

Exit mobile version