LifeSteps.gr

Zombie Cure Lab game review (2022 release)

Zombie

Το Zombie Cure Lab είναι ένα καινούριο παιχνίδι που μου έστειλε η αγαπητή Aerosoft και είναι ένα πολύ χιουμοριστικό strategy με χαριτωμένους χαρακτήρες που θυμίζουν και λίγο το παλιό κλασικό Theme Hospital με τις γκάφες που έκαναν και το τρελό χιούμορ που είχε. Είναι από τα παιχνίδια που μου αρέσουν οπότε δεν έχασα την ευκαιρία να το δοκιμάσω αμέσως. Είναι και σε καλή τιμή αυτή την στιγμή για όποιον ενδιαφερθεί να το αγοράσει. Ας το δούμε αναλυτικότερα λοιπόν.

Στο παιχνίδι μας λοιπόν έχουμε μια ομάδα από χαριτωμένους επιστήμονες που θα φτιάξουν μια βάση για να θεραπεύσουμε τα zombie που θα επιτίθενται για να μας σκοτώσουν. Στην αρχή θα πρέπει να μαζέψουμε τα απαραίτητα πράγματα για να επεκτείνουμε την βάση μας, να εξερευνήσουμε νέες τεχνολογίες και στο τέλος να θεραπεύουμε τα επιτιθέμενα zombie βάζοντας τα σε ειδικούς θαλάμους που θα φτιάξουμε ώστε να τα αλλάξουμε και να τα πάρουμε με το μέρος μας για να εκτελούν τα θελήματα μας.

Παρόλο που έχω παίξει σχεδόν όλα τα παρόμοια παιχνίδια στρατηγικής αυτό το συγκεκριμένο μου φαίνεται πολύ καλό για να ασχοληθεί κάποιος. Όπως πάντα ξεκινάμε από το μηδέν και συλλέγοντας τις πρώτες ύλες φτιάχνουμε τα πρώτα κτίσματα για τα χαριτωμένα ανθρωπάκια μας, τους επιστήμονες μας. Και είναι το πρώτο παιχνίδι που δεν σκοτώνουμε τα zombie αλλά τα παίρνουμε με το μέρος μας αλλάζοντας τα μέσα στους θαλάμους που πρέπει φυσικά να έχουμε κάνει research πρώτα.

Αυτό που κρατάω από το παιχνίδι είναι το χιούμορ του όπως και στα Theme Hospital, Two Point Hospital και άλλα παρόμοια. Μερικοί το συγκρίνουν με το Rimworld λανθασμένα όμως μιας και δεν ήταν καθόλου αστείο η τουλάχιστον έτσι το είδα όταν το έπαιξα. Αν πάλι εννοούν την survival μορφή που είχε ε τότε θα βάλουμε στην λίστα και καμμιά εικοσαριά ακόμη που έχουν κοινά χαρακτηριστικά sandbox και resource management.

Έχουμε μπόλικη τεχνολογία να κάνουμε research ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την τελική θεραπεία για τα zombie. Βέβαια πρέπει να φτιάξουμε και τις αντίστοιχες άμυνες για να προστατεύσουμε την βάση μας από τις ορδές των διψασμένων zombie που έρχονται τις νύχτες σαν τα φαντάσματα. Επίσης πρέπει να κρατάμε το ηθικό των δικών μας ανθρώπων ψηλό φτιάχνοντας τα απαραίτητα κτίρια για να εκτονώνονται και να τους φεύγει το άγχος.

Στην τιμή που βρίσκεται τώρα είναι μια πρόκληση για αυτούς που αγαπούν τα παρόμοια παιχνίδια όπως αυτό. Δεν είναι σαν το άλλο που δοκίμασα, το Knights of Honor 2 που πέταξα το 40άρι και βγήκε σχετικά μέτριο για το είδος του. Εδώ με τα μισά ο τίτλος είναι πολύ χιουμοριστικός και θα σας ικανοποιήσει πλήρως πιστεύω. Πολλά κυκλοφορούν τελευταία αλλά λίγα είναι αυτά που αξίζουν να τα αγοράσει κανείς από την πρώτη μέρα και αυτός ο τίτλος είναι ανάμεσα σε αυτά που σε τρώει το χέρι να τα πάρεις.

Θα του βάλω αρχικά ένα 8.5/10 γιατί πιστεύω ότι αν προστεθεί λίγο παραπάνω περιεχόμενο με την μορφή update η και dlc θα γίνει εξαιρετικό. Στην αρχή είμαστε και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Δεν πιστεύω ότι οι προγραμματιστές του θα μας αφήσουν έτσι. Είναι και σχετικά εύκολο να το τελειώσει κανείς οπότε μετά από κάποιες ώρες θα θέλουμε κι άλλο. Αν μπορέσετε και βρείτε κάποιο demo του δοκιμάστε το να δείτε αν σας αρέσει. Αν πάλι έχετε τα απαραίτητα λεφτά αγοράστε το και θα σας ικανοποιήσει. Δεν είναι κάτι που το βάζεις και βαριέσαι να το παίξεις μετά, αυτό το πηγαίνεις μέχρι το τέλος σιγά-σιγά.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 από την αγαπητή μας εταιρεία Aerosoft GmbH και είναι μια δημιουργία από την Thera Bytes GmbH.

Είδος: Colony simulator / strategy / management

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 20 ευρώ με την έκπτωση 20% που έχει και είναι απόλυτα λογική για αυτό που προσφέρει ο συγκεκριμένος τίτλος.

Exit mobile version