LifeSteps.gr

Instorm - Psycho Violence review (2022 release)

Instorm

'Οι Instorm είναι μια μπάντα από την Ρωσία που ιδρύθηκε από τον Roman Nemtsev (κιθάρα, τραγούδι) και την Marina Nemtseva (κιθάρα). Αρχικά η μπάντα ονομαζόταν Deadlake και οι μουσικοί χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα (Will Right, Maarri Talovainen). Στην αρχή η κύρια δραστηριότητα της μπάντας ήταν η συγγραφή δικού της υλικού και στη συνέχεια ο Roman και η Marina αποφάσισαν να συμπληρώσουν το σχήμα με άλλους μουσικούς για την ομαλή λειτουργία του συγκροτήματος. Το φθινόπωρο του 2011 ο μπασίστας Alexander Petrov εντάχθηκε στο συγκρότημα.

Τον Ιανουάριο του 2012 το συγκρότημα πήγε στο στούντιο για να ηχογραφήσει ένα demo. Τον Απρίλιο του 2012 αποφασίστηκε να αλλάξει το όνομα σε κάτι που ταιριάζει καλύτερα στη μουσική τους. Μετά από πολύ συζήτηση μεταξύ των μελών αποφασίστηκε το όνομα Instorm. Τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο demo τους "Victim of Hate" που αποτελείται από 3 τραγούδια. Το demo έχει λάβει θετικά σχόλια από το κοινό. Τον Ιούλιο του 2012 ο ντράμερ Antvik εντάχθηκε στην μπάντα. Την ίδια περίοδο το συγκρότημα κλήθηκε να υποστηρίξει το ιταλικό thrash metal συγκρότημα Neurasthenia. Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012.

Τον Οκτώβριο του 2012 το συγκρότημα άρχισε να δουλεύει για τον πρώτο τους μεγάλο δίσκο. Η ηχογράφηση εναλλάσσονταν με συναυλιακή δραστηριότητα. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε δύο στούντιο και έγινε γνωστό ως "Madness Inside". Την άνοιξη του 2013 η μπάντα υπέγραψε συμβόλαιο για την κυκλοφορία του άλμπουμ με την ουκρανική εταιρεία Metal Scrap Records. Το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε στις 25 Μαΐου 2013 από την Total Metal Records (τμήμα της Metal Scrap Records).

Τον Σεπτέμβριο του 2013 το συγκρότημα χώρισε τους δρόμους του με τον ντράμερ Antvik. Τον χειμώνα του 2013, τα μέλη της μπάντας αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα ψευδώνυμα τους (Will Right, Maarri Talovainen, Alexander Eldurson) και να χρησιμοποιήσουν τα πραγματικά τους ονόματα: Roman Nemtsev (φωνητικά, κιθάρες), Marina Nemtseva (κιθάρες) και Alexander Petrov (μπάσο).

Μετά από αυτό, ο Roman και η Marina αρχίζουν να εργάζονται για το υλικό για το δεύτερο στούντιο album τους. Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως τον Νοέμβριο του 2017 η μπάντα ηχογραφεί το δεύτερο της άλμπουμ. Τον Μάιο του 2018 κυκλοφόρησαν δύο νέες εκδόσεις του Madness Inside (Remastered και Instrumental) από τη Metal Carnival Records.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ της μπάντας με τον τίτλο "Taming the Chaos" μέσω της Metal Carnival Records. Τον Δεκέμβριο του 2018 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το επίσημο μουσικό βίντεο για το "Lethal Winter". Τον Ιανουάριο του 2019 η μπάντα πραγματοποιεί την ευρωπαϊκή της περιοδεία με τους Imperial Age και επισκέπτεται τη Σλοβακία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Γερμανία. Στις 17 Οκτωβρίου 2019 η μπάντα παίζει ως support act για τους θρυλικούς Children of Bodom στη Μόσχα, στο κλαμπ Adrenaline Stadium. Στις 7 Φεβρουαρίου 2020 το συγκρότημα κυκλοφορεί το νέο σινγκλ "Slipping Edge" μέσω της Metal Carnival Records.'

Αυτή ήταν εν ολίγης η βιογραφία της Ρώσικης μπάντας που ομολογώ δεν είχα ακούσει μέχρι τώρα τουλάχιστον ενώ ήξερα τους φανταστικούς Imperial Age από τότε που ξεκίνησαν. Βέβαια οι φίλοι μας εδώ είναι σε άλλο στυλ αλλά αυτό είναι άσχετο από το να τους έχω ακούσει. Παίζουν ένα δυναμικό μελωδικό death metal με κάποια στοιχεία νεοκλασικά που όμως δεν αλλοιώνει το γρήγορο χαρακτήρα τους. ​

Αν ψάχνεται για ένα ικανοποιητικό μελωδικό death metal ακούστε τα παιδιά. Μπορεί να μην είναι οι Insomnium η οι Dark Tranquility αλλά μπορεί να σας αρέσουν. Είναι αρκετά καλοί ώστε να αξίζουν να τους κάνω ξεχωριστοί παρουσίαση. Χαίρομαι επίσης που εν μέσω της κατάστασης που επικρατεί εκεί πάνω βρήκαν τον τρόπο να κυκλοφορήσουν το δημιούργημα τους και να μας δείξουν ότι η ζωή συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες.

Θα τους βάλω ένα 8/10 και θα τους στείλω χαιρετισμούς και την ευχή να παραμείνουν δυναμικοί και να μας προσφέρουν κι άλλα έργα στο μέλλον όταν ελπίζω να ηρεμήσει η κατάσταση με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Psycho Violence
2. Time Reaper
3. Senseless Dominion
4. The Call
5. In Time
6. The Smoldering Agony
7. Wings for Eternity
8. Bloody Touch
9. Tears of Winters
10. Black & White

Το cd κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Metal Carnival Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Το επίσημο bandcamp των παιδιών είναι εδώ και το site τους εδώ.

Exit mobile version