LifeSteps.gr

Krilloan - Emperor Rising review (2022 release)

Krilloan

Οι αγαπητοί Σουηδοί Krilloan μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο album μέσω της γνωστής μας εταιρείας Scarlet Records και μας παρουσιάζουν ένα πολύ καλό και δυναμικό power metal που σχεδόν τελευταία το έχουμε ξεχάσει γιατί όλο και περισσότερες μπάντες βάζουν άλλα στοιχεία στις συνθέσεις τους και ξεφεύγουν από το καθαρόαιμο speed-power που ακούγαμε παλιότερα και έχουμε επιθυμήσει. Ας το δούμε αναλυτικότερα λοιπόν παρακάτω.

Έτσι όπως τα άκουσα τα παιδιά από την Σουηδία μου θύμισαν την δεκαετία του 90 και το speed-power των θρύλων Gamma Ray και Blind Guardian στην αρχή τους. Από αυτούς τους μεγάλους της παγκόσμιας μέταλ σκηνής έχουν αντλήσει επιρροές οι φίλοι μας και αυτό είναι ολοφάνερο στις όμορφες και δυναμικές συνθέσεις τους. Το μόνο ουσιαστικά, αν μπορεί να θεωρηθεί τέτοιο βέβαια, πρόβλημα που διαπίστωσα ακούγοντας το cd των φίλων μας για δεύτερη φορά είναι ότι τελειώνει σχετικά γρήγορα.

Βλέπετε ήταν πολύ καλό σαν άκουσμα και ήθελα να είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια. Επίσης σκεφτόμουν πως θα ήταν αν το τελευταίο cd των Blind Guardian ήταν σαν των φίλων μας από την Σουηδία. Φανταστείτε τι χαμός θα είχε γίνει και τι διθυραμβικές κριτικές θα είχε αποσπάσει. Μακάρι τα παιδιά να καταφέρουν στο τέλος να φτάσουν τα ινδάλματα τους. Πάντως είναι πολύ κοντά και το μέλλον τους ανήκει μιας και έχουν το απαραίτητο ταλέντο να προχωρήσουν μακριά.

Αφού τελειώνοντας το cd των φίλων μας έβαλα το Follow the Blind του 1999 των θρυλικών Blind Guardian τότε που ήταν στα high τους με το αυθεντικό speed metal που όλοι οι φανς αγαπήσαμε. Και μετά καπάκι το κλασικό Battalions Of Fear πάλι του 1998 αν δεν κάνω λάθος. Με τέτοια μεγαλώσαμε και τέτοια θέλουμε να ακούμε οπότε τα παιδιά που ουσιαστικά αναβιώνουν το κλασικό γρήγορο μέταλ του 90 είναι λογικό να μας αρέσουν ιδιαίτερα και να τους συστήνουμε στο κοινό μας.

Και μάλιστα τα παιδιά έχουν πάρει τον παλιό κλασικό ήχο και τον έχουν εμπλουτίσει με τις απαραίτητες μελωδίες για να γίνει πιο αρεστό στο απαιτητικό κοινό φτιάχνοντας έναν ωραίο σύγχρονο ήχο με τους κατάλληλους στίχους για δράκους και τα λοιπά που έχουμε συνηθίσει σε power metal ακούσματα. Γρήγορες κιθάρες και ντραμς που δίνουν ρυθμό και μας ξεσηκώνουν για το απαραίτητο headbanging μας. Θέλω να δω πως θα εξελιχθούν οι φίλοι μας μετά από αυτή την εντυπωσιακή είσοδο τους στην μέταλ σκηνή.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια τώρα που γεμίσαμε προσδοκίες για κάτι μεγάλο που έρχεται και θα αντικαταστήσει τα παλιά ακούσματα με φρέσκο ήχο που θα ακούμε στο μέλλον. Θα βάλω μια καλή βαθμολογία στους φίλους μας για να τους παροτρύνω να συνεχίσουν δυναμικά το ταξίδι τους στην μουσική σκηνή με ακόμα καλύτερες δημιουργίες και ίσως λίγο μεγαλύτερες σε διάρκεια. 🙂

Ένα 9/10 από μένα στα παιδιά και μαζί τους χαιρετισμούς μας και την ευχή για καλή συνέχεια και σας περιμένουμε να σας δούμε από κοντά σε κάποιο event από τα πολλά που γίνονται και μαζί με τους Blind Guardian και τους Gamma Ray πριν σταματήσουν να παίζουν. Φυσικά συστήνεται το cd στους φανς των παραπάνω συγκροτημάτων αλλά και του power metal γενικά που δεν έχει δώσει τα τελευταία χρόνια κάτι το τόσο αξιοσημείωτο είναι η αλήθεια. Μιλάω για το αυθεντικό power-speed όχι το συμφωνικό power για να μην μπερδευόμαστε. 🙂

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Prince Of Caledor
2.Sons Of The Lion
3.Fireborn
4.Return To Melniborne
5.Emperor Rising
6.Break Of Dawn (Brothers In Arms)
7.Into The Storm
8.Stormlight
9.Angels Sacrifice

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Alex VanTrue - Φωνητικά
Steve Brockmann - Κιθάρα
Klas Holmgren - Κιθάρα
Marco Ignacio Toba - Μπάσο
Christoph Brandes - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 9 Δεκεμβρίου του 2022 από την Scarlet Records.

Είδος: Power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 37 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version