LifeSteps.gr

Dysterra game review (2022 release)

Dysterra

Το Dysterra είναι ένα καινούριο παιχνίδι από την γνωστή μας Kakao Games που γνωρίζω από πρώτο χέρι λόγω των 6.500 ωρών στο Black Desert Online μόνο που αυτή την φορά το παιχνίδι είναι πρώτου προσώπου Action FPS για τους λάτρεις του είδους και διαδραματίζεται σε ένα φουτουριστικό κόσμο σαν να είναι το Mass Effect σε multiplayer mode. Έχει βέβαια και το single mode για αυτούς που θέλουν να παίζουν με την ησυχία τους χωρίς να τους σκοτώνουν οι άλλοι παίκτες στο pvp αλλά εδώ είναι το πρόβλημα για΄τι δεν με άφησε το παιχνίδι να μπω σε official server να δοκιμάσω το multiplayer και έτσι το έριξα στο μονό που το βρήκα λίγο βαρετό.

Βέβαια είναι λογικό στην αρχή που μπαίνουν όλοι να υπερφορτώνονται οι servers του παιχνιδιού και να μας πετάει έξω συχνά, τα είχα αυτά και στο Black Desert Online μέχρι που φτιάξανε πολλά κανάλια για να χωριστούν οι πολλοί παίκτες. Στην αρχή γινόταν ο χαμός, ο ένας σκότωνε τον άλλο έξω από την πόλη όταν έφτανε σε κάποιο level οπότε οι προγραμματιστές βρήκαν κάποιες μικρές λύσεις χωρίς να καταργήσουν το pvp ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Εδώ στο Dysterra που είμαστε στην αρχή γίνεται ο χαμός στους official servers από κόσμο και δεν μπαίνω με τίποτα εδώ και μισή ώρα που προσπαθώ.

Μπήκα λοιπόν στο single player mode για να δω πως τα πηγαίνει το παιχνίδι χωρίς άλλους παίκτες αλλά και εκεί σερνόταν με πολλά χαμένα frames. Το μόνο που έκανα είναι να πηγαίνω πέρα δώθε και να σκοτώνω με μπουνιές κάτι ρομπότ που μπαίναν στο δρόμο μου. Βρήκα πολύ loot ψάχνοντας όπως και πρώτες ύλες για να φτιάξω τα απαραίτητα στο crafting μέρος του παιχνιδιού αλλά δεν το δοκίμασα γιατί βαρέθηκα από τον αργό ρυθμό που πήγαινε ο χαρακτήρας μου.

Το παιχνίδι θέλει οπωσδήποτε κάποιο σωστό σετάρισμα για να τρέχει σωστά με αυτή την μηχανή γραφικών γιατί τώρα είναι κουραστικό μετά από λίγο. Φαντάζομαι πως θα τρέχει όταν είναι γεμάτο από άλλους παίκτες και πρέπει να φτιάξουμε ομάδα για να σκοτώσουμε έναν μεγάλο κακό. Έχω και την πείρα από το Black Desert που είχα πάρει από την αρχή και ξέρω τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με το lag στους επίσημους servers. Αλλά αν σερνόμαστε και στο single mode τότε φταίει το optimization από τους προγραμματιστές. Ας παραδειγματιστούν λίγο από το πολύ καλό Ark η και τον Conan που είναι παρόμοιου στυλ να δούμε και μεις λίγο άσπρη μέρα.

Μετά από μισή ώρα που περιπλανήθηκα σε κάτι ερείπια και σκότωσα μερικά ρομπότ το inventory γέμισε σαβούρα που δεν ήξερα αν είναι χρήσιμα για να τα κρατήσω. Εντάξει είμαστε ακόμα σε early access αλλά το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται όπως είχε γίνει με το Black Desert και το Star Wars the old Republic που έχω παίξει άπειρες ώρες και τα δύο. Εδώ το παιχνίδι είναι action fps και θα έχει το ανάλογο κοινό του αλλά δεν ξέρω δεν μου γέμισε και το μάτι παρά τα προβλήματα του πρωτάρη που είχε.

Θα έλεγα να το δοκιμάσετε πρώτα η να περιμένετε λίγο να φτιαχτεί κάπως από τους προγραμματιστές για να γίνει πιο playable αλλά και να μπορείτε να συνδεθείτε στους κανονικούς severs για το απαραίτητο διπλό. Βέβαια εκεί αντί για εύκολα ρομπότ να σκοτώνεται θα έχετε άλλους παίκτες που θα προσπαθούν να σας σκοτώσουν για να πάρουν τα πράγματα που έχετε πάνω σας αλλά πιστεύω έχετε συνηθίσει σε άλλα παιχνίδια.

Και στο Black Desert θυμάμαι ήταν μερικοί που σκότωναν τους άλλους που ψάρευαν η προπονούσαν τα άλογα τους έξω από την προστασία μιας πόλης και αυτό ήταν πολύ εκνευριστικό. Κάτι ανάλογο θα γίνεται και εδώ και έτσι έξυπνα οι δημιουργοί έφτιαξαν και το single player mode για τους μοναχικούς καβαλάρηδες που θέλουν να το τερματίσουν χωρίς το άγχος να σε σκοτώνουν οι άλλοι με τα καλύτερα όπλα όπως γίνεται συνήθως.

Για αρχή θα του βάλω ένα 5/10 λόγω των πολλών προβλημάτων που ανέφερα και θα περιμένω τα απαραίτητα updates που θα διορθώνουν τα αρκετά προβλήματα που έχει τώρα που εκδόθηκε. Όχι να αγοράζουμε κάρτες των 500 ευρώ για να παίξουμε ένα παιχνίδι online, λίγη προσοχή χρειάζεται για να γίνει σωστά η δουλειά.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 23 Νοεμβρίου του 2002 από την γνωστή μας Kakao Games και είναι μια δημιουργία της Reality MagiQ.

Είδος: Action FPS multiplayer / single player survival

Η τιμή του στο steam είναι στα 24.99 ευρώ αυτή την στιγμή.

Exit mobile version