LifeSteps.gr

Coral Island game review (2022 release)

Coral

Ακόμη ένα παιχνίδι σαν το προηγούμενο που έγραφα το Kynseed είναι και το Coral Island, ένα life simulator όπου φτιάχνετε τον χαρακτήρα σας και προσπαθείτε να δημιουργήσετε την δική σας φάρμα σε ένα νησί που θα το πιάσουμε από το μηδέν και θα το κάνουμε παράδεισο όπως ήταν κάποτε. Όλα αυτά τα μικρά και χαριτωμένα παιχνίδια μοιάζουν μεταξύ τους στο ότι έχουν τον ίδιο σκοπό και με μικρές αλλαγές φτάνουμε ουσιαστικά στο ίδιο αποτέλεσμα που είναι η επιβίωση μας πρώτον και κατά δεύτερο η ανάπτυξη μιας κοινωνίας ιδανικής για εμάς και τους υπόλοιπου χαρακτήρες που περιφέρονται η μπαίνουν στον δρόμο μας.

Αν έχετε παίξει το Stardew Valley θα βρεθείτε αμέσως σε κάτι που ξέρετε ήδη και δεν θα αργήσετε να κατανοήσετε τι θα πρέπει να κάνετε στην αρχή του. Όλοι αυτοί που κατηγορούν τέτοιου είδους παιχνίδια είναι αυτοί που δεν πολυσυμπαθούν τα farming simulator και έτσι βρίσκουν κάποιο λόγο να τα κατακρίνουν. Το έχω συναντήσει σε πολλά αυτό και όχι μόνο στο συγκεκριμένο.

Σε αυτό το παιχνίδι έχει δοθεί περισσότερη σημασία στα γραφικά από ότι σε άλλα η και στο προηγούμενο που ανέφερα παραπάνω. Βέβαια λείπουν κάποια άλλα πράγματα αλλά περισσότερο εδώ δίνουμε σημασία στην δημιουργία της φάρμας μας και στην αλληλεπίδραση με τους άλλους χαρακτήρες στο παιχνίδι. Έχουμε τα χαριτωμένα ζωάκια μας να αναθρέψουμε και να παράγουμε προιόντα που στην συνέχεια θα πουλήσουμε ώστε να βγάλουμε τα απαραίτητα για να προχωρήσουμε.

Το παιχνίδι μοιάζει πολύ με το My Time At Portia της αγαπητής Team17 που είχα την χαρά να παίξω περισσότερο όταν είχε βγει στην αγορά πριν 3 χρόνια. Είναι σαν ένα Stardew Valley με καλύτερα γραφικά και λιγότερα όμως πράγματα να κάνεις. Όσο πρόλαβα να ασχοληθώ μαζί του μου φάνηκε πολύ καλό για το είδος και εξαιρετικά χαριτωμένο σαν το Sims. Έφτιαξα τον χαρακτήρα μου και τριγυρνούσα στο χωριό γνωρίζοντας τους υπόλοιπους κατοίκους για να δω μήπως θέλουν να μου αναθέσουν κάποιες αποστολές.

Το παιχνίδι είναι ακόμα σε early access οπότε του λείπουν μερικά βασικά πράγματα που με τον καιρό θα τα ενσωματώσουν, ελπίζω, οι προγραμματιστές του. Στις δύο ώρες που το έπαιξα δεν πρόλαβα να δω σχεδόν τίποτα από το περιεχόμενο του. Μου έκανε εντύπωση πως μερικοί λέγανε ότι μετά από κάποιες ώρες το βαρεθήκανε επειδή δεν είχαν να κάνουν τίποτα λόγω ελλείψεως περιεχομένου. Τόσο γρήγορα φτάσανε στο τέλος σκεφτόμουν και πιο θεωρούν ότι είναι αυτό σε ένα τέτοιο παιχνίδι;.

Δεν θα γράψω άλλα στοιχεία γιατί δεν είδα τι περιέχει παρακάτω, στην αρχή μου άρεσαν οι αλληλεπιδράσεις των διάφορων χαρακτήρων σε στυλ sims όπως και τα φανταχτερά και χαριτωμένα του γραφικά που ξεκουράζουν το μάτι όπως και ο καλός του ήχος. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από τους δημιουργούς του και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός ακόμα και σε αυτό το είδος και είναι λίγα τα παιχνίδια που πραγματικά ξεχωρίζουν και αξίζουν τα λεφτά τους από την πρώτη μέρα ειδικά.

Αν σας άρεσε το Stardew Valley και το My Time At Portia ρίξτε του μια ματιά και θα σας ικανοποιήσει στα σίγουρα. Αν τα θεωρείται βαρετά τα farming simulators αφήστε το και πηγαίνετε σε κάποιο που έχει άφθονη δράση και είναι πολλά εκεί. Αυτά τα παιχνίδια είναι αργά από την αρχή έως και το τέλος του και θα πρέπει να το γνωρίζετε αυτό πριν τα ξεκινήσετε. Θέλουν πολύ υπομονή και ψάξιμο για τις πρώτες ύλες πριν φτιάξουμε κάτι.

Θα του βάλω ένα 8.5/10 γιατί είναι πολύ καλό αν και ακόμα είμαστε στην αρχή, κοινώς σε early access δηλαδή, και έχουμε και συνέχεια βέβαια με τα απαραίτητα updates που θα έχουν και περιεχόμενο και θα λύνουν τα μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε μερικούς.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Humble Games και είναι μια δημιουργία της Stairway Games.

Είδος: Life simulator / farming simulator / sandbox rpg

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι στα 24.99 ευρώ.

Exit mobile version