LifeSteps.gr

Ramchat - Krveľ review (2022 release)

Ramchat

Το πέμπτο cd των αγαπητών Ramchat από την Σλοβακία κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και ήρθε η ώρα να το αξιολογήσουμε μιας και είναι από τα αγαπημένα μου είδη το pagan metal αλλά και να ξεφύγω λίγο από τα πολλά παιχνίδια και να το γυρίσω στην μουσική που είναι και ο τομέας μου. Η μπάντα έχει ιδρυθεί από το 2013 αλλά είναι το πρώτο της cd που έχω την χαρά να ακούσω. Για να το δούμε πιο αναλυτικά λοιπόν.

Ακούγοντας το στην αρχή διαπίστωσα ότι τραγουδούν στην γλώσσα τους τα παιδιά και αυτό είναι στα συν φυσικά της δημιουργίας γιατί δεν γίνεται να μεταφράσεις τα λόγια στα αγγλικά και να αλλοιωθούν οι έννοιες τους. Από το πρώτο κομμάτι, το Mreli φαίνεται τι θα επακολουθήσει και αυτό είναι ένα ωραιότατο δυναμικό pagan black metal από αυτά που μου αρέσουν ιδιαίτερα και προέρχονται βασικά από χώρες με την σλαβική μυθολογία και παράδοση.

Το album των φίλων μας μου θυμίζει εκείνες τις ταινίες που βάζουμε να δούμε και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την δράση και την ουσία φυσικά, δεν είναι η αδιάφορη κυκλοφορία να πεις άντε να πάω παρακάτω να βρω κάτι καλύτερο. Τα παιδιά το πήγανε πολύ καλά και με την μελωδία και αυτό το επικό στοιχείο που βγάζει το δημιούργημα τους. Χωρίς να καταλαβαίνω τι λένε τα λόγια αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μουσική και αυτή κυλάει υπέροχα μπορώ να πω με βεβαιότητα.

Το cd αυτό των φίλων μας μου άρεσε περισσότερο και από το αντίστοιχο των θρυλικών Drudkh που είχα παρουσιάσει πριν κανά μήνα αν θυμάμαι καλά. Παρόλο που δεν μου αρέσει το γενικό black metal υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις που τις προτιμώ όπως το σλαβικό pagan metal η αυτό των αγαπητών Gaerea από την Πορτογαλία που με το πάθος τους δημιουργούν νέα δεδομένα στο είδος. Τα υπόλοιπα τα βλέπω σαν αδιάφορα και πολλές φορές τα προσπερνώ στο έτσι. Εξάλλου όλη αυτή η ποζεριά με τους ανάποδους σταυρούς μόνο κακό κάνει στην εικόνα μιας μπάντας κατά την γνώμη μου πάντα.

Την μπάντα την έφτιαξε ο αγαπητός Pavel από ότι διάβασα και τα παιδιά είναι πολύπειροι μουσικοί και αυτό φαίνεται αμέσως μόλις τους ακούω. Είναι πολύ καλό πάντως και σίγουρα στις καλύτερες κυκλοφορίες του είδους για την χρονιά που διανύουμε. Οι φίλοι μας φαίνεται να έχουν επιρροές από την Ουκρανική pagan black metal σκηνή που την ξέρω καλά και έχω αγαπημένες μπάντες από εκεί. Ελπίζω μόνο να είναι καλά τα παιδιά εκεί πάνω γιατί με την κατάσταση που επικρατεί πρέπει να προσέχουν την υγεία τους περισσότερο και μετά την μουσική φυσικά.

Στους αγαπητούς μας φίλους θα βάλω ένα 9/10 γιατί πραγματικά μου άρεσε το cd τους και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από όλους τους συντελεστές για να βγει αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θα στείλω τους χαιρετισμούς μας στην Σλοβακία και στα παιδιά και θα ευχηθώ να είναι πάντα καλά για να μας προσφέρουν και στο μέλλον παρόμοιες δημιουργίες που θα ξεχωρίζουν αμέσως από το σωρό.

Εν τω μεταξύ αφού συστήσω το cd σε όλους τους λάτρεις του καλού pagan black metal θα πάω να ακούσω και τα υπόλοιπα cd των παιδιών για να δω πως εξελίχθηκαν σε τόσο καλή μπάντα χωρίς να τους πάρω είδηση ενώ τα ψάχνω αυτά τα cd στην αγορά.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

1.Mreli
2.Krútňava
3.Ani majster, ani žiak
4.MestoBes
5.Mord
6.Miesto, kde umierajú piesne
7.Prišli ukradnúť slnce
8.Už ti nepatrí
9.Krveľa ​

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Martin "Walki" Valkár - Φωνητικά
Pavel "Hirax Baričák" - Charango, κιθάρα, έξτρα φωνητικά
Viťo Kotrík - Κιθάρα
Richard Pokorný - Μπάσο
Mišo "Golbiško" Goldberger - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Metalage Productions της Σλοβακίας.

Είδος: Pagan black metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 42 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από το επίσημο bandcamp των φίλων μας εδώ.

Exit mobile version