LifeSteps.gr

subROV : Underwater Discoveries game review (2022 release)

subROV

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μελετώντας το θέμα του subROV : Underwater Discoveries είναι το όνομα του διασημότερου ωκεανογράφου όλων των εποχών, του "βασιλιά του βυθού" Ζαν Ζακ Κουστώ. Το δεύτερο είναι η θρυλική εγκυκλοπαίδεια που χάρισε αξέχαστες απολαύσεις σε όσους μεγάλωσαν τις δεκαετίες 1980-1990, ο πασίγνωστος "Κόσμος των Θαλασσών".

Όπως θα έγινε ήδη κατανοητό, το subROV : Underwater Discoveries μας καλεί να βουτήξουμε στα πιο σκοτεινά βάθη των μεγαλύτερων ωκεανών του πλανήτη και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές και τα μυστήρια που κρύβονται εκεί. Για να το πετύχουμε μας παρέχονται τα πιο σύγχρονα εργαλεία ενός επαγγελματία ωκεανογράφου.

Αρχικά διαθέτουμε ένα επανδρωμένο ωκεανογραφικό σκάφος το οποίο χρησιμοποιούμε για να ταξιδεύουμε στα σημεία των ωκεανών που μας καθοδηγούν οι αποστολές του παιχνιδιού. Το πλοίο μας πλοηγείται με χαρακτηριστική ευκολία, υπακούωντας στις εντολές των προκαθορισμένων πλήκτρων. Μόλις φτάσουμε στο μαρκαρισμένο σημείο της εκάστοτε αποστολής αρχίζει η πραγματική απόλαυση του gameplay αλλά και τα... δύσκολα.

Για να εξερευνήσουμε τον υποθαλάσσιο κόσμο στα βάθη που μας ενδιαφέρουν, εκεί όπου η πίεση του νερού μπορεί να συντρίψει οποιοδήποτε υλικό δεν είναι αρκετά ανθεκτικό, χρησιμοποιούμε ένα μικρό και ευέλικτο τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο. Οι πρώτες ώρες του παιχνιδιού μας δημιουργούν αρκετό εκνευρισμό τον οποίο είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε, παίζοντας ξανά και ξανά αν χρειαστεί τις αρχικές αποστολές. Σε αυτές μαθαίνουμε τον χειρισμό του υποβρυχίου μας ο οποίος είναι πολύ ρεαλιστικός και αρκετά περίπλοκος.

Στην ουσία βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πίνακα ελέγχου γεμάτο κουμπιά και λαμπάκια που αναβοσβήνουν, σηματοδοτώντας το πότε είναι ενεργοποιημένη μια λειτουργία του υποβρυχίου μας και πότε όχι. Μέχρι να εντυπώσουμε στο μυαλό μας μία προς μία την ακολουθία εντολών που πρέπει να δώσουμε στο υποβρύχιό μας για να κινηθεί ελεύθερα προς τους στόχους μας αισθανόμαστε την ενόχληση ενός άπειρου οδηγού που δεν γνωρίζει γρι από οδήγηση. Μόλις το πετύχουμε αρχίζει η πραγματική διασκέδαση. Η εμπειρία πλέον μετατρέπεται σε μια συναρπαστική υποθαλάσσια περιπέτεια στην οποία αδημονούμε να ανακαλύψουμε σπάνια είδη ζωών, ναυάγια πλοίων (ελπίζοντας μέσα μας ότι είναι φορτωμένα με θησαυρούς αμύθητης αξίας) και ανεξερεύνητες περιοχές του βυθού.

Η μουσική υπόκρουση είναι ακριβώς οι απαλές νότες που περιμένουμε να ακούσουμε επισκεπτόμενοι ένα ενυδρείο και η ηχητική επένδυση είναι τρομερά ρεαλιστική, πως θα μπορούσε άλλωστε να είναι κάτι διαφορετικό αφού, στην δημιουργία του subROV : Underwater Discoveries, συνεργάζονται οι επιστημονικοί οργανισμοί Bermuda Institute of Ocean Sciences και Schmidt Ocean Institute. Θεωρώ τεράστιο ατού του παιχνιδιού την Gallery η οποία φιλοξενεί πλούσιες πληροφορίες για όλα τα θαυμαστά πράγματα που ανακαλύπτουμε, λειτουργώντας σαν εγκυκλοπαίδεια του Κουστώ.

Ταυτόχρονα, η απόκτηση experience points από τις αποστολές μας είναι ένα δυνατό κίνητρο για να συνεχίσουμε την περιπέτεια, αποσκοπώντας να ανέβουμε βαθμίδες και να κατακτήσουμε τον τίτλο του κορυφαίου εξερευνητή των θαλασσών. Παρά τον ρεαλισμό του, το subROV : Underwater Discoveries δεν διαθέτει γραφικά συγκρίσιμα με τους ΑΑΑ τίτλους που κυκλοφορούν την εποχή μας. Επίσης, ο υποθαλάσσιος κόσμος αναπαρίσταται σχετικά άδειος, δίχως την ζωντάνια που θα περιμέναμε από ένα θαλάσσιο ντοκιμαντέρ για παράδειγμα. Αυτό δεν μας εμποδίζει καθόλου στο να απορροφηθούμε απόλυτα στο ήσυχο και μαγευτικό περιβάλλον που εξερευνούμε και να νιώσουμε την έξαψη ενός Κουστώ αντικρίζοντας θαλάσσια θαύματα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η αισθητική πλευρά του παιχνιδιού καθώς και ο αριθμός των διαθέσιμων αποστολών και των σχετικών σκοπών που θέτουν αναμένεται να βελτιωθεί αισθητά με την πάροδο του χρόνου. Το subROV : Underwater Discoveries είναι σε early access κατάσταση γεγονός που σημαίνει ότι οι δημιουργοί του το εμπλουτίζουν καθημερινά με νέο περιεχόμενο. Η τιμή των 20 ευρώ στο Steam είναι αρκετά λογική για την ατμόσφαιρα, τις ψηφιακές εμπειρίες και τις πληροφορίες που προσφέρει όμως ίσως είναι καλύτερα να αναμείνετε την τελική του μορφή προτού το αγοράσετε.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 στο Steam από την εταιρεία sqr3lab η οποία είναι και η δημιουργός του.

Είδος: Adventure/ Simulation

Exit mobile version