LifeSteps.gr

PlateUp! game review (2022 release)

PlateUp!

Από τα εκατοντάδες παιχνίδια που έχω στην βιβλιοθήκη του steam και πιάνουν αράχνες η κοινώς δεν έχω ασχοληθεί πολύ για διάφορους λόγους παρόλο που είναι καλά σε ποιότητα και αξίζουν τον χρόνο μας είναι και το μικρό indie game PlateUp! που μου έστειλε η εταιρεία του πριν κάτι μήνες και το είχα ξεχάσει να το παρουσιάσω. Να που βρέθηκε λίγος χρόνος για να του αφιερώσω και να δω έστω τα βασικά του σημεία ώστε να μπορώ να το αξιολογήσω έστω και 4 μήνες αργότερα από την κυκλοφορία του.

Στην λίγη ώρα που το έπαιξα ουσιαστικά δηλαδή στο tutorial του μου φάνηκε σχετικά απλοικό και χωρίς πολύ άγχος για να προλάβω κάποια προθεσμία όπως συμβαίνει με άλλους τίτλους παρόμοιους. Ιδανικό για αυτούς που θέλουν να χαλαρώσουν κάπως και να παίξουν ένα casual παιχνίδι στο στυλ του Overcooked αλλά σε πιο εύκολη έκδοση. Φτιάχνουμε τον χαρακτήρα μας σαν σεφ και έρχονται πελάτες στο εστιατόριο μας και ζητάνε ψάρι και πατάτες τηγανιτές στην αρχή τουλάχιστον.

Εκεί είναι τα εύκολα για να συνηθίσουμε στον εύκολο χειρισμό του παιχνιδιού με τα πλήκτρα. Μετά αρχίζουν τα πιο δύσκολα όταν μεταφερθούμε στο εστιατόριο μας και πρέπει να εξυπηρετούμε τους πελάτες σύμφωνα με το πλάνο της κάθε μέρας. Αν καταφέρουμε και επιβιώσουμε κάποιες μέρες ξεκλειδώνουμε και τα υπόλοιπα δωμάτια και έχουμε όλο τον χώρο όπου τον διαμορφώνουμε ανάλογα τα θέλω μας.

Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάφερα να φτάσω την 15η μέρα και να δω παρακάτω το παιχνίδι πως θα είναι, έμεινα κοντά στην δέκατη περίπου και δεν ξεκλείδωσα αυτά που ήθελα για να ανοίξουν τα υπόλοιπα δωμάτια. Μπορεί να παιχτεί και με άλλους παίκτες το παιχνίδι και αυτό το κάνει πιο συναρπαστικό από το να το παίζουμε μόνοι μας που μπορεί και να το βαρεθούμε.

Συμφωνώ και με τις κριτικές που του γίνονται από δεκάδες παίκτες που λένε ότι το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο για να παιχτεί με κάποιο φίλο ώστε να είναι πιο διασκεδαστικό γιατί μόνος μου το ψιλοβαρέθηκα να πω την αλήθεια και όχι λόγω της δυσκολίας του αλλά επειδή έκανα συνέχεια τα ίδια πράγματα για να ξεκλειδώνω τα απαραίτητα και να περνάνε οι μέρες που χρειάζονται για να μας ανοίξουν όλες οι επιλογές του. Να το έχετε αυτό στα υπόψη ότι καλύτερο είναι για διπλό παρά για σόλο παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι μου άρεσε, ίσως όχι τόσο όσο να του βάλω 9 η 10 που του βάζουν άλλοι αλλά ένα 7/10 το παίρνει άνετα κυρίως λόγω του εύκολου χειρισμού και των χαριτωμένων γραφικών του. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μικρό indie τίτλο και όχι για μεγάλο AAA game που έχουν δαπανηθεί πολλά για την ανάπτυξη του. Σε αυτόν τον τομέα τα κατάφερε μια χαρά να μας κρατήσει το ενδιαφέρον και επίσης στα θετικά ότι υπάρχει το demo διαθέσιμο για μια πρώτη δοκιμή στο steam.

Όσοι πιστοί και φιλόδοξοι σεφ προσέλθετε και δοκιμάστε την τύχη σας στο μαγείρεμα και την διαχείριση του εστιατορίου σας η παίξτε ενάντια σε κάποιον φίλο για να δείτε ποιός είναι πιο γρήγορος στη εξυπηρέτηση των πελατών σας. Εγώ θα συστήσω τον τίτλο στους φίλους των casual ελαφρών παιχνιδιών χωρίς πολλά-πολλά να περιμένουν απλώς διασκέδαση και τίποτα άλλο. Και με κάποιον φίλο σε multiplayer mode ακόμα καλύτερα σίγουρα. Αν σας άρεσε το Overcooked δοκιμάστε το και πιθανόν να σας κάνει κλικ. Εύκολο στον χειρισμό και ουσιαστικά ούτε το tutorial δεν χρειάζεται για να εξεικιωθεί κάποιος με τα βασικά του μαγειρέματος.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 4 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Yogscast Games και είναι δημιουργία της It's happening.

Είδος: Management / building / casual

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 17.99 ευρώ. Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν το demo του και να αποφασίσετε αν αξίζει να το αγοράσετε. Οι κριτικές που του γίνονται πάντως είναι πολύ θετικές και αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Exit mobile version