LifeSteps.gr

Raft game review (2022 release)

Raft

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο παιχνίδι Raft που θα παρουσιάσω τώρα είναι το χτίσιμο μιας υποτιθέμενης βάσης πάνω στην θάλασσα σαν μια τεράστια σχεδία όπου θα την διαμορφώσουμε ανάλογα για να μπορούμε να συντηρηθούμε αλλά και να προφυλαχτούμε από τους αιμοδιψείς καρχαρίες που μας βλέπουν σαν λουκούμι όταν πέφτουμε στη θάλασσα για εξερεύνηση η κυνήγι. Υπήρχε και ένα ακόμα παιχνίδι με παρόμοια υπόθεση αλλά χωρίς τις επιλογές του Raft και πολύ πιο απλοικό αφού δεν θυμάμαι και το όνομα του καν.

Αυτό το παιχνίδι θα αρέσει και σε αυτούς που φοβούνται κατά κάποιο τρόπο την θάλασσα με τους κινδύνους της αφού δεν χάνουμε τίποτα αν μας φάει και ο καρχαρίας και θα συμβεί αρκετές φορές αυτό για΄τι τα νερά όπου κολυμπάμε είναι γεμάτα από αυτούς. Ξεκινάμε ως συνήθως από μια μικρή σχεδία και αν είμαστε 2-3 μαζί με φίλους μας δεν έχουμε χώρο να κινηθούμε οπότε πέφτουμε συχνά μέσα στα άγρια νερά και μας τρώει ο καρχαρίας αμέσως.

Πρέπει όμως να ρισκάρουμε την πτώση μας στα νερά για να μαζέψουμε πολύτιμα υλικά ώστε να επεκτείνουμε την σχεδία μας και να την κάνουμε ένα μικρό καταφύγιο ώστε να μην κινδυνεύουμε από τις επιθέσεις των άγριων θηλαστικών. Το παιχνίδι δεν είναι καινούριο στο steam, υπήρχε πολύ καιρό σε early access και αφού φτιάχτηκε αρκετά φέτος κυκλοφόρησε κανονικά χωρίς bugs και άλλα προβλήματα που είχε στην αρχή του.

Αυτά τα παιχνίδια γενικά είναι σχεδιασμένα για multiplayer από την βάση τους, όταν το παίζεις μοναχός σου το βαριέσαι πολύ πιο εύκολα μπορώ να πω. Το ίδιο έχω πάθει και εγώ σε πολλούς τίτλους που λόγω ελλείψεως ελεύθερου χρόνου δεν κάθομαι να βρω κάποιον συμπαίκτη και τα αξιολογώ μόνος μου και μου φαίνονται πιο βαρετά από ότι λένε οι άλλοι που τα παίζουν στο διπλό.

Για να μην τα πολυλογούμε και εγώ θα του βάλω ένα 7/10 γιατί είναι μεν πολύ καλό αλλά στο single player βαριέσαι σχετικά γρήγορα, άσε που πεθαίνεις και συχνότατα όταν πέφτεις στο νερό για να μαζέψεις πράγματα και σε τρώει ο άτιμος ο καρχαρίας που βρίσκεται παντού, όπου και αν βουτήξουμε. Ευτυχώς που έχει και το ψάρεμα και περνάμε λίγο ευχάριστα την ώρα μας αλλά πάλι καρχαρίες τσιμπάνε το δόλωμα. 🙂

Εν τω μεταξύ είναι τόσο πεινασμένοι που μας τρώνε και τα ξύλα από την μικρή στην αρχή σχεδία οπότε πέφτουμε στο νερό και μας αποτελειώνουν. Είναι αρκετά δύσκολο για survival το παιχνίδι αλλά αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης για πολλούς που θέλουν ανάλογες δυσκολίες. Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι πολύ καλό και σχετικά πρωτότυπο μιας και μόνο άλλο ένα παρόμοιο χωρίς όμως καρχαρίες έχω συναντήσει.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε τον ειδικό γάντζο που σας δίνει για να μαζέψετε από την θάλασσα τα πολύτιμα υλικά που θα χρησιμεύσουν στην κατασκευή της σχεδίας σας. Υπάρχει φυσικά και το ανάλογο research για να ανακαλύψουμε νέα αντικείμενα που θα κάνουμε craft για να επιβιώσουμε. Στον βυθό της θάλασσας υπάρχουν τα καλύτερα υλικά που πρέπει να μαζέψουμε για το crafting μας αλλά ποιός θα βουτήξει στα αφιλόξενα νερά γεμάτα με καρχαρίες.

Για αυτό βουτάμε 2-2 για να φάει τον έναν και ο άλλος να καταφέρει να μαζέψει τίποτα από τον βυθό και να προλάβει να ανέβει στην σχεδία πριν τον πάρουν χαμπάρι οι άλλοι καρχαρίες. Βρίσκουμε και κάτι ξερονήσια στον δρόμο μας όπου αποβιβαζόμαστε και μαζεύουμε τυχόν πολύτιμα υλικά. Φυσικά για να επιβιώσουμε θέλουμε φαγητό και νερό αλλά το βρίσκουμε σχετικά εύκολα ευτυχώς για αυτό. Δεν βλέπω να υπάρχει στο steam κάποιο διαθέσιμο demo για μια δοκιμή αλλά πιστεύω ότι καταλάβατε πως θα παέι το παιχνίδι. Αν είστε λάτρης της περιπέτειας σε θάλασσα και δεν σας ενοχλεί να σας τρώνε συχνά οι καρχαρίες μπορείτε να το αγοράσετε αλλιώς κοιτάξτε αλλού για καλύτερους τίτλους.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Axolot Games και είναι μια δημιουργία της Redbeet Interactive.

Είδος: Open world survival craft / multiplayer base building

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι στα 19.99 ευρώ.

Exit mobile version