LifeSteps.gr

Potion Craft: Alchemist Simulator game review (2022 release)

Potion

Για τους υποψήφιους αλχημιστές εκεί έξω υπάρχει το πολύ πρωτότυπο Potion Craft στο οποίο μπορείτε να φτιάξετε τα ελιξήρια που θέλετε μαζεύοντας τα απαραίτητα συστατικά και φτιάχνοντας τα παίρνοντας τον ρόλο ενός μετρ του είδους σαν και αυτούς που συναντάμε στα αγαπημένα μας παιχνίδια ρόλων όπου και αγοράζουμε τα χρήσιμα potion μας για να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους σε μια μάχη ή να ανεβάσουμε πρόσκαιρα κάποια από τις ικανότητές μας. Ωραία όλα αυτά θα πείτε αλλά πως γίνεται αυτό με λίγα λόγια. Θα το δούμε παρακάτω όπως πάντοτε.

Στην αρχή του το παιχνίδι μπορεί να σας φανεί απλοϊκό αλλά δεν είναι. Εντάξει μπορεί να το βαρεθείτε εκεί κοντά στις 10 ώρες μιας και δεν είναι για να το παίξετε 500 ώρες σαν κάποιο mmorpg αλλά είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσει κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα που δοκιμάζουμε κάθε μέρα σχεδόν. Μαζεύουμε συστατικά, τα ρίχνουμε στο ειδικό δοχείο και φτιάχνουμε μια σειρά από ελιξήρια για αυτούς που μας τα ζητάνε αλλά και εξερευνούμε νέες συνταγές ξεκλειδώνοντάς τες.

Οι μηχανισμοί του gameplay είναι πολύ εθιστικοί όπως διαπιστώνουμε σύντομα, από το tutorial κιόλας. Το ανακάτεμα των συστατικών, η συνθλιβή τους, το ψήσιμο, όλες οι αλληλεπιδράσεις μας με αυτά και το τσουκάλι μας είναι εύκολα και εθιστικά. Μας αρέσει ιδιαίτερα το ότι κερδίζουμε experience points χειριζόμενοι τα αλχημιστικά εργαλεία μας καθώς και το ξεκλείδωμα των νέων potions. Δεν μας αρέσει η στασιμότητα στο gameplay από μια μέρα και μετά, η μικρή διαθεσιμότητα των εμπόρων και το ότι δεν μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον κήπο μας.

Είναι αλήθεια ότι μετά από κάποιες ώρες το παιχνίδι φαίνεται το ίδιο, δηλαδή δεν έχουμε και πολλά να κάνουμε με συνέπεια να πέφτει το ενδιαφέρον μας. Και εγώ δεν το έχω παίξει για πάνω από 10 ώρες περίπου αλλά για αυτό που προσφέρει και αυτά που κοστίζει είναι ανάλογα. Είναι μια ειδική κατηγορία αυτοί οι εξομοιωτές, όπως και το άλλο που είχα παρουσιάσει πρόσφατα το Road Maintenance Simulator, που θεωρώ αδύνατο να αρέσει σε όλους.

Οι λίγοι που θέλουν να εξερευνήσουν την ζωή ενός αλχημιστή, και τους αρέσουν και τα minigames βέβαια γιατί έχουμε και από αυτά μέσα στο παιχνίδι, θα βρουν κάποιο λόγο να το δοκιμάσουν πέρα από την χαμηλή του τιμή. Οι υπόλοιποι προσπεράστε το και πηγαίνετε σε ένα από τα υπέροχα action rpg που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο και έχω παρουσιάσει και μερικά αν σας αρέσει το είδος φυσικά αλλιώς παιχνίδια στρατηγικής που πάλι έχουμε πολλά διαθέσιμα. Γενικά τώρα στις γιορτές υπάρχουν πάντα προσφορές σε πολλούς διαθέσιμους τίτλους και αν σας λείπει κάτι από τα γνωστά όπως το Elden Ring για παράδειγμα μπορείτε τώρα να το αποκτήσετε σε κάποια καλή τιμή.

Τώρα που είδα την τιμή του Elden Ring άλλαξα γνώμη γιατί 60 ευρώ τα θεωρώ πολλά ακόμα και για έναν AAA και πολύ καλό τίτλο σαν αυτόν. Βέβαια πιστεύω ότι θα πέσει σε κάποια προσφορά αλλά προς το παρόν απλησίαστο το εν λόγω παιχνίδι. Υπάρχουν πάντως πολλοί γνωστοί τίτλοι μεγάλων παιχνιδιών που είναι σε πολύ καλές τιμές στο steam και αξίζουν τα λεφτά μας. Δεν χρειάζεται να τα γράψω εδώ όλα γιατί πιστεύω ότι ο καθένας έχει διαφορετικά γούστα και αυτά που αρέσουν σε μένα δεν θα αρέσουν σε όλους σίγουρα.

Κλείνοντας την παρουσίαση του Potion Craft γιατί δεν έχω και πολλά να πω για αυτό μιας και είναι ένας μικρός indie τίτλος για λίγους και εκλεκτούς φανς θα του βάλω ένα 7/10 κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας του και όχι για την αντοχή του στον χρόνο. Αν θέλετε κάτι καλύτερο και σε καλή τιμή τσεκάρετε τα Resident Evil στο steam. Έχουν μεγάλη έκπτωση αυτή την στιγμή και αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους. Βλέπω και ένα remastered του Final Fantasy αλλά 50 ευρώ είναι πολλά ακόμα και για τέτοιους τίτλους που τους προτιμώ στο playstation έτσι κι αλλιώς.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στην κανονική του έκδοση στις 13 Δεκεμβρίου του 2022 από την αγαπητή μας tinyBuild και είναι μια δημιουργία από την niceplay games. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία για την διάθεση του παιχνιδιού από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε σε early access.

Είδος: Crafting / simulation

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 9.99 ευρώ με την έκπτωση 20%, μια πάρα πολύ καλή τιμή για ένα πολύ πρωτότυπο παιχνίδι και είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε και την ομάδα που το έφτιαξε μιας και είναι μικρό indie game.

Exit mobile version