LifeSteps.gr

Starcom: Unknown Space game review (2022 release)

Starcom

Από τα καινούρια παιχνίδια που μου στάλθηκαν για παρουσίαση ξεχωρίζει το Starcom: Unknown Space που βρίσκεται σε early access και του λείπουν ακόμη πολλά πράγματα από ότι λίγο είδα. Εάν εσείς δεν θέλετε να παίξετε ένα μισοτελειωμένο παιχνίδι μπορείτε να κάνετε λίγο υπομονή και να το αγοράσετε όταν θα κυκλοφορήσει σε μια πιο προχωρημένη έκδοση. Κάντε το wishlist και περιμένετε για 3-4 μήνες όπου θα πέσει και άλλο η τιμή του πιστεύω.

Είναι παιχνίδι τύπου Space Exploration / Top-Down Combat. Εάν αυτό το είδος παιχνιδιού σας αρέσει και δεν έχετε παίξει το προηγούμενο Starcom: Nexus, προτείνω να το αγοράσετε πρώτα εκείνο .Το Nexus είναι ένα παιχνίδι που έχει περάσει από πολλά update και είναι έτοιμο και αυτό εδώ που συζητάμε σήμερα είναι μια συνέχεια του. Οπότε αν σας άρεσε το παλιό αυτό θα σας αρέσει περισσότερο γιατί είναι βελτιωμένο σε κάποιους τομείς.

Ξεκινάμε στο παιχνίδι με ένα μικρό διαστημόπλοιο, και πηγαίνουμε να εξερευνήσουμε διάφορους πλανήτες και ανωμαλίες. Ενώ το κάνετε αυτό, θα βρείτε πόρους, νέα τεχνολογία και θα συναντήσετε εξωγήινους που μπορεί ή όχι να προσπαθήσουν να σας σκοτώσουν. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσετε τους πόρους και την τεχνολογία για να αναβαθμίσετε το πλοίο σας. Και φυσικά προχωράμε στην ιστορία του παιχνιδιού λύνοντας ταυτόχρονα τα πρωταρχικά μυστήρια του σύμπαντος.

Στην μάχη τώρα που είναι και βασικό σημείο του παιχνιδιού έχουμε ορισμένες βελτιώσεις. Η αρκετά τυπική σας υπόθεση διαστημικού σκοπευτή από πάνω προς τα κάτω. Κινούμαστε μόνο σε δύο διαστάσεις και η κίνηση είναι ημι-νευτώνεια, ο χώρος έχει πολλή «έλξη» σε αυτό το παιχνίδι, επομένως χρειάζεστε συνεχή ώθηση για να συνεχίσετε να κινείστε και οι κινητήρες μπορούν να ωθήσουν μόνο το πίσω μέρος. Μπορείτε να προσαρμόσετε το σκάφος σας με τη φόρτωση όπλων που προτιμάτε καθώς τα ξεκλειδώνετε. Οτιδήποτε, από ένα ευέλικτο λέιζερ σκοποβολής λέιζερ ή ένα ταχύπλοο πυραυλοφορέα, μέχρι μια δεξαμενή κανονιοφόρου με τεράστια πυροβόλα προς τα εμπρός.

Η εξερεύνηση είναι το κύριο μέρος του παιχνιδιού. Επίσης πολύ παρόμοιο με το πρώτο Nexus με κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές. Θα πετάξετε γύρω από τον χάρτη και θα σαρώσετε πλανήτες/φεγγάρια/κ.λπ. Περιστασιακά θα βρείτε μια ανωμαλία και θα στείλετε το πλήρωμά σας να ερευνήσει. Αυτές οι συναντήσεις συνήθως σας ανταμείβουν με πόρους ή/και ερευνητικούς πόντους. Στο SC:N ορισμένες συναντήσεις είχαν απλώς μια τυχαία ευκαιρία να κάνουν κάτι.

Τώρα αυτή η τυχαία ευκαιρία τροποποιείται από τα επίπεδα δεξιοτήτων του πληρώματος σας. Το πλήρωμά σας θα βελτιώνεται καθώς εξερευνάτε περισσότερα πράγματα, διευκολύνοντας τις συναντήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε μια δύσκολη συνάντηση για αργότερα ή να τη ρισκάρετε για ένα προηγούμενο μπόνους. Η αποτυχία συνήθως σημαίνει ότι ένα μέλος του πληρώματος τραυματίζεται και μειώνεται η αποτελεσματικότητα του έως ότου θεραπευτεί εκτός από το ότι δεν λαμβάνει την ανταμοιβή.

Το αρχείο παρακολούθησης αποστολών και το αρχείο καταγραφής συναντήσεων είναι επίσης πολύ βελτιωμένο σε σχέση με το Starcom Nexus, καθιστώντας εύκολο να επιστρέψετε και να βρείτε κάτι που χάσατε. Θα συναντήσετε επίσης εξωγήινα είδη που μπορεί να είναι φιλικά και να θέλουν να κάνουν εμπόριο ή να σας προσφέρουν αποστολές.

Αυτή τη στιγμή (Δεκέμβριος 2022) δεν υπάρχουν παζλ ή βαθιές αλληλεπιδράσεις με συναντήσεις, αλλά αναμένω πλήρως αυτό να αλλάξει καθώς τo Nexus είχε μερικά κλασικά παζλ. Επίσης σε αυτόν τον τίτλο έχουμε και τον αυτόματο πιλότο που είναι μια σημαντική προσθήκη σε σχέση με το παλιό.

Φυσικά έχουμε και το research με ορισμένες βελτιώσεις σε σχέση πάντα με το παλιότερο. Καθώς εξερευνάτε στο διάστημα, κερδίζετε πόντους έρευνας, αυτοί οι πόντοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον διαστημικό σταθμό για να ξεκλειδώσετε τεχνολογίες στο ερευνητικό δέντρο. Οι τεχνικοί μπορούν να ξεκλειδώσουν στοιχεία για το πλοίο σας, να τα βελτιώσουν ή να σας δώσουν παθητικά μπόνους.

Μερικές επιλογές από το research θα ξεκλειδωθούν μόνο όταν βρείτε συγκεκριμένα αντικείμενα / κομμάτια τεχνολογίας / μετά από διάφορες συναντήσεις. Για παράδειγμα, δεν ξεκινάτε με την τεχνολογία πυραύλων, αλλά αν νικήσετε πλοία που χρησιμοποιούν πυραύλους, μπορείτε να παραλάβετε εξαρτήματα του πυραυλικού συστήματος, μόλις βρείτε αρκετά, θα ξεκλειδώσει η επιλογή τους.

Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το παλιό είναι στην δημιουργία του σκάφους σας. Έχουμε πολύ πιο μεγάλη ελευθερία κινήσεων στον τρόπο συναρμολόγησης του πλοίου μας και μπορούμε ακόμη και να του αλλάξουμε όχι τα φώτα αλλά το χρώμα. Τα πλοία κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μονάδες διαφόρων μεγεθών και σχημάτων σε ένα εξαγωνικό πλέγμα. Το μέγεθος του πλοίου σας και οι μονάδες στις οποίες έχετε πρόσβαση καθορίζονται από αυτό που έχετε ερευνήσει κάνοντας το απαραίτητο βέβαια research. Καθώς εξερευνάτε, θα συλλέγετε διάφορους πόρους, τα σκάφη μας χρησιμοποιούν αυτούς τους πόρους στην κατασκευή τους. Οι πιο προηγμένες ενότητες απαιτούν περισσότερους/σπανιότερους πόρους.

Στα γραφικά και τον ήχο του παιχνιδιού μας όπως μπορείτε να δείτε είναι αρκετά καλά για το είδος του παιχνιδιού δεν πιστεύω να συναντήσει κάποιος πρόβλημα εδώ και να μην του αρέσουν. Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι μια δισδιάστατη προοπτική από πάνω προς τα κάτω. Τα πλοία είναι λεπτομερή και ένα απαιτητικό μάτι μπορεί να πει ποιες μονάδες ανήκουν σε εξωγήινα πλοία και ποιά είναι τα δικά μας φυσικά.

Στον ήχο μας τώρα κάθε γεγονός και όπλο έχει έναν μοναδικό και εύκολο στην αναγνώριση ήχο. Τις περισσότερες φορές μπορείτε να πείτε τι συμβαίνει χωρίς καν να χρειαστεί να κοιτάξετε την οθόνη. Οι ήχοι των όπλων είναι μοναδικοί και ακούγονται καλά χωρίς να είναι ενοχλητικοί όταν επαναλαμβάνονται. Υπάρχουν ακόμη και μερικές ωραίες πινελιές, όπως όταν το πλοίο σας έχει υποστεί σοβαρή ζημιά αλλά το αφήνω αυτό για να το ανακαλύψετε εσείς.

Το μέγεθος του παιχνιδιού από ότι φαίνεται εξ αρχής δείχνει αρκετά μεγάλο και φυσικά περιμένω να αφήσει την early access του ώστε να γεμίσει με το απαραίτητο περιεχόμενο και να μπορέσουμε να το απολαύσουμε σε όλο του το μεγαλείο.Εγώ θα του βάλω ένα 7/10 γιατί είναι καλό έστω και στην early access του και μακάρι οι προγραμματιστές του να το υποστηρίξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 14 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Wx3 Labs, LLC και είναι δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Top-down shooter / space exploration

Η τιμή του στο steam είναι στα 14.27 με 15% έκπτωση για λίγες μέρες λόγω της κυκλοφορίας του. Λογική τιμή μπορώ να πω αν και το παιχνίδι θέλει λίγη αγάπη από τους προγραμματιστές του για να γίνει καλύτερο από το παλιότερο Nexus.

Exit mobile version