LifeSteps.gr

River City Girls 2 game review (2022 release)

River City

Το River City Girls 2 είναι ένα μικρό παιχνίδι για τους λάτρεις των παλιών κλασικών beat 'em up τύπου Final Fight που παίζαμε κατά κόρον ακόμα και στα ουφάδικα όταν αυτά υπήρχαν κυρίως κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 80'. Λες και έχει βγει από εκείνη την εποχή φαίνεται το παιχνίδι, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα. Pixelart τότε, pixelart και τώρα, βέβαια η τιμή του θα έπρεπε να προσεχθεί λιγάκι γιατί είναι πολλά τα λεφτά για έναν τίτλο που θα τερματίσετε σχετικά εύκολα σε λίγες ώρες.

Ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη για λίγο όπως και το θέμα με τα χαμένα frame που παρατήρησαν πολλοί χρήστες αλλά ευτυχώς σε μένα δεν το έκανε καθόλου. Ίσως πρόλαβα το fix την κατάλληλη στιγμή και έτσι παίζει ομαλότατα ο τίτλος. Είναι και από τα λίγα παιχνίδια που τερμάτισα επειδή έχω συνηθίσει από τα παλιά και ξέρω ότι αυτά τελειώνουν γρήγορα. Έχουμε την επιλογή ανάμεσα σε έξι χαρακτήρες στην αρχή, εγώ χρησιμοποίησα μόνο την μία. Κάθε χαρακτήρας έχει τα υπέρ και τα κατά του οπότε επιλέγουμε ότι μας ταιριάζει στο στυλ μας.

Και οι έξι χαρακτήρες είναι κοπέλες και το καλύτερο για μένα είναι το διπλό που μπορούμε να παίξουμε με ένα φίλο μας. Δέρνουμε ότι βρεθεί στον δρόμο μας σαν να παίζουμε στην καλή μας Amiga η στην Snes που είχαμε κάτι ωραία arcade παιχνίδια παλιά. Ίσως θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί κάπως το παιχνίδι για να φαίνεται ωραίο στις μέρες μας γιατί όταν ο άλλος αγοράζει σύστημα των 1500 ευρώ για να παίζει δεν περιμένει να βλέπει γραφικά της δεκαετίας του 80 με αρχές 90.

Και φυσικά εδώ κολλάει και το θέμα της τιμής που είναι υπερβολική για μικρό indie παιχνίδι. Τουλάχιστον τα μισά θα έπρεπε να κοστίζει για να μπορεί να το αγοράσει ο κόσμος τώρα που έρχονται και οι γιορτές. Ο  άλλος έχει κάρτα 3070 και του σέρνεται από ότι λέει. Καταρχήν αυτό με την βιασύνη να παίρνουμε τους τίτλους από την πρώτη μέρα σε early access μόνο εκνευρισμό μπορεί να μας φέρει. Και ακριβά είναι και με ατέλειες τα κυκλοφορούν οι προγραμματιστές τους, σαν να είμαστε εμείς οι beta testers έχουμε καταντήσει.

Δεν θα πω αν αξίζει τα λεφτά του η όχι γιατί σε μένα το έστειλε η εταιρεία του και είναι διαφορετικό να δίνεις ένα τριαντάρι και να ξενερώνεις και αλλιώς να στο στέλνουν για παρουσίαση. Απλώς θα πω ότι αν σας αρέσουν τα arcade beat 'em up παιχνίδια μπορείτε να του ρίξετε μια ματιά όταν πέσει λίγο (που είναι σίγουρο αυτό) η τιμή του. Έτσι όπως είναι τώρα μόνο αν έχετε πλεόνασμα πάρτε το, το έχουν φτιάξει καλά με το θέμα των frames και έτσι θα το παίξετε άνετα σε ότι κάρτα και να το δοκιμάσετε.

Θα του βάλω ένα 7/10 με μια επιφύλαξη, αυτή της τιμής του φυσικά. Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα διασκεδαστικό τίτλο που είναι ακόμα πιο καλό αν το παίξετε στο διπλό με κάποιον γνωστό. Η διάρκεια του είναι σχετικά μικρή αλλά έχει μπόλικους χαρακτήρες για να το τερματίσετε οπότε κάπως ισορροπεί αυτό το γεγονός. Ρίξτε του μια ματιά, ωραίο παιχνιδάκι βγαλμένο από την δεκαετία του 80 για τους νοσταλγούς του παρελθόντος κυρίως γιατί οι πιο καινούριοι θα ξυνίσουν βλέποντας τα pixel γραφικά του.

Αν θέλετε ωραία γραφικά βάλτε το Steelrising της αγαπητής Spiders, εγγύηση ποιότητος για ωραία παιχνίδια με ιστορία και σύγχρονα γραφικά και ήχο. 🙂 Και εγώ με αυτό ασχολούμαι τις 2-3 τελευταίες μέρες.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου του 2022 από τις εταιρείες WayForward, Arc System Works και είναι μια δημιουργία της πρώτης (WayForward).

Είδος: Beat 'em up / 2d pixelart action

Η τιμή του στο steam είναι στα 30.59 ευρώ με την έκπτωση των 10% που έχουν οι καινούριοι τίτλοι.

Exit mobile version