LifeSteps.gr

The Callisto Protocol game review (2022 release)

Callisto

Το The Callisto Protocol είναι μια καινούρια κυκλοφορία στο χώρο του survival horror είδους αλλά έχει μερικά προβλήματα συν την υψηλή τιμή του που το καθιστά απαγορευτικό για την πλειοψηφία των παικτών. Πρώτο και καλύτερο η μικρή του διάρκεια που σε σχέση με την τιμή του δεν συμφέρει εκτός αν κάποιος έχει πολλά να ξοδέψει σε παιχνίδια και τα αγοράζει σχεδόν όλα. Γιατί μην γελιόμαστε με 60 ευρώ μπορεί να πάρει κανείς άλλα παιχνίδια που είναι σε sale αυτή την στιγμή και θα βγάλουν τα λεφτά τους με το παραπάνω.

Μόλις πριν λίγο είδα ένα από τα sale του steam και αφορά την αγαπητή Square Enix και τα θαυμάσια παιχνίδια της σε τιμές σχεδόν σοκ. 30% μέχρι και 90% έκπτωση για τους τίτλους της που είναι φανταστικοί οι περισσότεροι είναι μια πολύ καλή επένδυση των χρημάτων μας. Πήρα και εγώ κάποια που μου έλειπαν με πολύ λίγα λεφτά, ευτυχώς τα περισσότερα τα έχω ήδη στην βιβλιοθήκη μου.

Στο παιχνίδι μας τώρα το Callisto Protocol να πω ότι θα ήθελε να είναι σαν το Dead Space αλλά δεν το βλέπω. Έχει τα προβλήματα του στον χειρισμό και τα frames που πέφτουν πολύ ορισμένες στιγμές. Αν είναι να παίζει μόνο στα καινούρια συστήματα να μας το πουν να μην το δοκιμάζουμε καθόλου. Άλλο παιχνίδι δεν είχα που να μου δημιούργησε πρόβλημα με τα frames του. Μπορεί βέβαια να το διορθώσουν όπως κάνανε και σε άλλα όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με τίτλο των 60 ευρώ και όχι των 14 η 20 και σε early access.

Και δεν είναι ότι είναι άσχημο σχεδιαστικά απλώς έτσι που τρέχει σου δίνει την αίσθηση ότι υπερφορτώνει πολύ το σύστημα που αγκομαχάει να το παίξει ικανοποιητικά. Είναι και τα κοντρόλς του που περισσότερο σε μπερδεύουν παρά σε βοηθούν να παίξεις άνετα και όλο μαζί συνθέτει μαζί με την μικρή του διάρκεια (περίπου 15 ώρες το πολύ σε μέσο επίπεδο). Μπορεί να έχει μια καλή και πειστική ατμόσφαιρα αλλά το βαριέσαι μετά από λίγο γιατί οι μάχες που έχει επαναλαμβάνονται συνεχώς.

Σε τελική ανάλυση ενώ πρόκειται για έναν σοβαρό τίτλο χάνει στα σημεία από άλλα παιχνίδια συν το ότι είναι και πολύ ακριβό και δεν συμφέρει προς το παρόν η αγορά του. Ίσως αν προσεχθούν κανά δύο σημεία και βελτιωθούν από την ομάδα που το σχεδίασε να γίνει καλό για όλους. Δεν μπορώ να το προτείνω έτσι όπως είναι τώρα χωρίς να γίνουν απαραίτητες προσθήκες.

Θα του βάλω ένα 5/10 γιατί υπάρχουν και καλύτερα και παρόλο που μου αρέσει το είδος των survival horror από την εποχή των Resident Evil αυτό είναι περισσότερο να το χαζεύεις για τα γραφικά του παρά να το παίξεις γιατί αν αρχίσει και χάνει frames θα αναρωτιέσαι μήπως θέλεις άλλη κάρτα γραφικών ενώ όλα τα υπόλοιπα που δοκιμάζω παίζουν άνετα στα 1080p τουλάχιστον. Και από ότι βλέπω και ακούω και από άλλους που έχουν την σειρά των 3070 που είναι πανίσχυρες ακόμα και σήμερα και πανάκριβες βέβαια πάλι προβλήματα έχουν.

Χαχα, λέει ο άλλος βγάλτε τα φίλτρα για να σας παίξει κανονικά το παιχνίδι. Η άσχετος είναι η λεφτάς που έχει δαπανήσει μια περιουσία για τον pc του και δεν ξέρει τι σημαίνει optimization. Χωρίς τα φίλτρα θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι, η ομορφιά του είναι τα εντυπωσιακά γραφικά και η ατμόσφαιρα τρόμου που έχει. Αν δεν μπορεί να το χειριστεί μια 2060 gaming κάρτα χαθήκαμε, δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε στις λύσεις των 500 και 1000 ευρώ για ένα παιχνίδι που είναι απαιτητικό και όχι σωστά βελτιστοποιημένο.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία KRAFTON, Inc. και είναι μια δημιουργία των Striking Distance Studios.

Είδος: Survival horror / third person shooter

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam βρίσκεται στα 59.99 ευρώ, πολύ ακριβό ακόμα και για τέτοια πολύ καλή και προσεγμένη παραγωγή.

Exit mobile version