LifeSteps.gr

Kate Nord - Compass to Your Heart's Desire (2022 release)

Kate Nord

Την αγαπητή Kate Nord από την Φινλανδία που δεν έχει σταματήσει να παράγει ταλέντα δεν την είχα ακούσει μέχρι τώρα που κυκλοφόρησε το πρώτο της δημιούργημα με τον τίτλο 'Compass to Your Heart's Desire', ένα πολύ καλό συνδυασμό συμφωνικού και κλασικού μέταλ σε παρόμοιο στυλ με αυτό των Molllust που έκανα παρουσίαση σχετικά πρόσφατα. Και έτυχε πάνω εκεί που έχω κλείσει τα album of the year οπότε θα την βάλω στις ειδικές αναφορές γιατί το αξίζει η κοπέλα με το παραπάνω. Ας το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Και πάνω που έλεγα ότι έχω μέρες να ακούσω κάτι το αξιόλογο και άκουγα συνεχώς τον θρυλικό Roger Waters ξαφνικά ήρθε η φανταστική Kate σαν μια νεράιδα να σιγοτραγουδήσει στις κρύες νύχτες του χειμώνα. Με τον ήχο της να έχει επηρεαστεί από τους μεγάλους Nightwish αλλά σε πιο κλασικό στυλ όπως τραγουδάει και η περίφημη Tarja με μια υπέροχη φωνή που φαίνεται αμέσως ότι έχει την ανάλογη παιδεία.

Η κοπέλα έχει πολύ ταλέντο και ευτυχώς που ασχολήθηκε με το τραγούδι μετά από το γράψιμο των στίχων για τους Ιταλούς Noveria. Τώρα που έκανε την κίνηση της στην σκακιέρα της μουσικής σκηνής όλα είναι ανοικτά για μια λαμπρή σταδιοδρομία σε μια μεγάλη συμφωνική μπάντα σαν τους Nightwish αλλά και σαν σόλο καλλιτέχνιδα άνετα βρίσκει το μονοπάτι της καταξίωσης με την ωριμότητα και τον χρόνο που κυλάει υπέρ της.

Και οι στίχοι που μιλούν για νεράιδες και τρολς είναι πολύ ταιριαστοί με την μυθική παρουσίαση των ονειρικών συνθέσεων της Kate. Σαν μια ροκ όπερα ξεδιπλώνονται όλα μπροστά στα μάτια μας που τα κλείνουμε και ονειρευόμαστε εξωτικά βασίλεια, δάση και καταπράσινες πεδιάδες με μυθικά πλάσματα βγαλμένα από κάποιο βιβλίο. Το μόνο μου παράπονο αν μπορεί να λογιστεί σαν τέτοιο είναι ότι τελειώνει γρήγορα το cd και δεν προλαβαίνω να το απολαύσω όσο θα ήθελα.

Ελπίζω την επόμενη φορά που είμαι σίγουρος ότι θα είναι σύντομα θα έχουμε πολύ περισσότερο υλικό να ευχαριστηθούμε και να απολαύσουμε ωραία τραγούδια δοσμένα σωστά από την ταλαντούχα Kate. Και δεν θα με εκπλήξει καθόλου να την δω σε κάποια μεγάλη μπάντα μέχρι τότε γιατί πολλοί θα την ζητάνε και μακάρι να πιάσει σε καλούς συνθέτες σαν τον Tuomas η τον Μάρτιν των αγαπημένων μου Delain που έχουν βρει τον δρόμο τους αλλά ποτέ δεν είναι αργά για καλύτερες προσθήκες στο ρόστερ της μπάντας.

Εγώ πάντως αν είχα δική μου μπάντα και έγραφα τα τραγούδια θα έπαιρνα κάποια σαν την Kate η την αγαπητή μας Chantal με την μοναδική φωνή για να φτιάξουμε το υπέρτατο συγκρότημα συμφωνικού νεοκλασικού μέταλ. Και η Ελίνα από τους Leave's Eyes ανήκει σε αυτή την κατηγορία των εξαιρετικών φωνών που θέλουν το κάτι παραπάνω στις καριέρες τους. Μην ξεχνάμε ότι αυτές οι μπάντες χτίζονται σωστά από μια υπέροχη φωνή μπροστά και οι υπόλοιποι μουσικοί πρέπει απλά να είναι ικανοί να ακολουθούν την ποιότητα.

Και εκεί στην Φινλανδία δεν υπάρχει περίπτωση για κάποιον μαέστρο να μην βρει την μούσα του που θα την αναδείξει και θα την φέρει στην κορυφή της σκηνής όπως έγινε με την Tarja και τους Nightwish αλλά και την Simone και τους φανταστικούς Epica. Κλείνοντας την παρουσίαση μου στην υπέροχη Kate θα βάλω ένα 9.5/10 γιατί η κοπέλα το αξίζει με το παραπάνω και αφού τις στείλω τους χαιρετισμούς μας να ευχηθώ να ανέβει σύντομα ψηλότερα και να μας προσφέρει κι άλλα υπέροχα αριστουργήματα απλώς λίγο μεγαλύτερα σε διάρκεια για να την απολαμβάνουμε περισσότερη ώρα.

Το tracklist αυτού του υπέροχου δημιουργήματος είναι το ακόλουθο:

01. Recitative to the Moon
02. All Alone
03. The North Wind and the Troll
04. Embrace the Cold
05. Wither and Rust
06. Dream of Daylight
07. Breathe in the Night
08. Dance of the Fairies
09. Aeternam Vale

Η σύνθεση της μπάντας της Kate αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Kate Nord - Φωνητικά, πλήκτρα και ενορχήστρωση

Francesco Mattei - Κιθάρα

Andrea Arcangeli - Μπάσο

Omar Campitelli - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 16 Δεκεμβρίου του 2022.

Είδος: Neoclassical symphonic metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 34 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Kate αλλά και να αγοράσετε ότι θέλετε εδώ στο επίσημο της site.

Exit mobile version