LifeSteps.gr

A Plague Tale: Requiem game review (2022 release)

Plague Tale

Το καινούριο Plague Tale που είναι η συνέχεια του κλασικού και πολύ καλού πρώτου μέρους είναι ένα παιχνίδι βγαλμένο μέσα από το ps5 γιατί για εκεί το βλέπω καλύτερα, στον φτωχό μας pc δεν μπορούμε να τα απολαύσουμε αυτά τα εντυπωσιακά παιχνίδια και σίγουρα χάνουν στην αίσθηση. Είναι πολύ ταιριαστό στο στυλ με την Λάρα των τελευταίων Tomb Raider αλλά και με το Assasin Creed. Έχει αρκετές απαιτήσεις σε hardware για να τρέξει ομαλά αλλά είναι σωστά φτιαγμένο και δεν παρουσιάζει κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

Να πω την αλήθεια δεν το έπαιξα πολύ λόγω χρόνου και επειδή τα παιχνίδια που έχουν πολλές εισαγωγικές οθόνες με κάνουν να βαριέμαι σύντομα εκτός αν έχουν το ενδιαφέρον του Life is Strange για παράδειγμα. Αυτό εδώ ενώ έχει πολύ καλή ιστορία κάπου με κάνει να μην θέλω να πάω παρακάτω, ίσως γιατί πιστεύω ότι δεν θα το τερματίσω και θα μου μείνει το μισό ανεκμετάλλευτο.

Πάντως είναι πολύ καλό και αν έχετε υπομονή θα ανταμειφθείτε από την πολύ καλή του ιστορία που είναι συνέχεια του πρώτου μέρους για όσους το έχουν τερματίσει. Τα γραφικά και το voice over των χαρακτήρων είναι υπέροχο και γενικά έχει γίνει μια επαγγελματική δουλειά λες και είμαστε στο ps5 και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της κονσόλας.

Δεν είναι καθόλου μικρό σε διάρκεια και αυτοί που λένε ότι το τελείωσαν σε κάτω από 10 ώρες λένε ψέματα. Για να το χαρείς πλήρως θέλεις πάνω από είκοσι ώρες αφού τις περισσότερες από αυτές χαζεύεις τα πολλά cinematics που έχει και ξεδιπλώνουν την υπόθεση. Σε πολλούς δεν άρεσε η ιστορία αυτής της περιπέτειας, μπορεί να μην τους άρεσε και το πρώτο μέρος αλλά τότε γιατί πήγαν να παίξουν αυτό που είναι η βελτιωμένη συνέχεια του;.

Κανένας δεν αναφέρει το γεγονός ότι για ένα πενηντάρι ευρώ παίρνεις παιχνίδι που διαρκεί περίπου 20 ώρες και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί τα κοντρόλς που λένε κάποιοι τα μαθαίνεις εύκολα, όσο για την θλιβερή ιστορία είναι καθαρά θέμα δικού μας γούστου και συναισθηματικής κατάστασης το πως θα δούμε τα πράγματα μέσα στο παιχνίδι έτσι όπως αυτό εξελίσσετε.

Αυτό που κρατάω από το παιχνίδι παίζοντας το είναι ότι τρέχει πολύ ομαλά για τέτοιας ποιότητας γραφικά σε ένα μέσο σύστημα σαν το δικό μου. Η ιστορία είναι θλιβερή βεβαίως, οι χαρακτήρες πολύ ενδιαφέροντες και τα όποια bugs αν υπάρχουν γιατί δεν παρατήρησα κάτι που να με εμποδίζει να προχωρήσω είναι ελάχιστα η ανύπαρκτα. Αν σας άρεσε το πρώτο μέρος της σειράς αυτό είναι σαφώς καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Επίσης οι voice actors έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και η μουσική γενικά πολύ προσεγμένη και στο όλο κλίμα της δημιουργίας. Καλύτερα για μένα είναι να αγοράσετε το παιχνίδι σε κάποια κονσόλα νέας γενιάς για να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του στην μεγάλη μας οθόνη και με το ανάλογο χειριστήριο. Αλλά και ο pc μας τα καταφέρνει μια χαρά αφού το παιχνίδι είναι πολύ καλά φτιαγμένο από την ομάδα προγραμματιστών που δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα.

Σαν τελικά βαθμολογία θα βάλω ένα 8.5/10 γιατί είναι πολύ καλό αλλά ακριβούτσικο στην έκδοση του pc μας. Σε κονσόλα είναι λογική η τιμή. Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι περιπέτειες δοκιμάστε το και δεν θα μείνετε απογοητευμένοι, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τους προγραμματιστές και αξίζουν τα συγχαρητήρια μας για αυτό. Ελπίζω να βγάλουν και άλλο επεισόδιο στην σειρά γιατί μας αρέσουν γενικά αυτού του τύπου οι περιπέτειες. Απλώς στην τιμή για τον pc θέλει κανά δεκάρι τουλάχιστον φτηνότερα για να μπορούν όλοι να το αγοράζουν και να μην περιμένουν τα sale.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Focus Entertainment και είναι δημιουργία της Asobo Studio.

Είδος: Cinematic action adventure

Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 49.99 ευρώ χωρίς καμμιά έκπτωση πράγμα που το καθιστά ακριβό και απαγορευτικό για χαμηλά budget.

Exit mobile version