LifeSteps.gr

Coffee Shop Tycoon game review (2022 release)

Coffee

Ένα μικρο και πολύ αξιόλογο indie game είναι το Coffee Shop Tycoon που το βρήκα πάμφθηνα στο steam και δεν έχασα την ευκαιρία να το πάρω για να βοηθήσω και τους προγραμματιστές του που πιθανόν να είναι και ένας. Εξάλλου είναι μια κατηγορία που μου αρέσει ιδιαίτερα και τα έχω σχεδόν όλα τα tycoon games μικρά και μεγάλα. Όπως γίνεται και στα υπόλοιπα ξεκινάμε από το μηδέν και σιγά-σιγά φτιάχνουμε και το καφενείο της αρεσκείας μας και στολίζοντας το προσελκύουμε όλο και περισσότερο κόσμο.

Στην αρχή του είναι δύσκολο μέχρι να το ισορροπήσουμε λίγο και να αρχίσει να μας δίνει κέρδος γιατί με τους κανονικούς καφέδες δεν βγάζουμε πολλά. Αυξάνοντας όμως την δημοτικότητα μας από τους ευχαριστημένους πελάτες έρχονται ακόμα περισσότεροι και εμείς πρέπει να επεκταθούμε και σε άλλους τύπους καφέδων για να τους κρατήσουμε γιατί κάθε εποχή που περνάει έχει και τις απαιτήσεις της και μας ζητάνε ανάλογα ροφήματα.

Πρέπει να παραγγείλουμε τα βασικά είδη καφέ και να τα κάνουμε brew στις ειδικές μας συσκευές ώστε να έχουμε έτοιμους τους καφέδες που θα πουλήσουμε. Αν μας τελειώσει ο καφές και έρθουν πελάτες στο μαγαζί φεύγουν παραπονεμένοι και πέφτει το reputation μας. Στο λίγο που το έπαιξα μου φάνηκε σχετικά δύσκολο να αναπτυχθούμε σε σύντομο διάστημα, αφού δεν έφτασα ούτε τους πόντους που χρειάζεται για να αρχίσω να κάνω research νέες τεχνολογίες.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο παιχνίδι είναι ότι είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό και έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνεις από την αρχή σχεδόν. Προσλαμβάνουμε το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει την δουλειά και αφού τους εκπαιδεύσουμε γίνονται όλο και καλύτεροι αλλά θα πρέπει να τους κάνουμε και αύξηση στις αποδοχές τους για να τους κρατήσουμε ικανοποιημένους και να δουλεύουν απρόσκοπτα.

Επειδή έχω παίξει όλα τα παιχνίδια του είδους με πιο πρόσφατο το Espresso Tycoon Prologue: Underwater που το παρουσίασα κιόλας θα πω ότι αυτό είναι εξίσου καλό και μάλιστα ενώ φαίνεται πιο απλοικό σε κρατάει περισσότερο λόγω της εθιστικότητας και της αίσθησης ότι είναι σχεδόν έτοιμο χωρίς να χρειάζεται πολλές προσθήκες για να γίνει top τίτλος. Άνετα μπορούμε να περάσουμε από 10 έως και 100 ώρες χωρίς να το καταλάβουμε προσπαθώντας να βελτιώσουμε το μαγαζί μας.

Απλοικό και εθιστικό το gameplay και τα γραφικά και ο ήχος όπως ακριβώς τα περίμενα από ένα μικρό indie παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα του βρει αρνητικά σημεία αυτή την στιγμή που έχει αρκετά να κάνεις μέσα, η μόνη περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιους θα είναι να μην τους αρέσουν τα παιχνίδια τύπου tycoon κάτι απόλυτα λογικό και σεβαστό βέβαια. Σε αυτούς που αρέσουν τα casual ανάλαφρα παιχνίδια μπορούν να του ρίξουν μια ματιά και για΄τι όχι να το αγοράσουν στην τιμή που είναι τώρα και είναι πολύ ελκυστική.

Θα του βάλω ένα 8/10 λόγω κυρίως της εθιστικότητας που έχει και φυσικά επειδή μου αρέσει η κατηγορία αυτή των tycoon games. Εντάξει μπορεί να μην είναι Elden Ring η Steelrising που ήταν εξαιρετικά και AAA αλλά για μικρό indie αξίζει λίγη αγάπη εκ μέρους μας. Και ειδικά σε όσους αρέσει και ο καφές αυτό εδώ θα το δουν και κάπως διαφορετικά όπως έκανα και εγώ άλλωστε. 🙂 Και μάλιστα τα προτιμώ πολλές φορές μικρά και ωραία παρά μεγάλους τίτλους που είναι 50 συν Gb και έχουν προβλήματα με τα frames τους η παράλογες απαιτήσεις για να τρέξουν ομαλά και το σημαντικότερο τιμές πάνω από 50 ευρώ που δεν διαθέτει η πλειοψηφία των gamers.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 20 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Riff Studios και είναι μια δημιουργία από τους ίδιους.

Είδος: Management / simulation

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 6.82 ευρώ με μια έκπτωση 30% απόλυτα λογική και καλή για ένα μικρό indie game όπως αυτό.

Exit mobile version