LifeSteps.gr

Bartender Hustle game review (2022 release)

Bartender

Μέχρι τώρα δεν είχα κάνει κάποιο εξομοιωτή μπάρμαν αλλά τώρα που βρήκα στην συλλογή μου το Bartender Hustle που φέτος κυκλοφόρησε και το άφησα λίγο να 'τρέξει' για να διορθωθούν κάποια bugs και να προστεθεί περιεχόμενο αναγκαίο για μια πλήρη παρουσίαση αποφάσισα να το κάνω τελικά. Όχι γιατί υπάρχει έλλειψη άλλων αξιόλογων τίτλων, παιχνίδια υπάρχουν δεκάδες που περιμένουν την σειρά τους, αλλά γιατί είναι πρωτότυπο και ίσως αρέσει σε κάποιους φανς των casual, simulator η και περίεργων παιχνιδιών για να μην πω σε αυτούς που τους αρέσει να τα πίνουν. 🙂

Μόλις το ξεκίνησα το παιχνίδι και χειρίζομαι την Amy μια φιλόδοξη μπαργούμαν που ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι της και χαιρετάει τον μαύρο γάτο της πάνω στο κρεβάτι της. Το παιχνίδι ξεκινάει σαν adventure εύκολο μεν αλλά διαφορετικό το περίμενα. Πάει λοιπόν στην δουλειά της η κοπέλα και εκεί είμαι πίσω από ένα μπαρ και ετοιμάζομαι να φτιάξω τα πρώτα μου κοκτέιλ. Ευτυχώς έρχεται η υπεύθυνη του μαγαζιού και μου δείχνει πως να φτιάχνω μπύρα που είναι το πιο απλό και άλλα ποτά αλλά εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Και όταν λέω δύσκολα εννοώ ότι πολλά από τα κοκτέιλ θέλουν μια σειρά από συστατικά που αν δεν ξέρεις από την συγκεκριμένη είναι λίγο δύσκολο να τα βρεις εύκολα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι μπάρμαν κανείς για να τα βγάλει πέρα στο παιχνίδι απλώς αν έχει συγκεκριμένες γνώσεις θα το πάει πιο εύκολα παραπέρα. Οι υπόλοιποι που θα δυσκολευτούν να βρουν τα στοιχεία αυτά μπορεί και να το βαρεθούν και να το παρατήσουν σύντομα το παιχνίδι.

Και από ότι είδα η εταιρεία ειδικεύεται σε τέτοια περίεργα να το πω έτσι simulator ενώ το επόμενο παιχνίδι της θα είναι ένας εξομοιωτής αεροσυνοδού. 🙂 Ωραία είναι όλα αυτά και ακόμα καλύτερα να υπάρχει ποικιλία αλλά σε πόσους να αρέσει πραγματικά αυτό εκτός από μια συγκεκριμένη κατηγορία που τα παίζει όλα αν προλαβαίνει. Τέλος πάντων να γυρίσω λίγο πάλι στο μπαρ μας και την κοπέλα που χειριζόμαστε. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπάρχει επιλογή να έχουμε και άντρα μπάρμαν, αλλά μάλλον επειδή έχει στοιχεία visual novel είναι φτιαγμένο έτσι από τον προγραμματιστή του.

Ελπίζω να βάλει και αυτή την επιλογή στο μέλλον για να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στο παιχνίδι. Τα κοντρόλς είναι εύκολα αλλά τα κοκτέιλς πάρα πολλά και τα χάνεις κάπου. Δεν ξέρω αν έχει pina colada και mohito που λένε και οι άλλοι, δεν έφτασα τόσο μακριά αν και μου έρχεται στο νου το θαυμάσιο τραγούδι από τους Trollfest που αναφέρονται σε αυτά τα ποτά. 🙂  Γενικά είναι ένας εύκολος εξομοιωτής αλλά δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους για να τον προτείνω.

Μπορείτε να του ρίξετε μια ματιά τώρα που έχει πέσει η τιμή του στο steam για να βοηθήσουμε και το παιδί που τα φτιάχνει αυτά τα περίεργα simulators για εμάς τους 'περίεργους' να το πω έτσι gamers. 🙂 Θα του βάλω ένα 7/10 κυρίως λόγω της πρωτοτυπίας του και θα προτείνω στον προγραμματιστή του να προσθέσει και την επιλογή για άντρα μπάρμαν και για εμάς που θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Κι αν λείπουν τα γνωστά ποτά από το μενού καλό θα είναι να τα προσθέσει για να ικανοποιήσει άπαντες τους χρήστες αλλά και αυτούς που τους αρέσει να τα πίνουν όπως οι Trollfest. 🙂

Αυτά τα λίγα προς το παρόν, εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όλες και εδώ θα είμαστε για τα επόμενα παιχνίδια και παρουσιάσεις. Το site δεν κάνει ποτέ παύση λόγω εορτών, πάντα έχει περιεχόμενο για τους αγαπητούς αναγνώστες.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 27 Μαίου του 2022 από την εταιρεία Departure Interactive και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Simulation / casual

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 8.39 ευρώ με μια έκπτωση πολύ καλή του 50%.

Exit mobile version