LifeSteps.gr

Choice of Life: Middle Ages 2 game review (2022 release)

Choice

Είχα και το Choice of Life: Middle Ages 2 παιχνίδι στην συλλογή μου και είπα να το παρουσιάσω μπας και αρέσει σε κάποιο φίλο. Καταρχήν είναι visual novel με επιλογές που κάνουμε και διαμορφώνουν ανάλογα την ιστορία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να το τερματίσουμε αν επιλέγουμε αυτό που θέλουμε, θέλει προσοχή στο τι θα κάνουμε για να μπορέσουμε να το πάμε παρακάτω. Την πρώτη φορά που το έπαιξα απέτυχα παταγωδώς μέσα σε ένα τέταρτο, φαίνεται δεν τους άρεσαν οι επιλογές μου.

Ξεκινάμε το παιχνίδι σαν ένα μωρό πρίγκηπας που θα αναλάβει τον θρόνο σύντομα και μέσα από πολλές επιλογές που μας εμφανίζονται σαν κάρτες το προχωράμε και ξεκλειδώνουμε τοποθεσίες και την βασική ιστορία. Οι διάφοροι χαρακτήρες που συναντάμε μπαίνουν σε ένα βιβλίο για να τους έχουμε όλους μαζεμένους για να ανατρέχουμε ανά πάσα στιγμή.

Για να είμαι ειλικρινής η βασικά του ιστορία δεν με τράβηξε πολύ όπως σε άλλες παρόμοιες visual novels με επιλογές. Καλό είναι σε γενικές γραμμές αλλά δεν ανέχεται τα λάθη το σύστημα και χάνεις εύκολα σχετικά. Μάλλον από ένα προγραμματιστή θα έγινε όλη η δουλειά γιατί δεν βλέπω πολύ περιεχόμενο που να μαρτυρά μια μεγαλύτερη παραγωγή από κάποιο μεγάλο studio. Βέβαια αυτό δεν είναι άσχημο γιατί το παιδί έχει ταλέντο και φιλοδοξίες να φτάσει ψηλά με το έργο του και για αυτό θα τον κρίνω και με επιείκεια φυσικά.

Τώρα όσον αφορά τα γραφικά και τον ήχο του παιχνιδιού κυμαίνονται σε μέτρια πλαίσια για το είδος αλλά επειδή το gameplay μετράει το αφήνουμε στην άκρη. Τώρα για το αν αντέχει στον χρόνο αν δεν το βαρεθείτε που θα χάνετε σχετικά συχνά τότε μπορεί να κολλήσετε κάποιες ώρες αλλιώς σε κανά δύο φορές το βλέπω να το κλείνετε. Και ευτυχώς που είναι φτηνό και δεν θα κλαίτε πολλά χρήματα όπως σε άλλα που κοστίζουν κάτι 50άρια και 60άρια, αν είναι δυνατόν στις μέρες μας.

Δεν έχω και πολλά να γράψω για αυτή την visual novel με τις επιλογές ζωής παρά μόνο ότι αν το βρείτε φτηνό όπως τώρα μπορείτε να το δοκιμάσετε και δεν θα χάσετε. Απαραίτητη προυπόθεση να σας αρέσουν παρόμοιοι τίτλοι με επιλογές που φτιάχνουν την δική μας περιπέτεια παρά ένα σκέτο visual novel που απλώς πατάμε το enter για να περνάμε τις συνομιλίες.

Στην αρχή που έχουμε το μωρό θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές ώστε να το διαμορφώσουμε όπως επιθυμούμε και φυσικά και η επιλογή να διαλέξουμε κορίτσι διάδοχο του θρόνου για αυτούς και αυτές που το επιθυμούν. Έτσι όπως είναι τώρα ουσιαστικά σε πηγαίνει εκεί που θέλει ο δημιουργός του και μάλιστα με δύσκολο τρόπο.

Το πρώτο μέρος της σειράς ήταν πολύ μικρό και το τερμάτιζες εύκολα σχετικά σε 1-2 ώρες. Αυτό εδώ εκτός του ότι είναι πιο δύσκολο είναι και διπλάσιο σε διάρκεια εκτός αν επειδή χάνεις πολύ μου φαίνεται μεγαλύτερο. Πάντως μετά τις τρεις φορές που έχασα σε ένα μισάωρο το παράτησα και πήγα στο επόμενο. Έχω τόσα πολλά στην λίστα που πρέπει να παρουσιάσω που δεν προλαβαίνω να χάνω συνέχεια και να κολλάω σε κάποιο συγκεκριμένο τίτλο.

Μετά από όλα αυτά ο βαθμός που θα πάρει θα είναι ένα 6/10 γιατί εντάξει αξιόλογη προσπάθεια αλλά υπάρχουν και πολλά καλύτερα εκεί έξω για να ασχοληθούμε τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε κάντε το, δεν θα χάσετε πολύ ώρα στο installation η στην εισαγωγή, η θα σας αρέσει και θα το τερματίσετε η θα το βγάλετε σε μισή ώρα μετά την τρίτη αποτυχία. 🙂

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Blazing Planet Studio και είναι δημιουργία από την ίδια.

Είδος: Visual Novel / Medieval choose your own story

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 5.85 ευρώ με μια έκπτωση του 15%. Αρκετά καλή τιμή για όσα προσφέρει αυτό το μικρό indie game.

Exit mobile version