LifeSteps.gr

The Guild 3 game review (2022 release)

The Guild 3

Η πρώτη φορά που έβαλα το The Guild 3 στο σύστημα για να το παίξω ήταν νομίζω το 2017 που είχε βγει σε early access. Τότε θυμάμαι το πλήρωσα κανονικά γιατί είχαν κάποιο πρόβλημα στην εταιρεία με τα κλειδιά του steam και δεν μου το είχαν στείλει. Έχοντας παίξει πολλές ώρες το δεύτερο μέρος της σειράς και ξέροντας τι θα έπρεπε να είναι το παιχνίδι το πήρα αμέσως μόλις εμφανίστηκε στο steam. Στην αρχή είχε τόσα προβλήματα που δεν περιγράφονται με λίγα λόγια. Τώρα που το ξαναβλέπω είναι σαν να έχω βάλει άλλο παιχνίδι. Πάμε να το δούμε αναλυτικότερα.

Λοιπόν για να ξεκινήσουμε από το βασικότερο που είναι αν τώρα πια αξίζει τα λεφτά του η αν είναι ακόμα χάλια όπως ήταν όταν πρωτοβγήκε και οι χρήστες ζητούσαν να αποσυρθεί από την βιβλιοθήκη του steam. Έτσι όπως το βλέπω τώρα είναι σαν καινούριο παιχνίδι με πολλές προσθήκες που φαίνονται γιατί είχα χρόνια να το δοκιμάσω. Φτιάχτηκαν και οι φωνές από ότι ακούω και το tutorial σε βοηθάει πραγματικά να καταλάβεις κάποια πράγματα και το user interface είναι πια απλό και κατανοητό.

Το παιχνίδι πια έχει αποκτήσει μια ισχυρή ταυτότητα που στην αρχή ήταν ένα χάος που δεν ήξερα τι να κάνω. Φτιάχνουμε τον χαρακτήρα μας και ξεκινάμε για την μεγάλη πόλη όπου θα δουλέψουμε σκληρά για να επιβιώσουμε και να ανέβουμε rank ώστε να γίνουμε πολίτες αυτής, να παντρευτούμε ώστε να κάνουμε διάδοχους που θα συνεχίσουν μετά από εμάς γιατί γερνάμε στο παιχνίδι και είναι ρεαλιστικό να υπάρχει μια συνέχεια σε όλα τα πράγματα.

Βλέπω πολλούς που το κράζουν ακόμη το παιχνίδι όπως τότε που βγήκε, μάλλον δεν θα το έχουν αγοράσει από τους πρώτους και δεν ξέρουν σε τι κατάσταση ήταν πριν λίγα χρόνια. Για αυτό εξάλλου άλλαξε και η εταιρεία που το έφτιαχνε για να το βελτιστοποιήσει να φαίνεται σαν παιχνίδι ώστε να το αγοράσει και ο κόσμος. Αυτοί που λένε για τον χρόνο παραγωγής των εμπορευμάτων μάλλον είναι βιαστικοί γιατί δεν επηρεάζει άμεσα το παιχνίδι μας όσο η επικοινωνία μεταξύ των χαρακτήρων που από ότι βλέπω έχει βελτιωθεί.

Ο σκοπός μας στο παιχνίδι είναι να δημιουργήσουμε μια δυναστεία ξεκινώντας από το μηδέν και αποφασίζοντας αν θα γίνουμε αγρότης, παπάς, πολιτικός και ότι άλλο θέλουμε αρκεί να τα έχουμε καλά με τους περισσότερους και να ανεβούμε στα rank φυσικά. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που θέλει πολύ υπομονή και μικροδιαχείριση των πάντων για να τα βγάλουμε πέρα αλλά εκεί είναι και η ομορφιά του.

Τα γραφικά και ο ήχος του τώρα με τις φωνές που προστέθηκαν είναι πάρα πολύ καλά, δεν παρατήρησα κάποια από τα bugs που υπήρχαν στο παρελθόν και γενικά το βλέπω καλοφτιαγμένο από τους καινούριους προγραμματιστές του που αξίζουν βέβαια πολλά μπράβο που κατάφεραν και το έσωσαν από την αφάνεια το παιχνίδι. Σαν βαθμολογία θα του βάλω ένα 8/10 τώρα πια ενώ παλιά θα ήταν στα μισά τουλάχιστον. 🙂 Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά που λέμε και μπορούμε να παίξουμε με την ησυχία μας πια.

Δοκιμάστε το αν σας αρέσει το είδος αυτό και πάρτε το τώρα που είναι λογική η τιμή του σε σχέση με παλιότερα. Θέλει πολύ υπομονή και διαχείριση αλλά θα σας ανταμείψει με πολλές ώρες παιχνιδιού στα σίγουρα. Καλό παιχνίδι και μην ξεχάσετε να διαλέξετε μια ειδικότητα που σας ταιριάζει στο στυλ στην αρχή όταν ξεκινήσετε να δουλεύετε στη πόλη.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε κανονικά στις 14 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία THQ Nordic και είναι μια δημιουργία τώρα πια των Purple Lamp, GolemLabs.

Είδος: Life simulator / medieval

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 19.79 ευρώ με μια έκπτωση 34% που έχει. Όταν είχε αρχικά κυκλοφορήσει σε early access είχε πάνω από 40 και το είχα πάρει τότε κανονικά. Νομίζω ήταν 4 χρόνια σε early access πριν το πάρει η άλλη εταιρεία που το σουλούπωσε πολύ όπως θα δούμε και παραπάνω.

Exit mobile version