LifeSteps.gr

Mount & Blade II: Bannerlord game review (2022 release)

Mount

Δεν θυμόμουν ότι το νούμερο ένα παιχνίδι της χρονιάς σύμφωνα με την λίστα μου, το Mount & Blade II: Bannerlord δεν το είχα παρουσιάσει μέχρι σήμερα που το γράφω τελικά. Βέβαια δεν το έχω από φέτος αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που έχει να κάνει με την early access του που την έχω από την πρώτη στιγμή και είχε τα προβλήματα της που με εμπόδισαν να το ευχαριστηθώ το παιχνίδι όπως το θρυλικό πρώτο μέρος που έχω πάρα πολλές ώρες στο κοντέρ. 🙂 Ας δούμε και μερικά βασικά χαρακτηριστικά του δεύτερου μέρους παρακάτω.

Πρώτον είναι ότι τα γραφικά και ο ήχος του είναι πολύ καλύτερα από το παλιό παιχνίδι ενώ έχουν προστεθεί και ορισμένες επιλογές που έλειπαν αλλά χρειαζόντουσαν όπως το καλύτερο σύστημα για τις οικογένειες όταν παντρευόμαστε και αποκτούμε διαδόχους αυτοί μεγαλώνουν και συνεχίζουν το έργο μας. Επίσης έχει βελτιωθεί και το σύστημα αγοράς-πωλήσεως προιόντων στα market που συναντάμε στον δρόμο μας. Η μάχη του είναι εντυπωσιακή με φανταστικά γραφικά και δεκάδες στρατιώτες από τα δύο μέρη να κονταροχτυπιούνται για το ποιός θα επικρατήσει.

Βέβαια μερικές φορές η A.I του παιχνιδιού δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε να είναι και μας μπερδεύει λιγάκι αλλά πιστεύω ότι θα διορθωθεί με τον καιρό. Στην αρχή το παιχνίδι μου φαινόταν πολύ επιφανειακό σε σχέση με το παλιό και δεν με κράτησε. Εννοώ όταν το πήρα σε πρώιμη έκδοση πριν τα πολλά και απαραίτητα updates που έχει υποστεί. Τα mods όπως ξέρουμε και από το παλιό δίνουν ζωή και μεγάλη διάρκεια και σε αυτό το δεύτερο μέρος προσθέτοντας επιλογές που θα θέλαμε να δούμε.

Μεγάλες μάχες, επικές με πάρα πολλούς στρατιώτες και τα συστήματα μας να αγκομαχάνε να το σηκώσουν αλλά τα καταφέρνουμε μια χαρά από ότι βλέπω. Η διπλωματία στο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντική είναι κάπως χλιαρή να το πω έτσι αλλά για αυτό έχουμε τα mods. 🙂 Ρίχνουμε μέσα ένα καλύτερο και συνεχίζουμε απτόητοι να το παίζουμε στρατηγοί στο πεδίο της μάχης. Αν είχε τις πολλές επιλογές ενός Crusader Kings 3 θα μιλούσαμε για ένα επικό παιχνίδι αλλά και έτσι είναι πάρα πολύ καλό.

Οι quests του παιχνιδιού είναι μάλλον αδιάφορες και δεν τις κάνω αφού προτιμώ την μάχη και την επέκταση μου στο χάρτη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πολλοί δεν είναι ευχαριστημένοι από την έλλειψη γρήγορων βελτιώσεων στο παιχνίδι. Θα ξεχνάνε το παλιό φαίνεται που ήταν τόσο φτωχό γραφικώς που μόνο με mods παιζόταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι και το βασικό προτέρημα του τίτλου, ότι είναι πολύ απλό στο να φτιάχνονται mods που θα το απογειώνουν πραγματικά δίνοντας του ότι ιστορία έχουμε στο μυαλό μας.

Θυμάμαι στο παλιό που το έπαιζα με κάποιο mod που το μετέτρεπε σε Star Wars με τους γνωστούς στρατιώτες και τον Darth Vader φυσικά. 🙂 Ότι θέλαμε να παίξουμε υπήρχε σε mod, αρχαία Ελλάδα, ρωμαική ιστορία, αμαζόνες και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς είχα παίξει στο πρώτο μέρος. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν όλοι θα περίμεναν το παιχνίδι να είναι ακόμα πιο καλό έστω και με την προσθήκη κάποιων από τα mods της κοινότητας, κυρίως αυτό με την διπλωματία που παίζει και τον ρόλο του μέσα.

Ένα παιχνίδι δεν είναι μόνο γραφικά και ήχος αλλά κυρίως το gameplay του και εδώ το δεύτερο μέρος έχει κάποιες ατέλειες μπορώ να πω αλλά με τόσα mods που σίγουρα θα δοκιμάσετε θα σας φανεί αριστούργημα. Εδώ παίζαμε το παλιό που ήταν σαν τελίτσες μπροστά σε αυτό και δεν θα ασχοληθούμε με το πιο ποιοτικό δεύτερο μέρος;. Εγώ θα του βάλω ένα 9/10 γιατί είναι το strategy που με κάνει να μείνω περισσότερη ώρα μαζί του παρά τα όποια προβλήματα έχει.

Ρίξτε του μια ματιά, είναι πολύ καλό παιχνίδι στρατηγικής και με τις προσθήκες από τα δεκάδες mods και τους προγραμματιστές του θα γίνει ακόμα καλύτερο με τεράστια αντοχή στον χρόνο. Το έχω ψηφίσει σαν την καλύτερη κυκλοφορία της χρονιάς ακόμα και στο steam που έχει ένα σχετικό voting για τις επιλογές μας.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε κανονικά στις 25 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία TaleWorlds Entertainment και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Open world medieval strategy

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 34.99 ευρώ με την έκπτωση του 30%. Από την αρχή ήταν στα ακριβά παιχνίδια αλλά είναι πολύ καλό και το αξίζει. Με την μείωση αυτή είναι μια καλή ευκαιρία σε όσους δεν το έχουν να το αγοράσουν γιατί δεν πιστεύω να πέσει σύντομα πιο χαμηλά.

Exit mobile version