LifeSteps.gr

Crossfire: Legion game review (2022 release)

Crossfire

Για αυτούς που τους αρέσουν τα multiplayer games υπάρχει μια πρόταση ελκυστική, το Crossfire: Legion αρκεί βέβαια να είστε τυχεροί να βρείτε εύκολα κάποιον που να θέλει να παίξει διπλό γιατί δεν είναι και πολύ εύκολο. Το παιχνίδι είναι πολύ καλό στο στυλ του παλιού Starcraft και των θρυλικών Command and Conquer αλλά πρέπει να είστε συνέχεια online για να το παίξετε. Μερικές φορές δεν μπαίνει και στους επίσημους servers αλλά αυτό δεν σας μέλει αφού υπάρχει το απολαυστικό single player campaign.:)

Από γραφικά και ήχο το παιχνίδι τα πηγαίνει περίφημα, ωραία φαντασμαγορικά σκηνικά, εκρήξεις, ωραία φτιαγμένες μονάδες που διοικούμε αρκεί να μπορούμε να παίξουμε φυσικά. Την πρώτη φορά που το έβαλα δεν έμπαινε στους servers και την δεύτερη έπαιξα τελικά με bots γιατί δεν υπήρχαν παίκτες στο λόμπι που να θέλουν να παίξουν διπλό. Θα μου πείτε εδώ "τι θέλεις και τραβιέσαι με το multiplayer όταν έχεις ένα single player 15 σκληροπυρηνικών αποστολών;" Η απάντηση έχει να κάνει με το ανέβασμα του level του διαδικτυακού μου λογαριασμού και με τίποτα άλλο!

Τελικά τώρα που το δοκίμασα ξανά στο single campaign αυτή την φορά παίζει πολύ καλά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα ευτυχώς και μάλιστα είναι και πολύ εθιστικό αλλά και δυσκολούτσικο στο μέσο επίπεδο δυσκολίας. Φαντάζομαι ότι στο hard θα γίνεται ο χαμός και θα χάνουμε πολύ εύκολα αλλά ας το αφήσω προσωρινά εκεί για να το τερματίσω κιόλας. Είναι από τα πολύ καλά παιχνίδια στρατηγικής που έχω παίξει και είχα αρκετό καιρό να παίξω καθαρόαιμο real time strategy.

Πολλοί παραπονιούνται ότι έχει bugs, ότι έχει χαμηλό αριθμό πολυγώνων που δείχνει τα γραφικά του φτωχά, για να είμαι ειλικρινής δεν παρατήρησα τώρα πια τα προβλήματα που είχε όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Δείχνουν να το έχουν βελτιστοποιήσει πολύ και τώρα αν σε κάποιους ακόμα δεν παίζει μάλλον θα φταίει κάτι από το σύστημα τους. Στους servers μπαίνει κανονικά αλλά δεν δοκίμασα ακόμα το multiplayer κομμάτι του αφού θέλω πρώτα να τελειώνω με το campaign που μπορεί να είναι και μεγάλο. Πάντως δύσκολο είναι και συνιστώ να το βάλετε στο μέσο επίπεδο για να μην σας εκνευρίσει όταν θα χάνετε.

Πήγα πάλι να δοκιμάσω και ένα διπλό πριν κλείσω το σύστημα αλλά που να βρεθεί παίκτης τέτοια ώρα, άδειο το λόμπι εκτός από ένα... νοματαίο που έψαχνε κόσμο για πίστα με έξι συμμετέχοντες:) Ευτυχώς που έχουμε το single player και τα bots φυσικά για διπλό αλλά εκεί η αντίπαλη A.I. είναι πάντα ένα βήμα μπροστά στην τεχνολογία από εμάς ως συνήθως. Γενικά είναι ωραίο παιχνίδι για τους λάτρεις των real time strategy και για τους φανς των Starcraft και Command and Conquer.

Θα του βάλω ένα 8/10 γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι το μοναδικό σοβαρό του είδους του στην χρονιά που τελειώνει. Ενώ η χρονιά είχε ένα τόνο city building, action rpg, jrpg, adventures και life simulators από rts δεν θυμάμαι κάποιο μεγάλο τίτλο που να μου έμεινε. Και όπως έχω τονίσει και σε άλλα άρθρα καλύτερα να περιμένετε λίγο πριν αγοράσετε ένα τίτλο σε early access, πολλές φορές αν όχι όλες βγαίνουν μισοτελειωμένα παιχνίδια γεμάτα προβλήματα. Μετά όμως από ένα εύλογο διάστημα (με εξαίρεση το The Guild 3) οι προγραμματιστές τους διορθώνουν με patches τα όποια bugs και μπορούμε να τα απολαύσουμε κανονικά.

Είναι και το θέμα της τιμής που κάνει τους περισσότερους χρήστες του steam κυρίως να γκρινιάζουν όταν αγοράζουν το παιχνίδι από την πρώτη μέρα. Δίνει ο άλλος 50 ευρώ και παίρνει ένα προιόν γεμάτο bugs και σχετικά άδειο σε περιεχόμενο. Λογικό είναι να φωνάζει και να στρέφεται στην κονσόλα που τα βρίσκει στην ίδια περίπου τιμή αλλά έτοιμα τα παιχνίδια. Αυτά προς το παρόν, πάω να συνεχίσω το campaign που το έχω αφήσει στα μισά περίπου. 🙂

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 8 Δεκεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Prime Matter και είναι μια δημιουργία από την Blackbird Interactive.

Είδος: Isometric real time strategy

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 29.99 ευρώ χωρίς κάποια έκπτωση. Καλό είναι να κάνετε μια υπομονή μέχρι να βγει σε κάποιο sale που δεν θα αργήσει πιστεύω ώστε να το πάρετε κοντά στα 20 με 25 που τα θεωρώ πιο λογικά έτσι όπως είναι το παιχνίδι τώρα.

Exit mobile version