LifeSteps.gr

The Wandering Village game review (2022 release)

The Wandering Village

Ένα ακόμη city building- survival παιχνίδι που έχω στην μακριά λίστα μου για παρουσίαση είναι και το The Wandering Village, ένας ακόμη indie τίτλος αλλά αρκετά πρωτότυπος σε σχέση μετά υπόλοιπα που δοκιμάζω καθημερινά. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα του είδους, που είναι πολλά, είναι το γεγονός ότι φτιάχνουμε το μικρό μας χωριό πάνω στην πλάτη ενός προιστορικού πλάσματος που μοιάζει με δεινόσαυρο. Αυτό είναι και το στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει γιατί στα υπόλοιπα βλέπουμε μια από τα ίδια.

Είμαστε ακόμη σε early access οπότε αναμένουμε κάποιες απαραίτητες προσθήκες για να το τελειοποιήσουν εκεί που χρειάζεται. Πάντως έχει πολλά πράγματα μέσα για την περίοδο που διανύει ακόμη και οι λεπτομέρειες που έχουν βάλει οι προγραμματιστές του φαίνονται αμέσως από ένα έμπειρο παίκτη παρόμοιων τίτλων. Το μόνο πρόβλημα που εντόπισα είναι ότι είναι πολύ εύκολο και σχεδόν το τελειώνεις σε λίγες ώρες. Περιμένω από τους προγραμματιστές του να το δυσκολέψουν λίγο και να προσθέσουν και άλλο περιεχόμενο.

Μερικοί πάλι το συγκρίνουν με το Banished και το Frostpunk, δύο από τα καλύτερα του είδους μαζί με το τρίτο το θρυλικό Rimworld φυσικά με την εξαιρετική του παραμετροποίηση. Δεν νομίζω ότι τα φτάνει ούτε στην ποιότητα αλλά ούτε (ακόμα) και στο περιεχόμενο. Ούτε και με το Dawn of Man ταιριάζει που μου αρέσει ιδιαίτερα και έχω πάνω από 100 ώρες στο steam από την early access του. Αν ήταν να το τοποθετήσω κάπου ανάμεσα στα δεκάδες city-building παιχνίδια θα το έβαζα σαν το Foundation και το Settlement Survival που νομίζω είχα παρουσιάσει πρόσφατα.

Στα γραφικά και τον ήχο του που είναι πολύ καλός δεν θα σταθώ ιδιαίτερα γιατί σε αυτούς τους τίτλους που βγαίνουν συνέχεια το gameplay είναι αυτό που μετράει περισσότερο. Εδώ λοιπόν επειδή έχουμε δει τα πάντα στο είδος δεν μου κάνει κάτι εντύπωση για να το αναφέρω σαν αξιοθέατο στο παιχνίδι. Ένα τυπικό city building με survival στοιχεία που είναι σχετικά εύκολο και με τον καιρό δυσκολεύει αλλά δεν θα κάθομαι να παίζω κάθε του update μέχρι να δω αν το έχουν ισορροπήσει πια.

Αν βγει μεγάλο περιεχόμενο σε κάποιο από τα μελλοντικά update θα το ξαναβάλω να παίξω. Προς το παρόν έχω μείνει στο The Guild 3 που είναι σκέτο κάψιμο και φαίνεται πολύ φρεσκαρισμένο τώρα πια ευτυχώς. Θα είμαι επιεικής με το Wandering Village κυρίως γιατί είναι χαριτωμένο παιχνίδι και το κυριότερο ακόμα σε early access που σημαίνει ότι φτιάχνεται σιγά-σιγά. Κάντε λίγο υπομονή και πάρτε το αν σας αρέσουν τα παιχνίδια αυτού του τύπου και σε μια τιμή κοντά στα 10-15 ευρώ που πιστεύω θα ήταν η ιδανική για ένα μικρό indie τίτλο.

Έτσι όπως είναι τώρα θα του βάλω ένα 7/10 αν και θα μπορούσα να το ρίξω παρακάτω αν δεν ήταν στο αγαπημένο μου στυλ ου πάντα τα δοκιμάζω με ευχαρίστηση. Άλλος το βρήκε δύσκολο και του βάζει αρνητική βαθμολογία, ωραίο και αυτό, μακάρι να έγινε δύσκολο με το τελευταίο update που του έγινε. Βαριέμαι να το ξαναρχίσω πάλι από την αρχή τώρα που ασχολούμαι με τα άλλα που είναι καλύτερα σαφώς. Ίσως στο μέλλον αν δεν βγει κάτι άλλο να το ξαναδοκιμάσω μέχρι τότε The Guild 3 και Crossfire Legion. 🙂

Πάντως εσείς ρίξτε του μια ματιά και γράψτε την άποψη σας από κάτω αν σας φάνηκε εύκολο η δύσκολο και αν σας αρέσει αυτό το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού. Στο steam δεν βλέπω να έχει διαθέσιμο κάποιο demo για δοκιμή πριν την τελική αγορά και αυτό είναι μέγα λάθος στις μέρες μας.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2022 από τις εταιρείες Stray Fawn Studio, WhisperGames και είναι μια δημιουργία της πρώτης.

Είδος: Post apocalyptic survival sandbox

Η τιμή του στο steam βρίσκεται στα 19.99 ευρώ με μια έκπτωση του 20% που τρέχει τώρα.

Exit mobile version