LifeSteps.gr

Farthest Frontier game review (2022 release)

Frontier

Το Farthest Frontier είναι ένα ακόμα παιχνίδι στην ατέλειωτη λίστα με τους city building τίτλους που έχω στην συλλογή μου και αποφάσισα να το κάνω γιατί είναι από τα καλά. Βέβαια τα έχω κάνει σχεδόν όλα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που δείχνει ότι την προτιμώ την κατηγορία όπως προτιμώ και το συμφωνικό μέταλ στην μουσική. 🙂 Ας δούμε τι διαφορετικό έχει να μας δείξει , αν έχει, το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το παιχνίδι γενικά έχει πάρει πολλά από τα σωστά στοιχεία άλλων γνωστών τίτλων του είδους και τα έχει πάει ένα βήμα μπροστά. Είναι κάπως σαν το Dawn of Man που μου αρέσει με κάποιες πινελιές από Age of Empires, δηλαδή ενώ φαίνεται ήσυχο και ειρηνικό αν το θελήσουμε και ανεβάσουμε την δυσκολία μας την πέφτουν εχθροί, από απλά ζώα που μας σκοτώνουν τους χωρικούς μέχρι raiders που ψάχνουν για εύκολο loot. Εμείς πάλι προσπαθούμε να μαζέψουμε τροφή για τους πεινασμένους μας υπηκόους που τους αναθέτουμε δουλειές και τις εκτελούν σωστά αν δεν τους φάνε τα άγρια ζώα που κάνουν τις επιδρομές τους από το δάσος και τα βουνά.

Έχει και τις αρρώστιες που πέφτουν τον χειμώνα και μας αφανίζουν τον πληθυσμό στο πι και φι όπως και την εναλλαγή των εποχών με την ζέστη να διαδέχεται το κρύο. Έχουμε ποικιλία από διαθέσιμες καλλιέργειες ώστε να προετοιμαστούμε για τους δύσκολους χειμώνες όπως πρέπει να ετοιμάζουμε και κάποιους στρατιώτες για παν ενδεχόμενο. Στην παρούσα φάση που βρίσκεται το παιχνίδι δεν ξέρω και αν θα πρέπει να το προτείνω σε άλλους η όχι.

Δεν είναι ότι δεν είναι καλό η του λείπουν κάποια βασικά στοιχεία απλώς είναι τόσα πολλά τα παρόμοια παιχνίδια και με πολύ περισσότερο περιεχόμενο που αυτό μου φαίνεται σαν ακόμη ένα κομμάτι στην σκακιέρα. Προσωπικά προτιμώ το Dawn of Man και φυσικά το Rimworld που μπορεί να φαίνεται διαφορετικό και απλοικό, έχει όμως τεράστιο βάθος για να το ψάξεις ολόκληρο. Πάντως για κάποιον που τα έχει όλα τα παρόμοια city building και αυτό είναι στα καλά παιχνίδια που μπορεί να αφιερώσει κάποιες ώρες.

Δεν είναι τυχαίο που έχει πάρα πολλές θετικές αξιολογήσεις στο steam από παιδιά που το έπαιξαν αρκετά ώστε να διαμορφώσουν μια καλή εικόνα. Δεν ακούω φυσικά αυτούς που δεν τους αρέσουν τα city building παιχνίδια γιατί είναι λογικό να μην τους αρέσει το είδος και απορώ γιατί το αγοράζουν και μάλιστα από την πρώτη μέρα σε early access. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το συγκρίνουν με το Banished για να το 'ρίξουν' υποτίθεται στα μάτια μας. Είναι μεν στο ίδιο στυλ και με το ίδιο gameplay αλλά το Banished έχει γράψει χιλιόμετρα στο κοντέρ του και δεν είναι χτεσινό.

Καλύτερα θα ήταν να το συγκρίνουν με κάποια που κυκλοφόρησαν το 2022 και έχω μάλιστα παρουσιάσει αρκετά από αυτά. Σε σχέση με αυτά είναι λίγο καλύτερο σαφώς αλλά με κάποια μικρή δυσκολία παραπάνω στην εύρεση τροφής στην αρχή και με το trading σύστημα που θα μπορούσε να είναι πιο ομαλό. Στα υπόλοιπα στοιχεία υπερτερεί κατά κράτος που λένε από τους ανταγωνιστές του.

Ακόμα σε early access είναι, φτιάχνεται με τον καιρό και θα κάνω υπομονή να δω αν οι προγραμματιστές του το τελειοποιήσουν. Προς το παρόν θα πάρει ένα 8.5/10 γιατί παρά τις μικρολεπτομέρειες που ανέφερα παραπάνω είναι λίγο καλύτερο από μερικά άλλα που έπαιξα πρόσφατα. Στα μείον βάζω και την αλμυρή, για μένα, τιμή του που παρά την έκπτωση που έχει θα έπρεπε να κοστίζει μέχρι 20 ευρώ το πολύ. Αν διορθωθεί και αυτό θα είναι ένας τίτλος που δεν θα πρέπει να λείπει από τους φανς του συγκεκριμένου είδους.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 9 Αυγούστου του 2022 από την εταιρεία Crate Entertainment και είναι δημιουργία από την ίδια.

Είδος: City building / colony simulator survival

Η τιμή του στο steam είναι στα 24.64 με την έκπτωση του 15% που έχει τώρα.

Exit mobile version