LifeSteps.gr

Lodz - Moons and Hideaways review (2022 release)

Lodz

Οι τέσσερις φίλοι μας από την Λυών της Γαλλίας που αποτελούν την μπάντα Lodz κυκλοφόρησαν μόλις πριν λίγες μέρες το νέο τους cd με τίτλο Moons and Hideaways. Κινούνται στο χώρο του post-rock / atmospheric metal σύγχρονης κοπής για να γίνει αρεστό σε μεγαλύτερο κοινό. Δεν βρίσκω και πολλά στοιχεία βιογραφικά από τα παιδιά παρά μόνο ότι ξεκίνησαν το 2010 και αυτό πρέπει να είναι το τρίτο τους ολοκληρωμένο στούντιο album και έχουν και ένα ep από ότι διαβάζω στο bandcamp τους.

Το συγκεκριμένο cd είναι καλό μόνο αν σας ελκύει αυτό το είδος του μέταλ ή ροκ αν θέλετε απλά. Περισσότερο σαν εναλλακτικό ροκ μου ακούγεται εμένα παρά σαν μέταλ που έχει σε μερικά σημεία του κάποιες εξάρσεις αλλά γενικά κινείται γύρω από ένα μοντέρνου στυλ εναλλακτικού ροκ / post ροκ. Αν είστε θιασώτες του στυλ θα σας κάνει κλικ το συγκεκριμένο cd. Στην αρχή που το έβαλα μου φάνηκαν σαν να φτάνουν τους εξαιρετικούς Atoma αλλά τελικά είναι άλλο στυλ πιο soft να πω έτσι απλά.

Καλά οι Atoma ήταν φανταστικό progressive death που δύσκολα συναντάς την σήμερον ημέρα. Το μοντέρνο μέταλ καλά κρατεί και έχει το φανατικό κοινό του αλλά θα έπρεπε οι μπάντες με κάποια πείρα στον χώρο όπως και τα παιδιά εδώ να παίζουν τον ήχο τους απρόσκοπτα χωρίς να χρειάζεται να βάζουν σε μίξη διαφορετικά είδη και να γίνονται ένας αχταρμάς μουσικός που στο τέλος σε αφήνουν αδιάφορο ενώ θα μπορούσαν να παίξουν μόνο post rock η και ατμοσφαιρικό doom χωρίς να καταφεύγουν σε μοντέρνους διαδρόμους στην μουσική τους που θα έπρεπε να είναι πιο συμπαγής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακοί απλώς με τόσα διαφορετικά είδη αναμεμιγμένα στο τέλος χανόμαστε και δεν ξέρουμε τι ακούμε. Ελπίζω στο επόμενο cd τους να έχουν κατασταλάξει σε τι θέλουν να πορευτούν από δω και πέρα, είτε αυτό είναι απλό post rock, είτε εναλλακτικό ροκ, είτε μελωδικό death, είτε ατμοσφαιρικό μελωδικό doom. Και αν σε αυτό το τρίτο τους cd ακόμα πειραματίζονται μέχρι να βρουν τα πατήματα τους δεν ξέρω πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να πετύχουν τον στόχο τους.

Εγώ πάντως σαν πρώτη γνωριμία με τα παιδιά θα είμαι επιεικής μαζί τους για να τους δώσω κουράγιο να συνεχίσουν την προσπάθεια τους. Νομίζω ένα 7/10 είναι καλό για τώρα και στο μέλλον βλέπουμε πως θα διαμορφώσουν τον ήχο τους. Θα ακούσω και τα παλιότερα για να δω πως εξελίχθηκαν με τα χρόνια αλλά φαντάζομαι μια από τα ίδια θα είναι. Ρίξτε τους πάντως μια προσεκτική ματιά και μπορεί να σας αρέσουν. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να τους προτείνω σε συγκεκριμένο κοινό γιατί κυρίως εναλλακτικό μέταλ παίζουνε.

Από τα συνολικά εννέα τραγούδια τα μισά είναι καλά και τα υπόλοιπα μάλλον αδιάφορα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα αναφέρω ονομαστικά θα το καταλάβετε αν τους ακούσετε έστω μια φορά. Αυτό που με ξενερώνει κάπως στην μουσική είναι αυτή η προσπάθεια τραβηγμένη από τα μαλλιά να μπούμε σε μοντέρνα ακούσματα χωρίς να μας ταιριάζουν απόλυτα στο στυλ μας. Αυτό να μην υπήρχε θα πήγαιναν όλα καλύτερα και η βαθμολογία θα ήταν ψηλότερη. Προς το παρόν είναι ένα cd λίγο πάνω από το μέσο όρο που έχω θέσει για να τα παρουσιάζω εδώ.

Μέχρι να βγει κάτι καλύτερο από τα παιδιά εδώ θα είμαστε να το περιμένουμε με ανυπομονησία και όπως είπα ένα είδος την φορά όχι μίξη διαφορετικών ανόμοιων μάλιστα μεταξύ τους και χανόμαστε.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Pyramids
2.You’ll Become a Memory
3.Chimeras
4.Ghosts of Confusion
5.Play Dead
6.Fast Rewind
7.Sorry for September
8.This Mistake Again
9.We’ll Have To

Το cd κυκλοφόρησε στις 16 Δεκεμβρίου από την εταιρεία Crimson Productions.

Είδος: Post rock / atmospheric metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 47 λεπτά.

Το επίσημο bandcamp των φίλων μας είναι εδώ.

Μπορείτε να το αγοράσετε από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version