LifeSteps.gr

ArcheAge game review (2015)

ArcheAge

Κάποτε τα MMORPGs μετρούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού μας συνεπώς η κυκλοφορία ενός νέου τίτλου στο είδος αποτελούσε μεγάλη είδηση. Με την πληθώρα που υπάρχει τώρα, το, ομολογουμένως εντυπωσιακό, ArcheAge, είναι ένα ακόμα βιντεοπαιχνίδι που μας προσφέρει έναν τεράστιο κόσμο γεμάτο φανταστικά πλάσματα και καταστάσεις, για να τον απολαύσουμε μαζί με χιλιάδες παίκτες ανά τον κόσμο.

Ο κόσμος του Archeage περιλαμβάνει θεές, θεούς, δράκους, μυθικά πλάσματα, κάστρα και φανταστικές φυλές, όλα αφοσιωμένα σε μια αέναη πάλη για την επιβίωση. Το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει να το αγαπήσετε είναι η ποικιλία επιλογών του. Οι έξι φυλές του μεταφράζονται σε 364 πιθανούς συνδυασμούς κλάσεων που μπορούν να προκύψουν από 14 πιθανά skillsets.

Εγώ επέλεξα μια όμορφη ράτσα που θυμίζει τα αγαπημένα μας αιλουροειδή καθώς και την κλάση του πιστολέρο, ενός ranged μαχητή λοιπόν που χτυπάει τους στόχους του από μακριά. Τα γραφικά και τα animations του Archeage είναι το κάτι άλλο, πραγματικά υπέροχα και δεν επηρεάζουν στο παραμικρό το framerate που παραμένει σταθερό. Όλα αυτά τα προβλήματα που αναφέρουν τα παιδιά που το έχουν παίξει για πάνω από 1000 ώρες είναι αληθινά αλλά συμβαίνουν σε όλα σχεδόν τα online παιχνίδια αυτού του είδους δηλαδή αυτά που ξεκινούν free to play και καταλήγουν pay to proceed γιατί χωρίς αυτό είμαστε εύκολη λεία στις ορέξεις των βετεράνων παικτών.

Θέλεις να αναβαθμίσεις τα όπλα σου με αυτό το καταραμένο rng, θέλεις τις ωραίες διακοσμητικές φορεσιές σου, θέλεις και τα ζωάκια σου για να μαζεύουν το loot που δεν γίνεται να παίζεις και να το μαζεύεις χειροκίνητα οπότε πληρώνεις πολλά παραπάνω σε σχέση με το εάν το παιχνίδι κόστιζε 40 η 50 ευρώ από την αρχή και στα έδινα όλα αυτά μέσα μετά από αποστολές.

Το να μπαίνω σε ένα τέτοιο online παιχνίδι και ειδικά korean grinder και να κλαίγομαι ότι έχει cash shop για τους λεφτάδες για να το παίζουν κορυφαίοι pvpers είναι τουλάχιστον ανόητο. Αν δεν μας αρέσουν αυτά προχωράμε στο επόμενο single player που βγαίνουν με ταχύτητα αστραπής πια και ούτε καν τα προλαβαίνω να τα παίξω όλα. Είχα δοκιμάσει και ένα άλλο παρόμοιο mmorpg που ήταν μεταφορά από mobile και είχε auto farming και αφού ανέβηκα περίπου στο μέγιστο επίπεδο και μπήκα σε μια ζώνη για μεγάλους παίκτες για να φαρμάρω ήρθε ένας ωραίος τύπος μας σκότωσε όλους που φαρμάραμε αυτόματα και τελικά αναστηθήκαμε στην πόλη.

Έλεγα και εγώ ωραίο παιχνίδι αυτό το βάζει στο αυτόματο και σε σκοτώνουν όταν δεν το κοιτάς, ωραίοι δημιουργοί. Τελικά το παράτησα γιατί δεν είχε νόημα να σε σκοτώνουν χωρίς να αμύνεσαι και πήγα παρακάτω στο επόμενο. Εντάξει το ArcheAge δεν έχει τέτοιες βλακώδεις επιλογές και παίζεται πιο νορμάλ αλλά το pvp του είναι πάλι θέμα ποιος έχει τα καλύτερα όπλα δηλαδή αυτός που τα έχει σκάσει χοντρά στην εταιρεία. Το περιβόητο rng πάλι για να φτιάξεις κάποιο αξιόλογο εξοπλισμό είναι επιεικώς απαράδεκτο με συνέπεια να τα δίνουν χοντρά αυτοί που τα έχουν για να σκοτώνουν με ένα χτύπημα τους φτωχούς συγγενείς που είναι οι κανονικοί χρήστες.

Και από grinding δεν πάμε πίσω αφού όλα αυτά τα παιχνίδια εκεί βασίζονται για να σπαταλάμε τις ώρες μας. Να σκοτώνεις το ίδιο mob συνέχεια για να παίρνεις 0.0001 xp είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Το παιχνίδι ξεκινάει όπως όλα τα παρόμοια κορεάτικα δηλαδή με ωραίες αποστολές, γραφικά και ήχο αλλά όταν φτάσεις στο σημείο να αντιμετωπίσεις τους υπόλοιπους μεγάλους παίκτες εκεί αρχίζει το μαρτύριο για αυτούς που δεν πληρώνουν σε free to play παιχνίδια.

Τώρα τι βαθμολογία να βάλω σε ένα τέτοιο παιχνίδι, χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο είναι όταν το ξεκινάμε που είμαστε ελεύθεροι να δούμε τον όμορφο κόσμο του και το δεύτερο που περνάμε και τον περισσότερο χρόνο μας όταν το φτάσουμε σε κάποιο υψηλό level και φοβόμαστε να πάμε να φαρμάρουμε σε μια περιοχή λόγω της ύπαρξης των πληρωτέων παικτών με τα πανάκριβα όπλα τους που μας σκοτώνουν με την μία. Άντε ένα 7/20 και πολύ του είναι μέχρι να διορθώσουν την ανισορροπία αυτή στο pvp.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου του 2015 από την γνωστή μας από το Black Desert Online εταιρεία Kakao Games Europe B.V. και είναι δημιουργία της XLGAMES.

Στο steam κυκλοφορεί δωρεάν οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε χωρίς να πληρώσετε τίποτα.

Exit mobile version