LifeSteps.gr

Lost Ark review

Lost Ark

Οι οπαδοί των MMORPG θα αισθάνονται ιδιαίτερα χαρούμενοι στην παρούσα φάση λόγω ορισμένων εξαιρετικών, για το είδος τους, παιχνιδιών. Με το Final Fantasy 14 και το World Of Warcraft να τους κρατούν απασχολημένους εδώ και πολύ καιρό είναι δύσκολο να θυμηθώ μια καλύτερη εποχή εκτός ίσως από τις πρώτες μέρες του Tera και του Black Desert Online. Λοιπόν, θα μου πείτε πού ταιριάζει σ' αυτά το Lost Ark;. Το σκεφτόμουν αυτό καθώς το φόρτωνα στον pc μου και δεν είναι και κανένας αμελητέος τίτλος. Μπόλικα gb απαιτεί και ο δίσκος μου είναι ήδη γεμάτος από Skyrim, Black Desert Online  και κάτι ψιλά. 🙂

Αυτό που διέκρινα στο παιχνίδι είναι ότι στοχεύει στον χρήστη που επιθυμεί να φαρμάρει λίγο περισσότερο από το κανονικό αντί να τριγυρνάει αόριστα κάνοντας πολλή εξερεύνηση. Ξεκινώντας το φτιάξιμο του χαρακτήρα σας έχετε μια επιλογή από πέντε κατηγορίες. Υπάρχουν οι τυπικές κλάσεις Warrior και Mage, μαζί με έναν Martial Artist, έναν Gunner και έναν Assassin. Όποιον κι αν επιλέξετε, θα δείτε μια αρκετά εντυπωσιακή εισαγωγή πριν μπείτε στον πρόλογο για να μάθετε και πως παίζετε το παιχνίδι.

Ωστόσο πριν αποφασίσετε τον βασικό σας χαρακτήρα μπορείται να δοκιμάσετε κάποιον από τους υπάρχοντες για να δείτε τον χειρισμό και τις ικανότητες του βεβαίως πράγμα που είναι σημαντικό. Εξοικονομεί πολύ χρόνο για να το παίξετε «σωστά» αντί να επενδύσετε ώρες και να συνειδητοποιήσετε ότι μια κλάση δεν είναι για εσάς. Κάθε χαρακτήρα τον νιώθετε αρκετά διαφορετικό επίσης. Για παράδειγμα, ο πολεμιστής κινείται αργά αλλά χτυπάει δυνατά με τα τεράστια σπαθιά του, ενώ ο Gunner σας κάνει να νιώθετε σαν πιστολέρο. Κάθε τάξη απαιτεί μάθηση και εξάσκηση.

Streets of Rage 4: Mr. X Nightmare review

Ο Warrior είναι μια κλασική εύκολη επιλογή. Απλώς πατήστε τα κουμπιά για να εκτελέσετε κάποιες επιθέσεις και σκεφτείτε να πετύχετε έναν συνδυασμό, επιλέγοντας το σωστό timing. Εναλλακτικά, ο Gunner αλλάζει στάσεις και όπλα. Διαθέτει διπλά πιστόλια (μπορείτε να πετάξετε ένα στο έδαφος για να προκαλέσετε επιπλέον επιθέσεις), ένα τουφέκι και ένα κυνηγετικό όπλο που το καθένα έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του. Όπως συμβαίνει με τόσα πολλά παιχνίδια, διαφορετικές κλάσεις απευθύνονται σε διαφορετικούς τύπους παικτών. Εγώ πήρα μια όμορφη Βάρδο που έπαιζε την λύρα της!. 

Η μάχη είναι το πιο σημαντικό πράγμα του Lost Ark. Αντί να αντιμετωπίσετε έναν ή ίσως δύο εχθρούς τη φορά όπως με άλλα MMO, αυτό το παιχνίδι σας ενθαρρύνει να συγκεντρώσετε μάζες εχθρών για να τους επιτεθείτε ταυτόχρονα. Η Βάρδος μου είναι μαγικός χαρακτήρας και κάνει κάτι μαζικά ξόρκια που πιάνουν ολόκληρη περιοχή, σκοτώνοντας πολλούς εχθρούς μαζί. Την πήρα επειδή διάβασα ότι είναι καλή και στο PvE και στο PvP και μου αρέσουν οι μαγικοί και υποστηρικτικοί χαρακτήρες.   

Ender Lilies: Quietus of the Knights review

Ενώ υπάρχουν μερικές τοποθεσίες και πόλεις για να δείτε, η εξερεύνηση του κόσμου στην πραγματικότητα είναι γραμμική. Η ιδέα είναι να ολοκληρώσετε αποστολές και να ανεβείτε επίπεδο, προτού επιτέλους φτάσετε στο τελικό περιεχόμενο του παιχνιδιού. Είναι μια περίεργη διαδικασία. Σχεδόν σαν να παίζετε Diablo ή κάποιο άλλο Action RPG, απλά πηγαίνετε από NPC σε NPC αναλαμβάνοντας ό,τι σας δίνουν και σκοτώνοντας αρκετούς εχθρούς ενώ συλλέγετε και κάποια πράγματα στην πορεία.

Τα λάφυρα είναι πάρα πολλά και βρίσκονται παντού και περνάτε χρόνο αναζητώντας και ανταλλάσοντας τα κομμάτια του εξοπλισμού που έχετε με καλύτερα. Δεν μοιάζει και πολύ με συνηθισμένο MMO. Τα trade skills δεν ξεκλειδώνονται πριν το 20ο level, εγώ τουλάχιστον δεν πρόλαβα να τα ξεκλειδώσω γιατί η Βάρδος μου είναι ακόμα μικρή. 

Desperados III review

Η ιστορία είναι αρκετά καθηλωτική και κλισέ αλλά δεν σας επιτρέπει να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο, ακολουθείτε κυρίως εντολές. Δεν καθορίζετε τι θα συμβεί στην συνέχεια, κάνετε μερικές επιλογές στα mini cutscenes μόνο και ότι γίνει!.

Αυτό αντικατοπτρίζεται και στους χάρτες που εξερευνάτε. Συνεχείς διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσετε μέχρι το κοντινότερο checkpoint. Υπάρχουν πάντα πολλοί εχθροί στον δρόμο για να σκοτώσετε αλλά δεν αξίζει το χάσιμο του χρόνου σας, εκτός κι αν υπάρχει μια αποστολή που συνδέεται με τον θανατό τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σκοτωμός ενός εχθρού σας δίνει συνήθως δύο πόντους εμπειρίας σε σύγκριση με τους χιλιάδες που μπορείτε να κερδίσετε από μια απλή ολοκλήρωση αποστολής. Δεν έχετε και μεγάλες επιλογές για grinding.

Το Lost Ark εστιάζει στη δημιουργία του ρόστερ σας. Το κόλπο είναι να έχετε έναν κύριο χαρακτήρα και μια σειρά από εναλλακτικούς, ανταλλάσσοντας εξοπλισμό μαζί τους και ολοκληρώνοντας επίσης καθημερινές αποστολές. Οι παίκτες μπορούν επίσης να ενισχύσουν τα στατιστικά των βοηθητικών χαρακτήρων τους μέσω ενός Roster level. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενίσχυση του βασικού χαρακτήρα και την σταδιάκη αύξηση των χαρακτηριστικών και των μικρότερων χαρακτήρων.

The Ascent review

Το μειονέκτημα σε όλα αυτά είναι ότι το ανέβασμα των level στους βοηθητικούς χαρακτήρες είναι απίστευτα μονότονο όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα MMOs. Γιατί έχετε κάνει τα ίδια πράγματα ξανά και το να τα επαναλαμβάνετε σας κάνει να βαριέστε με την ιστορία και να νιώθετε σαν να δουλεύετε!. Όλα αυτά γίνονται για έναν αξιόλογο σκοπό, δεδομένου ότι όταν πλησιάσετε στο πιο προχωρημένο στάδιο του παιχνιδιού θα συναντήσετε μπουντρούμια, επιδρομές και όμορφες ιστορίες, αλλά πρέπει πραγματικά να φτύσετε αίμα μέχρι να το καταφέρετε. Να σας πω ότι ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Lost Ark είναι ότι διανέμεται δωράν στο Steam οπότε δεν χάνετε κάτι να το δοκιμάσετε.

Το Lost Ark έχει σίγουρα πολλές όμορφες στιγμές. Είναι ικανοποιητικό να παίζετε χαρακτήρες με διαφορετικό τρόπο. Μου άρεσε να χτυπάω εχθρούς με τα spells μου. Μου άρεσε να μην χρειάζεται να σκέφτομαι πολύ καθώς πέρναγα με το πάσο μου από τους ίδιους χάρτες. Κάθε φορά που παίζετε δεν το παρατάτε αν δεν πετύχετε κάτι, δεν πάτε ένα βήμα πιο μακριά. Είναι διασκεδαστικό αλλά ωστόσο, αν θέλετε να φτάσετε οπουδήποτε στο παιχνίδι, θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να φτάσετε εκεί. Εκεί σταματά η διασκέδαση και αρχίζει η δουλειά, η οποία είναι πάντοτε ενοχλητική. 

Οφείλω να ομολογήσω ότι έχω παίξει ελάχιστα το παιχνίδι συγκριτικά με το Black Desert Online και το Tera οπότε δείξτε κάποια κατανόηση αν παρέλειψα κάποια πράγματα όπως το PvP. Τα πράγματα που έμαθα για το τελικό περιεχόμενο του Lost Ark τα πληροφορήθηκα από βετεράνους παίκτες μέσα στο παιχνίδι. Πάντως έτσι όπως το βλέπω εγώ, σας συστήνω να το παίξετε, ειδικά αν σας αρέσει το Diablo. Είναι και τζάμπα οπότε βουρ στον πατσά!:)

Exit mobile version