LifeSteps.gr

Sirenia - Riddles, Ruins and Revelations review (2021 release)

Sirenia

Όπως έχω γράψει και σε άλλο μου άρθρο ο φανταστικός μαέστρος και ταλαντούχος Morten Veland ότι πιάνει γίνεται χρυσάφι. Ξεκίνησε τους Sirenia, μια από τις αγαπημένες μου συμφωνικές μπάντες και καταφέρνει να βρίσκει πάντα εξαιρετικές τραγουδίστριες κυρίως Γαλλίδες που σηκώνουν στην πλάτη τους τις φανταστικές του συνθέσεις. Μετά από τόσα cd και δεν τους βαριέμαι καθόλου. Έβαλα επίτηδες αυτό το cd για να δείτε πως γίνεται ένα εξαιρετικό cover song και συγκεκριμένα το τελευταίο κομμάτι το κλασικό Voyage Voyage τραγουδισμένο εκπληκτικά από την σούπερ ταλαντούχα Γαλλίδα Emmanuelle Zoldan που το λέει και καλύτερα από το παλιό.

Κατά τα υπόλοιπα τραγούδια έχουμε την γνωστή συνταγή και ποιότητα που μας έχει συνηθίσει η μπάντα και ο αγαπητός Morten με τις συνθέσεις του. Τώρα τελευταία έχει φτιάξει και καινούριο project, τους Mortemia, αλλά δεν έχει βγάλει ένα συγκεκριμένο cd για να το παρουσιάσω παρά μόνο κάτι διάφορα singles με εκλεκτές τραγουδίστριες να αναλαμβάνουν τα βασικά φωνητικά. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τα μαζέψει όλα μαζί και θα τα κυκλοφορήσει σε ένα ενιαίο cd για να μπορώ να το παρουσιάσω άνετα.

Μέχρι και με την Melissa Bonny έχει τραγουδήσει μαζί αλλά εδώ υπερισχύουν τα 'σκληρά' φωνητικά του σε στυλ παλιών Tristania όπως και στα υπόλοιπα κομμάτια των Mortemia με τις εκλεκτές τραγουδίστριες που έχει φωνάξει. Έχει πάει το επίπεδο της μπάντας (των Sirenia) σε καθαρά μοντέρνο ύφος και με την πολύ καλή φωνή της Emmanuelle μπορεί να στοχεύει σε πολύ ευρύ κοινό. Μπορεί να μην μου αρέσουν τα πολύ μοντέρνα ακούσματα αλλά εδώ έχουμε πολύ ταλέντο και σωστή εφαρμογή του ρυθμού που είναι φυσικό να αρέσει σε όλους σχεδόν.

Και μιλάμε για μια μπάντα πολύ έμπειρη με σχεδόν 22 χρόνια ιστορίας και καμμιά 10αριά κυκλοφορίες στο ενεργητικό της. Και οι Tristania μου άρεσαν παλιά και τώρα οι Sirenia που φέρνουν το μοντέρνο στυλ στο συμφωνικό gothic metal με άριστο τρόπο. Καταρχήν οι τραγουδίστριες που περνάνε είναι η μία καλύτερη από την άλλη, όλες εξαιρετικά ταλαντούχες και σωστά επιλεγμένες από τον μέγα Morten για βασικές front woman σε μια μπάντα που στηρίζεται στην τραγουδίστρια του κατά 80% τουλάχιστον.

Εδώ αν βάλω βαθμολογία θα είναι σαν να κοροϊδεύομαι μιας και είναι από τις αγαπημένες μπάντες και δεν είναι δυνατόν να τους ρίξω από την κορυφή. Ελπίζω μόνο ο αγαπητός Morten να βγάλει κάτι το καινούριο με αυτούς στο νέο έτος για να το παρουσιάσω αμέσως και να μην μείνει στους Mortemia που μπορεί να είναι καλοί αλλά με τόσες τραγουδίστριες, μία σε κάθε τραγούδι θα χαθούμε στο τέλος. 🙂

Εδώ πριν κλείσω την παρουσίαση ή αφιέρωμα όπως μου βγήκε στην αγαπημένη μπάντα θα πω ένα μπράβο στο Morten αλλά και στην Emmanuelle για την εξαιρετική της διασκευή στο τραγούδι Voyage Voyage. Ακούστε τους όλοι, είναι πάρα πολύ καλή μπάντα στο συμφωνικό μέταλ με εξαιρετική τραγουδίστρια και φανταστικό συνθέτη που φτιάχνει τραγούδια από το τίποτα και τα κάνει μεγάλες επιτυχίες. Άντε και με το καλό στο 2023 να περιμένουμε το επόμενο αριστούργημα σας. Συγχαρητήρια και να είστε πάντα καλά για να μας προσφέρετε τέτοια παρόμοια έργα που τα έχουμε ανάγκη.

Ουσιαστικά το εν λόγω cd των αγαπητών μας Sirenia ακούγεται όπως ακριβώς και τα αντίστοιχα από τους εξαιρετικούς Metalite από την Σουηδία, ένα groove metal μοντέρνο και ευχάριστο, στην mainstream οδό βέβαια και το μόνο που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι τα 'σκληρά' φωνητικά του Morten αλλά δεν είναι σε όλα τα τραγούδια.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Addiction No. 1
2. Towards An Early Grave
3. Into Infinity
4. Passing Seasons
5. We Come To Ruins
6. Downwards Spiral
7. Beneath The Midnight Sun
8. The Timeless Waning
9. December Snow
10. This Curse Of Mine
11. Voyage Voyage (DESIRELESS Cover)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Morten Veland – Vocals (harsh and clean)/Guitar/Bass/Keyboard/Programming
Emmanuelle Zoldan – Female Vocals/French Translation
Michael Brush – Drums
Nils Courbaron – Guitar
Guest Musician:
Joakim Næss – Clean Vocals on Downwards Spiral

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Φεβρουαρίου του 2021 από την εταιρεία Napalm Records.

Exit mobile version