LifeSteps.gr

Age of Undead game review (2022 release)

Undead

Το πρώτο παιχνίδι που θα παρουσιάσω για την νέα χρονιά ακούει στο όνομα Age of Undead και είναι ένα σκληροπυρηνικό strategy για τους διψασμένους για δράση φίλους του είδους. Πρόκειται για έναν τίτλο που μπορεί να κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι αλλά λόγω του ότι δεν βγαίνουν σοβαρά παιχνίδια την πρώτη μέρα της χρονιάς θα το βάλω για μια δοκιμή μετά από έξι μήνες. Ας δούμε πρώτα μερικά βασικά χαρακτηριστικά του και συνεχίζουμε στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης μας.

Στην αρχή επιλέγουμε μία από τις τρεις factions που μας δίνει το παιχνίδι και το θετικό είναι ότι μπορούμε να παίξουμε και με τους infected. Οι άλλες δύο factions είναι ο κανονικός τακτικός στρατός που είναι και δυνατός αλλά και οι επιζώντες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλυτώσουν από την απειλή. Όλες αυτές οι φατρίες έχουν φυσικά τα δικά τους στρατεύματα και κτίρια που ξεχωρίζουν όπως γίνεται σε όλα τα σοβαρά παιχνίδια στρατηγικής.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα του παιχνιδιού είναι οι μάχες με τεράστιους στρατούς που θα γονατίσουν την κάρτα γραφικών αν εμφανιστούν όλα μαζί ταυτόχρονα. Ευτυχώς τα υπόλοιπα γραφικά κυμαίνονται σε ένα επίπεδο που επιτρέπει την ύπαρξη πολλών μονάδων ταυτόχρονα. Μπορεί να φαίνονται φτωχά για τα σημερινά δεδομένα αλλά επειδή το gameplay μετράει δεν τους δίνουμε πολλή σημασία.

Το σπουδαιότερο γεγονός όμως του Age of Undead που θα ικανοποιήσει αρκετούς strategy fans είναι το γεγονός ότι μπορούμε να παίξουμε με τρεις τρόπους το παιχνίδι. Ο πρώτος τρόπος είναι το RTS κομμάτι του και είναι ο μοναδικός κατά τον οποίο ελέγχουμε το 100% των δυνάμεων της φατρίας μας. Κλασικά αρχίζουμε να χτίζουμε μια συστάδα από χρήσιμα κτίρια με τους εργάτες μας, φροντίζοντας να έχουμε αφθονία σε πρώτες ύλες. Λάτρεψα το ότι τα εργοστάσια παραγωγής πρώτων υλών παράγουν επ' άπειρον δίχως σταματημό άρα δεν υφίστανται περιορισμένοι πόροι για να τροφοδοτήσουμε τον στρατό μας.

Η δημιουργία ενός στρατού από ποικίλες μονάδες πεζικού, μηχανοκίνητες αλλά και ιπτάμενες είναι μονόδρομος για να αντιμετωπίσουμε την απειλή των σαπισμένων πτωμάτων που περπατούν. Η ατμόσφαιρα στις βραδινές ώρες, με τους προβολείς να φωτίζουν τα εξαγριωμένα όντα και τις κάνες των όπλων μας να έχουν πάρει φωτιά, μοιάζει βγαλμένη από τις κορυφαίες ταινίες με ζόμπι.

Ο δεύτερος τρόπος να βιώσουμε το Age of Undead είναι να ηγηθούμε των υποστηρικτικών μονάδων δηλαδή να παρακολουθούμε τις επίγειες δυνάμεις να κάνουν την δουλειά τους μέχρι να αναπτυχθούν και να στέλνουμε τις εναέριες σε συγκεκριμένα σημεία για να βοηθήσουν. Στην μορφή αυτή έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να εντοπίσουμε τα σημεία που χρήζουν επεμβάσεως των υποστηρικτικών μας δυνάμεων και να τα χτυπήσουμε αλύπητα, απολαμβάνοντας τα βομβαρδιστικά, τα καταδιωκτικά, τα ελικόπτερα και το πυροβολικό μας να ραντίζουν τον τόπο με σφαίρες και να κατακαίουν τα πάντα με τις βόμβες τους.

Ο τρίτος δρόμος στο Age of Undead είναι αυτός του πρώτου προσώπου. Βλέπουμε την δράση μέσα από τα μάτια του πυροβολητή ενός ελικοπτέρου ή του πιλότου ενός αεροπλάνου, αποφασίζουμε το είδος των πυρομαχικών που θα χρησιμοποιήσουμε, εντοπίζουμε με το στόχαστρό μας το που θα τα αδειάσουμε και αρχίζει το μεγάλο γλέντι! Αισθανόμαστε σαν να πρωταγωνιστούμε στο Apocalypse Now και να σκάμε μύτη με τα ελικόπτερα γαζώνοντας τον τόπο με σφαίρες ενώ παίζουν στην διαπασών οι Βαλκυρίες του Βάγκνερ. Η οπτική γωνία από το εσωτερικό των σκαφών μας είναι τρομερά ρεαλιστική και θυμίζει σε πολλούς αντίστοιχα ντοκιμαντέρ από τους πολέμους του περασμένου αιώνα στα οποία παρουσιάστηκε συστηματικά αυτή η οπτική.

Βλέπουμε ότι το Age of Undead καλύπτει όλα τα γούστα εδώ και δεν παρατήρησα κάποιο πρόβλημα παίζοντας το σε rts mode με δεκάδες τανκς και άλλα οχήματα στον χάρτη αλλά ούτε και στις μάχες σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησα "κολλήματα". Γίνεται ο χαμός στην μάχη αλλά τα καταφέρνουμε τελικά. 🙂

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 26 Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Insane Dreamers που ήταν αυτοί που το δημιούργησαν.

Είδος: Base building war real time strategy

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 9.99 ευρώ με την έκπτωση 50% που έχει και το καθιστά απόλυτα λογικό για να το αποκτήσουν όσοι δεν το έχουν ήδη.

Exit mobile version