LifeSteps.gr

Grounded game review (2022 release)

Grounded

Έβαλα το παιχνίδι Grounded για μια δοκιμή στο σύστημα μου αλλά τελικά είναι αρκετά εθιστικό και έμεινε στον δίσκο για να το παίζω όταν έχω ελεύθερο χρόνο (σπάνια συμβαίνει αυτό). Ενώ στην αρχή λέω θα είναι παιδικό με τους χαριτωμένους χαρακτήρες που πρέπει να επιλέξεις και είναι τέσσερις τελικά αποδεικνύεται ότι η Obsidian ξέρει πάντα τι κάνει και πως να το παρουσιάσει στο κοινό μιας και είναι ένας πρωτοκλασάτος τίτλος και όχι κάποιο φτωχό indie που το έφτιαξε ένας και μοναδικός προγραμματιστής.

Ξεκινώ λοιπόν το παιχνίδι με τον πρώτο χαρακτήρα που μου δείχνει και ξεκινώ να κάνω τις εύκολες στην αρχή αποστολές του.Ενώ βλέποντας το στην εισαγωγή θυμήθηκα το Fallout 4 που μου αρέσει ιδιαίτερα μετά φάνηκε ότι ναι μεν είναι περίπου στο ίδιο στυλ survival εντούτεις αυτό εδώ είναι πολύ χαριτωμένο και με γραφικά νέας γενιάς για να ευχαριστιόμαστε και τις καινούριες κάρτες που αγοράζουμε όταν αναβαθμίζουμε.

Μαζεύω όλα όσα βρίσκω στον δρόμο μου από πέτρες, κλαδιά και ότι μπορώ να πάρω μαζί στο inventory και φτάνω σε μια σκηνή με ένα analyzer που το χρησιμοποιώ για να αναλύσω ότι βρίσκω. Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει το brainpower μου και μπορώ να κάνω craft πιο εξελιγμένα αντικείμενα. Φτιάχνω το πρώτο μου τσεκούρι και αρχίζω να κόβω τα κλαριά. Πρέπει να ακολουθώ κατά γράμμα τις αποστολές που μου λέει τουλάχιστον στην αρχή και για να μαθαίνω τον χειρισμό του που είναι εύκολος αλλά και να προχωρά η ιστορία.

Με αυτά και με αυτά πέρασε περίπου μια ώρα αναλύοντας τα διάφορα αντικείμενα και ξεκλειδώνοντας νέες τεχνολογίες με την γνώση που αποκτώ από το analyser. Κάποια στιγμή ήθελα να δοκιμάσω και το σύστημα της μάχης και βρήκα ένα έντομο να περπατάει οπότε του επιτέθηκα αλλά με ένα απλό τσεκούρι, το αποτέλεσμα ήταν αν με σκοτώσει σε τρία χτυπήματα. Μετά βαριόμουν να το ξαναρχίσω και πήγα σε επόμενο παιχνίδι για να παρουσιάσω μιας και ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Στην περίπου μία ώρα που το δοκίμασα μου φάνηκε εύκολος ο χειρισμός του αλλά δύσκολο στις μάχες τουλάχιστον στο single campaign γιατί βέβαια υπάρχει και το παιχνίδι με φίλους η κάποιον άλλο που το κάνει πιο απλό. Θα δοκιμάσω και το myltiplayer κομμάτι του φυσικά γιατί βασίζεται πολύ σε αυτό αλλά τέτοια ώρα που το έβαλα δεν έβρισκα συμπαίκτη να παίξω. Αύριο το απογευματάκι ελπίζω να βρω κάποιον πρόθυμο να συμμετέχει. Μέχρι τότε πάω να παίξω το επόμενο το Age of Undead που είναι για τους φανατικούς της στρατηγικής αν και indie τίτλος.

Τελικά δεν βρίσκω παίκτη για το περιβόητο multiplayer αλλά δεν με πειράζει και έτσι πήρα μια ιδέα για το παιχνίδι. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι η εταιρεία στόχευσε τις νεότερες ηλικίες και δεν το έκανε σε σοβαρό Fallout στυλ την επιβίωση μας. Μπορεί να μοιάζει αλλά είναι τόσο ελαφρύ και απλοικό που θα σας κάνει να ξανανιώσετε παιδιά (οι μεγαλύτεροι σε ηλικία βέβαια) :). Πέρα από αυτό θα του βάλω ένα 8/10 γιατί το αξίζει και την εμπιστεύομαι την θρυλική Obsidian. Ε μετά από τόσους εκπληκτικούς τίτλους που έχει στο ενεργητικό της το εν λόγω παιχνίδι είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα.

Φυσικά θα ήθελα να φτιάξει ένα καινούριο Star Wars Knights of the Old Republic μιας και είμαι φαν των παλιών αλλά έστω και με ένα από τα πολλά καλά της rpg θα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αυτά προς το παρόν για το χαριτωμένο μας παιχνίδι και όσοι θέλετε δοκιμάστε το και αγοράστε το άφοβα. Η εταιρεία του είναι εγγύηση ποιότητας. 🙂

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2022 από τα Xbox Game Studios και είναι μια δημιουργία της γνωστής μας Obsidian Entertainment.

Είδος: Open world survival craft

Η τιμή του στο steam είναι στα 26.79 με μια έκπτωση 33% που έχει. Για AAA τίτλος καλή είναι σε αυτά τα επίπεδα η τιμή του.

Exit mobile version