LifeSteps.gr

Stranded: Alien Dawn game review (2022 release)

Stranded

Από τα πολλά survival που είχα παίξει την περσινή χρονιά ξεχώρισε και το Stranded: Alien Dawn ένα πολύ καλό παιχνίδι του είδους που μπορεί να έχει μερικά χαρακτηριστικά ίδια με το πασίγνωστο Rimworld αλλά τεχνικά είναι πολύ ανώτερο. Σε μερικούς δεν άρεσαν κάποια πράγματα από το παιχνίδι και κυρίως το μετά από την αρχή ξεκίνημα αλλά το ωραίο είναι η εξερεύνηση και μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμη σε early access που σημαίνει περιμένουμε το απαραίτητο περιεχόμενο να γεμίσει κάπως.

Ξεκινώντας πέφτουμε σε ένα μέρος του πλανήτη άγονο έτσι όπως φαίνεται στην αρχή και οι χαρακτήρες μας, τέσσερις τον αριθμό, θα το διαμορφώσουν έτσι ώστε να γίνει κατοικήσιμο. Ομοιότητες με το Rimworld υπάρχουν φυσικά αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα AAA τίτλο ποιοτικό και πολύ όμορφο, πλούσιο σε λεπτομέρεια. Περισσότερο μου θύμισε τα Starsand που είχα παρουσιάσει πριν κάμποσο καιρό παρά το φτωχό στις μέρες μας ποιοτικά Rimworld.

Εξερευνούμε τριγύρω μαζεύοντας τα όποια πράγματα βρούμε στον δρόμο μας και ξεκινάμε να χτίζουμε την βάση μας που θα γίνει το ορμητήριο για τις βόλτες μας στο αφιλόξενο περιβάλλον. Έχουμε και επίθεση άγριων ζώων ευτυχώς όχι από την αρχή αλλιώς θα γινόμασταν μεζές στο στόμα τους. Πρέπει να φτιάξουμε οχύρωση στο καταφύγιο μας για να μην μπούνε οι εχθροί, είτε είναι άλλοι επιζώντες είτε άγρια πλάσματα. Οδηγούμε τους δικούς μας επιζώντες ώστε να εργαστούν όλοι μαζί για τον καλό σκοπό δηλαδή την επιβίωση μας.

Χρειάζεται απαραίτητα και το research για νέες τεχνολογίες γιατί πως αλλιώς θα ξεκλειδώσουμε νέα όπλα και αντικείμενα;. Από γραφικά το παιχνίδι τα πάει πάρα πολύ καλά αλλά η δυσκολία του στην αρχή είναι σχετικά μεγάλη. Χάνουμε εύκολα γιατί δεν έχουμε τα απαραίτητα εφόδια να αμυνθούμε. Μέχρι να τα κάνουμε research πεθαίνουμε αρκετά συχνά ακόμα και από απλά ζωάκια στο λιβάδι. Οι επιζώντες μας αναλαμβάνουν να κάνουν όλες τις δουλειές και εμείς τους επιβλέπουμε.

Το παιχνίδι είναι πολύ καλό για το είδος του πάντα, μπορεί να έχει 2-3 μικροπροβληματάκια αλλά όχι κάτι που να σταματάει την πρόοδο μας σε αυτό. Είναι σε early access και οι προγραμματιστές του το γεμίζουν σιγά-σιγά με περιεχόμενο, εξάλλου είναι αξιόπιστη η εταιρεία του και δεν μας αφήσει στα κρύα του λουτρού. Δεν έχει δυστυχώς κάποιο demo για να δοκιμάσετε στο steam αλλά αν είστε φαν του συγκεκριμένου είδους καλό είναι να το πάρετε αν το βρείτε σε μια προσιτή τιμή. Θα σας κρατήσει συντροφιά για αρκετές ώρες, αυτό είναι σίγουρο.

Θα του βάλω ένα 8/10 έτσι όπως είναι τώρα γιατί πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση και θα περιμένω το επόμενο βήμα από την εταιρεία είτε από κάποιο μεγάλο update είτε από κάποιο dlc που θα δώσει και άλλη πνοή ζωής σε ένα ήδη πολύ καλό τίτλο. Εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω και την εταιρεία που μου το έστειλε να το παρουσιάσω αλλά και να μην το έκανε εγώ θα το αγόραζα μιας και είμαι φαν των παρόμοιων τίτλων και φυσικά του Rimworld που έχω καταγράψει κάμποσες ώρες ακόμα και με την χρήση mods από το steam community. 🙂

Αν έχετε κάποιες απορίες πάνω στο παιχνίδι η και στο Rimworld γράψτε από κάτω και θα το κουβεντιάσουμε. Η απλά γράψτε την δική σας άποψη αν το έχετε δοκιμάσει καθόλου, πως σας φάνηκε γιατί πάντα οι απόψεις διαφέρουν.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 12 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Frontier Foundry και είναι μια δημιουργία της Haemimont Games γνωστή σε όλους πιστεύω από την σειρά των Tropico όπως επίσης και για πολλούς τίτλους στρατηγικής ανάμεσα τους και το πολύ καλό για μένα Omerta city of gangsters.

Είδος: Base building simulator / survival

Η τιμή του στο steam είναι στα 26.99 ευρώ με την έκπτωση 10% που έχει τώρα. Αρκετά καλή τιμή για ένα AAA παιχνίδι φυσικά.

Exit mobile version