LifeSteps.gr

The Howling Void - Into Darkness Ever More Profound review (2023 release)

The Howling Void

Πρώτο cd για το νέο έτος και είναι που αλλού, στο doom φυσικά και μάλιστα στο funeral doom με συμφωνικές προεκτάσεις. Πρόκειται για τους The Howling Void, μια μπάντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που ουσιαστικά αποτελείται από ένα ταλαντούχο μουσικό που τα κάνει σχεδόν όλα, τον Ryan Wilson. Είναι το όγδοο δημιούργημα σε στούντιο του παιδιού και ομολογώ ότι δεν τον ήξερα. Πάντως είναι πολύ καλό και ατμοσφαιρικό για το είδος. Ίσως βοηθάει πολύ το ότι χρησιμοποιεί πολύ τα πλήκτρα δίνοντας μια συμφωνική χροιά στο δύσκολο αυτό είδος του doom.

Με τέσσερα μεγάλα τραγούδια καταφέρνει να σε κρατήσει από την αρχή έως το τέλος γιατί δεν είναι το πολύ βαρύ doom των Shape of Despair για παράδειγμα αλλά το ελαφρύ συμφωνικό και ατμοσφαιρικό που φέρνει περισσότερο προς τους Funeral. Σε καμμιά περίπτωση δεν μου ήρθε η ιδέα να το κλείσω πριν τελειώσει και αυτό είναι πολύ θετικό στοιχείο για την ποιότητα του.

Και πάνω που έλεγα πως θα ξεκινήσει η χρονιά με κάτι πιο ελαφρύ νάσου το doom που απαιτεί μεν μια ειδική διάθεση αλλά αυτό διαφέρει πολύ από τα καθιερωμένα βαριά του είδους και σχετικά μονότονα. Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από τον φίλο μας τον Ryan που πρόσεξε ιδιαίτερα τις συνθέσεις του γιατί λογικό είναι ένα τραγούδι δεκάλεπτο και πάνω κάπου να αρχίζει να σε κουράζει. Έχει συμβεί πάρα πολλές φορές αυτό αλλά όχι εδώ σε αυτό το έργο τουλάχιστον.

Είχε 4 χρόνια να παρουσιάσει κάποια νέα δημιουργία ο Ryan και τώρα που ακούω και το παλιότερο του 2019 βλέπω ότι είναι στο ίδιο στυλ, ένα ωραιότατο συμφωνικό dark metal η funeral doom, πάρτε το όπως θέλετε. Αν έτσι ξεκινάει η νέα χρονιά στην κατηγορία μπορώ να ελπίζω σε μεγάλα πράγματα καλύτερα από την προηγούμενη. Και επειδή το doom είναι από τις αγαπημένες μου κατηγορίες περιμένω να δω τι θα παρουσιαστεί πρώτο στα συμφωνικά. Κάποια στιγμή θα βγουν και οι αγαπητοί Delain με το καινούριο τους αλλά έως τότε υπομονή και περισσότερο doom. 🙂

Πάντως για να γράψει κάποιος τέτοιες συνθέσεις και να τις εκτελέσει με άνεση πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται και στην ανάλογη διάθεση και να έχει το ταλέντο φυσικά που χρειάζεται ένα τέτοιο έργο. Δεν γίνεται ο καθένας μας να κάνει τα πάντα σε μια μπάντα και να παράγει ένα άψογο cd από κάθε άποψη που πιστεύω ότι μπορεί να μπει και στα καλύτερα doom του 2023 αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη και θα βγουν πάρα πολλά ελπίζω. Ο φίλος μας έθεσε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα πατήσουν και οι υπόλοιπες μπάντες για να το προσπεράσουν.

Εγώ από την μεριά μου αφού πω ότι μου βγήκε πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα θα βάλω ένα 9/10 και θα στείλω τα χαιρετίσματα μου στον φίλο μας τον Ryan για αυτή του την εξαιρετική προσπάθεια που μας καθηλώνει και μάλιστα σε ένα δύσκολο είδος του doom. Να φανταστείτε ότι είναι καλύτερο από τις περισσότερες περσινές κυκλοφορίες του funeral doom αν εξαιρέσω μόνο τους Νορβηγούς Funeral αν θυμάμαι καλά. Αυτή η ατμόσφαιρα η μελωδική που δημιουργεί το κάνει καλύτερο και από τους αγαπημένους Shape of Despair που είναι πολύ πιο βαριοί σαν άκουσμα βέβαια.

Ακούστε τον φίλο μας τον Ryan και μπείτε μαζί του σε ένα σκοτεινό μονοπάτι μελαγχολίας και ηχητικής απόλαυσης. Και η παραγωγή του cd σε πολύ υψηλά επίπεδα από την εταιρεία του που θα ειδικεύεται στο είδος όπως μαρτυρεί και το όνομά της. 🙂 Και οι στίχοι των τραγουδιών είναι σε πολύ καλό επίπεδο δημιουργίας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Into Darkness Ever More Profound
2. Impenetrable Gloom
3. Deeper, Darker Waters
4. The End of Endings

Το cd κυκλοφορεί στις 6 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Funere από την Αρμενία.

Η διάρκεια του cd είναι στα 45 λεπτά.

Είδος: Funeral doom metal

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version