LifeSteps.gr

Epic Princess game review (2022 release)

Epic Princess

Εδώ έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι από την σειρά των epic, το Epic Princess αυτή την φορά μετά το Epic Assassin που παρουσίασα πρόσφατα. Η γνώμη μου είναι ότι είναι ελαφρώς καλύτερο κυρίως γιατί είναι πιο εύκολο να προχωρήσεις και έχει σχετικά καλή δράση για τους φίλους των action rpg και των hack and slash games. Έχουμε την πριγκίπισσα που με το σπαθί της σκοτώνει ότι εχθρό βρεθεί στον δρόμο της προσπαθώντας να επιβιώσει πρώτα από όλα και δεύτερον να σώσει το βασίλειο από τους νεκροζώντανους που έχουν σκοτώσει τον βασιλιά.

Και στο τέλος αν το φτάσουμε ποτέ αντιμετωπίζουμε τον μεγάλο δράκο σαν τελικό boss για να σώσουμε τελικά το βασίλειο όπου επικρατεί το χάος. Η όμορφη μας πριγκίπισσα αντί να ψάχνει να βρει που είναι ο πρίγκηπας της, έχει ρίξει όλο το βάρος ώστε να τα δώσει όλα για να πετύχει τον τελικό της σκοπό που δεν είναι άλλος από αυτό που έγραψα και στην εισαγωγή. Μπορούμε να την διαμορφώσουμε όπως θέλουμε δίνοντας της και τα όπλα της φυσικά που θα την βοηθήσουν να φέρει σε πέρας την αποστολή της. Νομίζω ότι γραφικά και ήχος είναι σε λίγο καλύτερο επίπεδο από τον άλλο epic game που έπαιξα, αυτό με τον assassin.

Βέβαια σε τέτοιο επίπεδο τιμής το να ζητάμε πάρα πολλά μου φαίνεται αστείο. Είναι ένα μικρό indie game που φτιάχτηκε με μεράκι από ένα και μόνο προγραμματιστή όπως είχα αναφέρει και στο άλλο του παιχνίδι. Πρέπει να βοηθάμε τέτοιες προσπάθειες όταν είναι μέσα στο βεληνεκές μας για να δούμε κάποια στιγμή ακόμα καλύτερους τίτλους και τότε θα τους κρίνουμε αυστηρότερα. Εδώ θα είμαι πάλι επιεικής με τον φίλο μας.

Στο θέμα του gameplay και εδώ τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα γιατί ξέρεις από την αρχή τι να κάνεις και δεν τριγυρνάς από εδώ και εκεί μην έχοντας στα χέρια σου και το όπλο. Είναι και πολύ πιο εύκολο να σκοτώσεις τους αντιπάλους εχθρούς και δεν σε τρώνε με την μία όπως στο άλλο που έκανες τούμπες και υποχώρηση για να τους έχεις ένα με ένα. Μπαίνει το zombie μπροστά, το καθαρίζεις και πας στο επόμενο άνετα και ωραία.

Για να πω την αλήθεια δεν το έπαιξα πάνω από μια ώρα για να ξέρω ακριβώς πόση ώρα χρειάζεται κανείς για να το τερματίσει αλλά πιστεύω ότι με την ευκολία που έχει θα είναι μικρό σχετικά σε διάρκεια. Εξάλλου σε τέτοια τιμή δεν θα περίμενα να δω και τίποτα θαύματα η παιχνίδι των 50 ωρών αλλά τέλος πάντων και αυτό είναι καλό για τα λεφτά του. Το μόνο πρόβλημα με αυτούς τους μικρούς indie τίτλους είναι ότι δεν βρίσκω πολλά χρήσιμα στοιχεία για να τα παρουσιάσω. Πέραν αυτού προχωράμε ολοταχώς στο επόμενο.

Κανονικά τώρα στις γιορτές θα έπρεπε οι εταιρείες να μας παρουσιάσουν καινούριο υλικό και στην μουσική αλλά και στα παιχνίδια για να έχουμε και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας τώρα που έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο. Αλλά από ότι βλέπω στέρεψε το πηγάδι και δεν βγάζει τίποτα το αξιόλογο. Θα τα πάνε όλα τα καλά για το Φεβρουάριο μάλλον όπως είχε γίνει και πέρσι.

Αν στο προηγούμενο έβαλα 7/10 εδώ θα βάλω κάτι παραπάνω σε σύγκριση πάντα με την πολύ χαμηλή τιμή του, άρα ένα 7.5/10 γιατί το βρήκα αρκετά πιο εύκολο και το προχώρησα αρκετά παρακάτω σε αντίθεση με το άλλο που έφτυσα αίμα να βγάλω τους πρώτους αντιπάλους που ήθελαν κάποιο κόλπο για να τους σκοτώνω έναν-έναν.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Archor Games και είναι μια δημιουργία από τον αγαπητό μας φίλο Archor Wright.

Είδος: Action adventure / hack and slash

Η τιμή του στο steam είναι στα 0.79 ευρώ, τσάμπα πράγμα δηλαδή για όσους θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια του φίλου μας.

Exit mobile version